Wat is RTSP? RTSP staat voor ‘Real Time Streaming Protocol’. RTSP wordt veel gebruikt bij IP Camera’s om beelden te kunnen weergeven wanneer een bewakingscamera geen ONVIF ondersteund. Door middel van Real Time Streaming Protocol kan er een URL String worden gevormd waarmee de camerabeelden kunnen bekeken door middel van een player zoals VLC of direct in Google Chrome.

RTSP Stream vinden door middel van type camera

Op de website van ISPY kunt u het type nummert van de camera opzoeken om zo de URL te vinden die moet worden gebruikt. Dit is voor de meeste mensen de eenvoudigste wijze om de URL te vinden. Voorbeeld hoe zo’n URL String eruit ziet:

RTSP Stream vinden via developer mode internet browser 

Als u gevorderde kennis heeft m.b.t. het gebruik van de developer mode kunt u de luisterende URLS inspecteren om via die wijze de url te achterhalen.

RTSP weergave in volledige kwaliteit, zonder toevoeging van gebruikersnaam en wachtwoord
rtsp://192.168.1.10:554/cam/realmonitor?channel=1&subtype=1

RTSP weergave in volledige kwaliteit met gebruikersnaam en wachtwoord
rtsp://UWGEBRUIKERSNAAMHIER:UWWACHTWOORDHIER@192.168.1.10:554/cam/realmonitor?channel=1&subtype=2

RTSP weergave in mindere kwaliteit, zonder toevoeging van gebruikersnaam en wachtwoord
rtsp://192.168.1.50:554/cam/realmonitor?channel=1&subtype=1

RTSP weergave in mindere kwaliteit, met gebruikersnaam en wachtwoord
rtsp://UWGEBRUIKERSNAAMHIER:UWWACHTWOORDHIER@192.168.1.10:554/cam/realmonitor?channel=1&subtype=2

Bij het username en password vult u de gebruikersgegevens van de bewakingscamera in mocht er gebruik worden gemaakt van wachtwoord authenticatie.

Veelvoorkomende problemen bij gebruik RTSP Stream 

Verkeerd IP Adres; hierdoor kan er geen verbinding worden gemaakt met de camera omdat deze niet wordt benaderd door gebruik verkeerd IP adres.

Verkeerd wachtwoord; Als het wachtwoord niet goed is zou u tevens een foutmelding kunnen krijgen. Ook kan het zijn dat er alleen wordt weergeven dat u geen verbinding kunt maken. Hierdoor kan het lastig zijn het daadwerkelijke probleem vast te stellen.

Verkeerde RSTP String; Er zijn heel veel verschillende URL string formats. Hierdoor kan het zijn dat de URL string die u nu gebruikt voor een bepaald merk camera op één model werkt en de andere niet.

 

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen