Wat is een Mini dome beveiligingscamera? Een mini dome is het model beveiligingscamera dat op een ‘bolletje’ lijkt. Vaak is de behuizing van aluminium maar bij het goedkopere segment camera’s kan dit ook van plastic zijn. Van belang bij gebruik van zowel een plastic als metalen behuizing is om te kijken welke IP rating de camera heeft. Zo kunt u vaststellen of u uw camerasysteem ook buiten kan gebruiken. Voor buitengebruik raden wij IP67 gebruik aan.

minidome beveiligingscamera

Gebruik mini dome beveiligingscamera’s

Mini dome beveiligingscamera’s worden zowel binnen als buiten ingezet voor video surveillance. Door het kleine formaat zijn de camera’s ook niet opzichtelijk en algemeen geaccepteerd in het straatbeeld. Doordat de meeste camerabewaking oplossingen Power over Ethernet ondersteunen zijn de camera’s goed weg te werken tijdens een camera installatie. Mini dome camera’s komen in allerlei verschillende resoluties, met en zonder varifocale lenzen, PTZ, video content analyse oplossingen zoals tripwire, intelligente bewegingsdetectie en meer.

Infrarood gebruik bij mini dome camerasystemen

Bij veel mini-dome camera’s zit de infrarood in dezelfde behuizing als de camera lens zelf. Dit kan resulteren in weerkaatsing van de infrarood wanneer het donker is. Dit valt voor wanneer glas, of polycarbonaat vuil is. De infrarood weerspiegelt vervolgens op het vuil en verblind zo het beeld. Ook dingen zoals spinnenweb hebben dit zelfde effect. Omdat infrarood warmte uitstraalt zijn spinnen vaak te vinden bij de infrarood wat het probleem dus allemaal maar verergert.

Oplossing infrarood nachtzicht beveiligingscamera

Als de beveiligingscamera last blijft houden van infrarood weerspiegeling is in veel gevallen de enige uitkomst het gebruik van een ander type beveiligingscamera. Wij adviseren voor situaties buiten om gebruik te maken van turret beveiligingscamera modellen. De camera modellen die wij hiervoor zelf toepassen hebben de infrarood leds apart. Hierdoor is er geen weerkaatsing en blijft het camerabeeld gewaarborgd. Een andere optie kan zijn een bullet beveiligingscamera. Deze hebben namelijk ook minder last van dit fenomeen.

Mini dome beveiligingscamera soorten

Mini dome camera’s zijn er in alle soorten en merken. Zo zijn deze beschikbaar voor HD over coax techniek (HDCVI), over het TCP/IP netwerk in de vorm van IP Camera’s maar ook nog in analoge vorm.

Pluspunten mini dome uitvoerding

  • De mini dome camera’s zijn voor onbevoegden niet makkelijk te verdraaien
  • Eenvoudig te bevestigen op een plafond of muur
  • De mini dome camera’s zijn niet opzichtelijk en goed vandaal bestendig mits IK10 gecertificeerd

Minpunten mini dome uitvoering

  • De camera’s zijn niet goed op een mast te bevestigen. Hier zijn vaak extra beugels voor nodig en andere modellen lenen zich hier beter voor
  • Mini domes hebben last van infrarood weerspiegeling
  • Mini domes hebben vergeleken met andere modellen vaak minder zoombereik doordat dit niet goed past in de behuizing

 

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen