Een bullet beveiligingscamera is een model camera dat veel wordt ingezet door zowel bedrijven als particulieren. De camera beschikt over een swivel head, hierdoor kan deze in alle richten worden afgesteld. Bullet beveiligingscamera’s lenen zich uitstekend om bijvoorbeeld met een slangenklem op een paal te worden bevestigd. Door de flexibiliteit van de swivel head kan de beveiligingscamera dus overal heen kijken.

bullet beveiligingscamera

Zoombereik bullet beveiligingscamera’s

Door de vorm van de bullet camera leent deze zich goed om met een varifocale lens te werken. Hierdoor kan er dus gebruik worden gemaakt van het op afstand inzoomen van de camera. Meestal wordt dit gecategoriseerd in beveiligingscamera’s tot 15 millimeter zoom lens en de rest alles daarboven. Zo zijn er camera’s die tot 35mm of zelfs 64mm zoom hebben. Hierdoor wordt de lens kijkhoek uiteraard sterk verkleind maar worden details over een langere afstand veel beter zichtbaar. Ook mini dome beveiligingscamera’s, net zoals turret beveiligingscamera’s bieden modellen met varifocale lens met zoom. Echter gaat dit meestal niet tot 35 millimeter of 60 millimeter.

Functionaliteit bullet camera’s

Bullet camera’s zijn er in alle soorten en maten. Vaak worden bullet camera’s ook expliciet gebruikt voor automatische kentekenregistratie, ook wel ANPR genoemd. Dit omdat de aantal leds die benodigd zijn om tegenlicht op te vangen van auto’s (groot licht) aanzienlijk meer moeten zijn dan bij een standaard beveiligingscamera.  Bullet camera’s zijn te vinden in alle resoluties. Van Full-HD tot 4k. Het maakt niet uit hoeveel megapixel de bullet camera moet hebben, de chips in de bullet camera’s worden namelijk ook gewoon gebruikt in turrets en mini domes.

Gebruik bullet camera’s buiten

Een bullet camera is vaak goed geschikt voor buitengebruik. Dit omdat het camera type zich goed leent voor waterdichtheid. Het deel waar de lens zich in bevind is vaak namelijk niet uit elkaar te halen zonder speciaal gereedschap. Deze worden al in de fabriek waar deze worden geproduceerd waterdicht gemonteerd en getest. Het is belangrijk dat de camera beschikt over goede pakkingen (rubbers) en de afwatering (regen) goed geregeld is. Ook als u een camerabewaking set koopt doet u er verstandig aan te kijken naar de specificaties omtrent IP Rating en IK rating. IP staat voor de water en stofdichtheid en IK word gebruikt om aan te geven of een product wel of niet vandaalbestendig is.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen