Ajax Jeweller is het draadloze protocol ontworpen door Ajax Systems. Het Jeweller protocol is een gesloten protocol ontworpen voor snelle, en versleutelde communicatie. Alle draadloze detectoren, sensors en overige componenten “praten” via dit protocol via de 868 Mhz band met de Ajax centrale, ook wel hub genoemd. Het Jeweller protocol is ontwerpen met als doel draadloze componenten op basis van batterijen jaren te kunnen laten functioneren zonder het te hoeven wisselen van batterijen. Batterijen gaan door Jeweller tot wel 7 jaar mee.

Ajax Jeweller afstand

Jeweller haalt tot wel 2 kilometer afstand tussen de centrale en het draadloze component. Dit is uiteraard in een scenario waar er geen obstakels zijn die het signaal belemmeren. In normale omgevingen zoals een woonwijk kan het signaal echter nog steeds honderden meters ver komen. Door de lage 868 Mhz frequentie zijn muren van beton, ramen en andere veelvoorkomende materialen geen belemmering voor een goed signaal. Het signaal kan eenvoudig tot wel 4 verdiepingen omhoog zonder de noodzaak voor een signaal versterker. Mede hierom zijn de Ajax draadloze alarmsystemen erg populair. De Ajax Fibra alarmsystemen zijn de bekabelde variant van Jeweller.

Jeweller afstand

Jeweller haalt tot wel 2 kilometer afstand tussen de centrale en het draadloze component. Dit is uiteraard in een scenario waar er geen obstakels zijn die het signaal belemmeren. In normale omgevingen zoals een woonwijk kan het signaal echter nog steeds honderden meters ver komen.

Draadloze signaal jamming

Wanneer er jamming plaatsvindt kunnen draadloze signalen worden verstoord. Dit kan ervoor zorgen dat draadloze alarm componenten geen verbinding meer kunnen maken met de ajax hub centrale. Wanneer er een ruisniveau hoger dan -70 dBm, gedurende 30 seconden wordt gemeten door de hub of repeaters, zal er in de Ajax app een waarschuwing worden weergeven dat er mogelijk jamming plaatsvindt. Jamming is echter wel een zeldzame voorkomendheid. Volgens de laatste cijfers wordt er slechts 4x een jamming gemeten op basis van 20000 verschillende Ajax centrales. Meer informatie over jamming.

 

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen