Video intercoms zijn bijna altijd IP intercoms hedendaags. Er zijn veel video intercoms gericht op de particuliere markt die de afgelopen jaren een opmars hebben gemaakt aan populariteit. Denk aan merken zoals Wyze, Ring en Doorbird. Deze video IP intercoms zijn te bedienen via een meegeleverde app Daarnaast zijn er veel fabrikanten van beveiligingscamera’s die zich ook wagen aan video intercoms.  Hikvision, Dahua en Axis zijn hier voorbeelden van. Deze intercoms zijn echter wel gericht op de integratie met camerabewaking systemen. Dan zijn er ook nog fabrikanten die zich richten op de professionele implementatie van video intercoms i.c.m. PBX systemen. Hier zijn fabrikanten als 2N en ipDoor weer beter geschikt voor.

Video intercom als bewakingscamera

Sommige video intercoms bieden de mogelijkheid voor een RTSP stream of ONVIF verbinding. Hierdoor kan een product via algemene protocollen eenvoudig worden geïntegreerd in een VMS of NVR oplossing. Dit is terug te lezen in de specificatiesheet.

Video intercom in SIP PBX Centrale

Intercoms van bijvoorbeeld 2N en Axis ondersteunen ook SIP communicatie. Hierdoor kan een intercom eenvoudig worden opgenomen in een VoIP omgeving. Dit werkt zowel met Hosted VoIP als PBX omgevingen. Denk hierbij aan 3CX, KPN, OpenPBX, VoIPGrid enzovoort. Ideaal voor zakelijke klanten!

Schakelen van I/Os met video intercoms

Met een I/O module kan er eenvoudig worden geschakeld. Denk hierbij aan sturingen zoals deursloten, slagbomen, tourniquet enzovoort. Deze zijn veilig aan te sluiten via een security relay zodat er ook niet kan worden gerommeld met de sturing. Veel video intercom aanbieders geven de mogelijkheid I/Os te sturen via de meegeleverde app en/of computer software.

 

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen