Camerabewaking voor Scholen

Camerabeveiliging onmisbaar voor scholengemeenschappen

Cameratoezicht is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ook op scholen, voornamelijk middelbare scholen, universiteiten, hoge scholen en ROC’s is camerabewaking vaak in grote getale aanwezig. RRBSecurity implementeert, adviseert en onderhoud voor meerdere schoolgemeenschappen camerasystemen. 

supermarkt

Actief Sinds 1995

Al sinds 1995 zijn wij actief in de wereld van technische beveiliging. RRBSecurity plaatst en onderhoudt professionele camerabewakingssystemen door heel Nederland.

Vrijblijvende Offerte Voor Scholen

Wij komen geheel vrijblijvend langs voor een offerte en adviesgesprek. Na onze “site visit” stellen wij een open offerte voor u op met alle prijzen en informatie individueel gespecificeerd. 

Prijs - Kwaliteit

RRB-Security werkt uitsluitend met A-merk apparatuur. Op al onze apparatuur rust 3 jaar garantie.

24/7 Service

Is er een probleem met uw systeem? Indien nodig zijn wij dezelfde dag nog ter plaatse om uw probleem te verhelpen!

Enkele van onze klanten waar wij met trots voor mogen werken!

Referentie Camerabewaking School:

Voor de Koraal Groep hebben wij camerasysteem oplossingen passend bij hun visie geïmplementeerd. Door middel van zichtbare bewakingscamera’s worden delen in de school en daarom heen bewaakt. Daarvoor is gebruik gemaakt van een high end DVR oplossing. Hierdoor kan de schoolleiding op een beveiligd netwerk de camerabeelden bij incidenten inzien. De camerabewaking werkt als een verlengstuk van hun arsenaal om snel incidenten te kunnen tackelen.

  Efficiëntie door middel van beveiligingstechniek
  Gebruiksvriendelijke software
  De juiste camerabeelden in een handomdraai gevonden
✓  In te zetten voor meerdere doeleinden

camerabeveiliging supermarkt
Camerabewaking concertzaal

Verschillende soorten beveiliging voor scholen

RRBSecurity voorziet in verschillende soorten beveiligingstechnieken. De onderstaande diensten vormen een uitstekende aanvulling op het gebruik van camerabeveiliging voor scholen.

Video Intercoms
Toegangscontrole
Alarm installatie

Al onze oplossingen zijn te combineren binnen één software pakket. Zo heeft u maar één omgeving waar u naar hoeft om te kijken bij calamiteiten of meldingen.

Kortom, wij ontzorgen uw organisatie van alle benodigde beveiligingstechnieken.

Heeft u vragen over het integreren van verschillende beveiligingssystemen? Wij kosten geheel kosteloos langs om u te voorzien van een implementatieadvies!

Landelijke dekking voor camerasystemen

Heeft uw organisatie meerdere scholen verdeeld door het land? Geen probleem. Onze klanten zijn verspreid over heel Nederland. 

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen

Maatwerk camerasysteem oplossingen voor scholen

Één aanspreekpunt voor al uw beveiliging & toebehoren, Slim én snel geregeld!

In een persoonlijk gesprek overleggen wij graag onze referenties! Heeft u vragen of wilt u een afspraak plannen met onze adviseur? Vul ons contactformulier vrijblijvend in!

» Gratis offerte op locatie
» Installatie binnen 5 werkdagen
» Servicegericht & 24/7 support
» Gespecialiseerd in camerabewaking voor scholen
» Actief sinds 1995

Aandachtspunten aanschaf camerasysteem school

» Opnameduur en bekijken camerabeelden
Waar moeten de camerabeelden worden bekeken? Wie mag / kan deze bekijken? Welk niveau van autoriteit mogen deze gebruikers hebben? Kunnen deze de beelden opslaan, alleen live camerabeelden inzien of ook terugkijken?

» Technische afscherming camerasysteem
Hoe is de ICT technische beveiliging van het camerasysteem geregeld? Wie is de beheerder van het netwerk en de apparatuur? Wordt het camerasysteem systematisch voorzien van de laatste beveiligingsupdates?

» Vernieuwing van beveiligingscamera’s concertzaal
Heeft u al beveiligingscamera’s hangen? Zijn deze nog toereikend? Hoeft er slechts een deel te worden vervangen of is alles toe aan vervanging? 

» Beeldkwaliteit van de beveiligingscamera’s
Hoe ver is de afstand waarop een persoon moet kunnen worden herkend? Wat zijn de lichtomstandigheden? Zijn er veranderende lichtomstandigheden? Wat wilt u in de nacht kunnen zien door middel van infrarood op de bewakingscamera’s? In veel situaties is maatwerk nodig om het ideale plaatje te kunnen generen. Afstellen, testen en nog meer testen. 

» Plaatsing en locatie
Waar moeten de camera’s worden geplaatst om zoveel als mogelijk te kunnen filmen? Moet er een externe lens worden gebruikt om dit te bereiken? Wat voor soort type camera kan er het best worden toegepast? Een 360 graden camera, dual lens of wellicht een thermische beveiligingscamera? Wij zorgen ervoor dat u heeft beste materiaal voor de situatie heeft.

» Omgeving
In wat voor omgeving hangen de beveiligingscamera’s? Moeten deze extra vandaalbestendig zijn of wellicht heel hoog hangen? Wat moet er worden bekeken door middel van de camerabeelden?

» Doeleinde
Wat is het doel van de camera’s? Wat wilt u ermee voorkomen of bereiken en hoe kan dat worden bewerkstelligt?

video content analyse
supermarkt

Camerabeveiliging koppelingen scholen

Video management systemen
✓ Intelligente camera detectie
Kenteken herkenning (ANPR)

Video Content Analyse (VCA)
Gezichtsherkenning
✓ Alarmsystemen

Toegangscontrole
Object classificatie

Telefonisch contact opnemen? 085 303 48 69
Wij helpen u graag verder!

Camerasysteem koppelingen en mogelijkheden

Video Content Analyse

Video content analyse (VCA) wordt ingezet om camera's slimme functionaliteiten te geven.

Voorbeelden hiervan:
Automatische kentekenregistratie 
Object classificatie
Gezichtsherkenning

Al deze functionaliteiten kunnen binnen 1 softwareoplossing kunnen worden gekoppeld

Video Management Software

Schaalbaar, flexibel en uitermate gebruiksvriendelijk. Een video management systeem is een oplossing gericht op bedrijven die regelmatig moeten terugvallen op camerabeelden.

Daarnaast zorgt een video management oplossing dat allerlei zaken zoals video content analyse, toegangscontrole, brand en nog vele andere binnen één software pakket te bedienen en integreren zijn. Een must voor grote organisaties waar veiligheid een belangrijke rol speelt.

Toegangscontrole

Toegangscontrole oplossingen zoals Paxton, Salto en Keyprocessor kunnen eenvoudig worden gecombineerd met camerabeveiliging.

Op deze wijze kunt u op criteria zoals: tijdstip, toegangspas, deur en naam zoeken waar tags zijn aangeboden.

Dit in combinatie met camerabeelden maakt het een zeer effectief middel tegen identiteitsfraude. Ook functionaliteiten als ANPR zijn eenvoudig te integreren.

Protocolvoorbeeld van cameratoezicht voor scholen

PROTOCOL CAMERATOEZICHT

In dit protocol zijn afspraken vastgelegd m.b.t. het gebruik van de geïnstalleerde beveiligingscamera’s, het bekijken van camerabeelden en de opslag van het beeldmateriaal. Met het plaatsen van camera’s willen wij de belangen en eigendommen van de school, van leerlingen en medewerkers behartigen en beschermen.

Zichtbaarheid van bewakingscamera’s

De beveiligingscamera’s zijn zichtbaar opgehangen. Er zijn geen verborgen (heimelijke) beveiligingscamera’s aanwezig in de school en daaromheen.

Informatieplicht Cameratoezicht

Alle ingangen van de school zijn voorzien van een duidelijke sticker waarop staat vermeld dat er 24/7 cameratoezicht plaats vindt (conform AVG wetgeving).

Het doel van cameratoezicht

– Ondersteuning bij opsporing van strafbare delicten en feiten
– Preventieve werking van ongewenst gedrag

– Ter beveiliging van eigendommen
– Positieve bijdrage aan het gevoel van veiligheid
– Bewaking in verband met toegang en schade door vandalisme en diefstal
– Herkenning of identificatie van mensen bij gebeurtenissen

Informeren van medewerkers, leerlingen/ouders en bezoekers en overige

Medewerkers, ouders en leerlingen worden geïnformeerd dat er op het gehele schoolterrein cameratoezicht plaatsvindt. Bij de schoolentree wordt dit ook vermeld. Wederom met stickers waarop is te lezen dat er 24/7, 7 dagen per week opnames worden gemaakt door middel van de aanwezige beveiligingscamera’s. 

Camerabeelden bewaartermijn

De camerabeelden worden 28 dagen (wettelijk maximum) bewaard. Deze camerabeelden worden automatisch overschreven (first in first out). Indien er in de afgelopen 28 dagen een incident heeft plaatsgevonden worden de camerabeelden daarvan uiterlijk 4 weken bewaard. Camerabeelden die worden gebruikt in het kader van een aangifte en/of politie onderzoek worden vernietigd na overleg met de Politie en/ of na afronding van een dergelijk onderzoek. De wettelijk termijn van 28 dagen geldt in dit geval niet.

Inzage in camerabeelden

Toestemming voor het inzien van de opgeslagen bewakingscamerabeelden kan alleen door een lid van de schooldirectie worden verschaft. Medewerkers met deze toestemming zijn de schooldirectie en de veiligheidscoördinator. Camerabeelden kunnen worden bekeken door belanghebbenden. Belanghebbenden zijn onder andere slachtoffers van een misdrijf, geweld, diefstal e.d. Wanneer de betrokkenen de camerabeelden mag inzien betreft dit alleen de camerabeelden van de persoon in kwestie zelf. Dit ter aanvulling van bewijslast bij een aangifte.

Informatie voor ouders van leerlingen

Wanneer een leerling als dader wordt geïdentificeerd wordt door de schoolleiding de ouder(s) van de leerling in kennis gesteld. De schoolleiding behoudt zich het recht om de camerabeelden binnen de wettelijke bewaartermijn (28 dagen) in te zien. Indien noodzakelijk worden de camerabeelden met de Politie gedeeld na een aangifte. De ouders van de leerling worden tevens daarvan op de hoogte gesteld.

Inzage door derde partijen

Wanneer een derde een verzoek indient tot het bekijken van de opgeslagen camerabeelden wordt overwogen of de inzage hiervan noodzakelijk is. Wanneer Politie of justitie de camerabeelden vorderen zullen deze gegevens altijd worden verstrekt.

Beheer van camerasysteem

Medewerkers van de ICT afdeling en een externe partij (RRBSecurity) voorzien in onderhoud en beheer van het camerasysteem. Beide partijen zijn niet gerechtigd om zonder toestemming van de schooldirectie de opgeslagen camerabeelden te bekijken.


Klachtenprocedure

Indien er een medewerker, ouder, leerling of derde een klacht heeft over het cameratoezicht dient deze te worden ingediend bij het schoolbestuur voor de afwikkeling daarvan.

Overig

Wanneer er een situatie zich voordoet die niet is opgenomen in het bovenstaande protocol beslist de schoolleiding hierover. Als er verder om een dringende reden van het cameratoezicht protocol moet worden afgeweken wordt de voorzitter van de school hiervan direct op de hoogte gesteld.

⭐ Waarom RRBSecurity voor camerabewaking van onze school?

RRBSecurity is gespecialiseerd in maatwerk camerasysteem oplossingen. Wij realiseren oplossingen speciaal geschikt voor schoolgemeenschappen.

⭐Wat voor ervaring hebben jullie met camerabewaking installaties?

RRBSecurity is al sinds 1995 gespecialiseerd in camerabewaking. Wij werken in allerlei sectoren. Van petrochemie tot retail en de voedselindustrie. Met onze jarenlange ervaring leveren wij unieke oplossingen voor onze klanten.

⭐ Zijn er abonnementen nodig voor jullie diensten?

Wij geloven niet in gedwongen abonnementen. Wel bieden wij optionele service plannen voor onderhoud en ondersteuning.

⭐Wat zijn de kosten voor een offerte?

Onze offerte en advies trajecten zijn altijd geheel vrijblijvend. Wij maken open offertes om duidelijk te laten zien wat u waar voor betaalt.