Camerabewaking VvE

Gespecialiseerd in camerabewaking voor vereniging van eigenaren

RRBSecurity voorziet jaarlijks vele VvE’s van camerabewaking. Ook oplossingen zoals toegangscontrole en automatische kentekenregistratie winnen aan populariteit onder verenigingen van eigenaren.

Voor veel VvE’s voorzien wij in proactief beheer. Dit houdt in dat wij onze camerasystemen periodiek en automatisch controleren op werking, fouten en de beschikbaarheid van updates.

Op deze wijze waarborgen wij de veiligheid en efficiëntie van onze camerabeveiliging systemen en aanvullende oplossingen.

camerabewaking vve

Actief sinds 1995

 

Oplossingen op maat

 

Specialist in beveiliging

 

Professionele oplossingen

 

l

Vrijblijvende Offerte

Een gratis offerte voor uw VVE op locatie. Advies op maat zodat u een passende oplossing kan verwachten.

Prijs - Kwaliteit

RRB-Security werkt met A-merk beveiligingsapparatuur. Op al onze apparatuur rust altijd minimaal 3 jaar garantie.

Service plannen voor Onderhoud & Ondersteuning

Is er een probleem met één van uw systemen? Indien nodig zijn wij dezelfde dag nog ter plaatse om uw probleem te verhelpen.

Mobiele 4G Internetoplossingen

Niet alle VvE’s beschikken over een internetlijn voor cameratoezicht. Daarom bieden wij professionele 4G oplossingen zodat de beheerders niet fysiek bij de recorder hoeven te zijn om te beelden terug te kijken.

w

Advies omtrent Privacy

Niet altijd is het even duidelijk wat u wel en niet mag omtrent camerabewaking voor VvE’s. Daarom adviseren wij waar nodig over de regelgeving.

Maatwerk camerabewaking voor VvE’s

Éen aanspreekpunt voor al uw beveiliging & toebehoren

In een persoonlijk gesprek overleggen wij graag onze (VvE) referenties!

» Gratis offerte op locatie
» Advies over regelgeving
» Innovatieve oplossingen voor toezicht in liften
» Korte lijnen en een vaste contactpersoon
» Open offertes & service plannen
» Actief sinds 1995

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen

Waarom kiezen voor RRBSecurity als camerabeveiliging installateur?

Er zijn veel verschillende beveiligingsbedrijven die zich richten op het plaatsen van camerabewaking. Weinig maken er echter hun specialisatie van VvE cameratoezicht. Door onze diepgewortelde kennis over camerabewaking en technische beveiliging maken wij hét verschil. Wij leveren maatwerk oplossingen die speciaal zijn uitgedacht voor Verenigingen van Eigenaren.

Naast onze beveiligingsmonteurs bestaat ons team onder andere uit ICT’ers, metaalbewerkers en systeem specialisten. Deze zorgen er samen voor dat onze camerabeveiliging systemen optimaal functioneren.

vve camerabewaking
camerabewaking vve

Iedere vereniging van eigenaren heeft andere camerabeveiliging wensen

Geen één gebouw is hetzelfde bij de installatie van VvE cameratoezicht. Daarnaast heeft iedere buurt weer andere problemen. Of dat nou criminaliteit of illegaal vuil storten is. Wij zorgen ervoor dat een camerasysteem aansluit bij de wensen van de vereniging van eigenaren

Er is namelijk geen “One Size Fits All” in deze scenario’s. Onze adviseurs gebruiken hun persoonlijke ervaringen bij het samenstellen van technische beveiligingsoplossingen die zich lenen voor úw specifieke beveiligingsvraagstukken.

Met ervaring die inmiddels al helemaal terug reikt tot 1995 zijn wij er van overtuigd dat wij ook uw VvE kunnen voorzien van de juiste technologieën om ook úw problemen te kunnen tackelen.

Vragen? Stel deze gerust tijdens een geheel vrijblijvend offerte & advies gesprek op locatie.

Enkele van onze klanten waar wij met trots voor mogen werken!

Camerabewaking VvE Installaties en cameratoezicht

RRB-Security voorziet al jaren verenigingen van eigenaren van camerabewaking oplossingen. Het is inmiddels (helaas) de normaalste zaak van de wereld om uw complex te voorzien van camerabewaking. Een aantal verschillende redenen waarom VvE’s voor bewakingscamera’s kiezen:

Criminaliteit bestrijden d.m.v camerabeveiliging

Criminaliteit is ook voor Verenigingen van Eigenaren helaas een veel voorkomend verschijnsel. Door middel van VvE cameratoezicht kunnen eventuele misdadigers in beeld worden gebracht. Door het gebruik van moderne en hoge kwaliteit bewakingscamera’s zorgen wij ervoor dat er geen twijfels bestaan over de identiteit van de daders.

Gevoel van veiligheid door beveiligingscamera’s

Een camerabewakingssysteem kan het gevoel van veiligheid voor bewoners flink verhogen. Uit eigen onderzoek blijkt ook dat veel bewoners zich helemaal niet bekeken voelen maar het juist prettig vinden dan er cameratoezicht plaats vindt. Wij zorgen ervoor dat er een duidelijk protocol is wat gecommuniceerd kan worden met de bewoners zodat er geen twijfels bestaan over het gebruik van de camerabewakingsbeelden.

Vandalisme preventief voorkomen

Vandalisme binnen VvE complexen is waarschijnlijk het meest voorkomende probleem. Niet alleen veroorzaakt door hangjeugd maar ook bewoners. Met videobewaking wordt dit probleem vaak al preventief verholpen. En indien het niet preventief werkt zorgt het in ieder geval wel voor een duidelijke dader indicatie.

Bewijslast vergaring d.m.v. camerabeveiliging

Als er geen daderindicatie is zal de Politie ook geen onderzoek starten. Door moderne en hoge kwaliteit camerabeelden aan te leveren kan de Politie gericht zoeken naar daders en kan schade worden verhaald. Helaas is dit een harde vereiste voordat de Politie een onderzoek kan starten. De Politie komt mankracht tekort waardoor de zaak anders onderaan de stapel eindigt. 

Preventieve werking cameratoezicht

Camerabewaking schrikt af. Eventuele misdadigers worden afgeschrikt door de videobewaking en op deze wijze bespaard u niet alleen tijd maar ook geld voor u en uw VvE. Naast de beveiligingscamera’s zelf wordt er door ons ook duidelijk gecommuniceerd door middel van stickers en borden dat er cameratoezicht plaatsvindt. Dit is tevens een vereiste van de AVG wetgeving.

Parkeerschade

Parkeerschade is ook een veel gehoord probleem. Cameratoezicht in uw VvE maakt hier een einde aan. Mocht er een auto schade maken dan zorgen wij er voor dat de kentekens goed op beeld staan. Parkeerschades zijn vaak een vervelend onderwerp aangezien lang niet iedereen netjes een briefje achterlaat. Het is dan ook gebruikelijk vandaag de dag dat er camera’s specifiek worden gericht op parkeerplaatsen.

VvE Camera protocol & regelgeving

Het kan zijn dat er veel onduidelijkheden bestaan binnen uw VvE over de plaatsing van bewakingscamera’s. Bewakingscamera’s voor VvE’s zijn soms lastig overeen te sluiten met de leden van uw VvE bestuur. Wij adviseren u over wat wel en niet mag op het gebied van een camera installatie en kunnen u helpen bij het opstellen van een camera protocol indien nodig.

Daarnaast zorgen wij ervoor dat uw camerasysteem optimaal blijft draaien en goed wordt onderhouden. De regelgeving omtrent cameratoezicht is en blijft een lastig onderwerp. Wij helpen u daarbij en ontzorgen daarin van a tot z.

Vraag daarom altijd een vrijblijvende offerte aan voor de plaatsing van een camerasysteem voor uw VvE. Bent u opzoek naar meer informatie over wetgeving omtrent camerabewaking bij verenigingen van eigenaren? zie cameratoezicht in en rond woningen. Ook adviseren wij u de regelgeving rondom de AVG in te zien op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Camerabewaking VvE – Is een paar bewakingscamera’s ophangen genoeg?

Er zijn een groot aantal beveiligingsbedrijven waar u uit kan kiezen voor camerabeveiliging. Waarom zou u dan juist voor RRBSecurity kiezen?

Wij bij RRBSecurity zien veel projecten voorbij komen, ook van andere installateurs. Wat in de praktijk vaak blijkt is dat een opgehangen camerasysteem niet naar behoren functioneert of er niet duidelijk is gecommuniceerd wat er wordt verwacht van een camerabewaking systeem.

Wij komen daarom altijd langs voor een vrijblijvend advies en proberen u een duidelijk beeld te geven wat u wel, en wat u niet kunt bereiken met camerabewaking voor uw VvE. Wij maken samen met u een plan en werken de positioneringen van de bewakingscamera’s met u uit.

Wij zorgen ervoor dat uw vereniging beschikt over de juiste beveiligingscamera’s en bijbehorende apparatuur. Zodat deze ook onder lastige omstandigheden goede kwaliteit camerabeelden kunnen opnemen waar rechtsvervolging haalbaar mee is.

Voorbeeld opstelling 1 van cameratoezicht protocol VvE (korte versie)

Het is uiteraard van belang dat u als VvE zijnde een cameraprotocol vast legt. Hieronder vindt u de meest voorkomende onderwerpen die in het protocol kunnen worden gebruikt.

Camerabeveiliging protocol Vereniging van Eigenaren:

Inleidingspagina:

Tijdens de algemene bestuurs-en ledenvergaderingen is er besproken over te gaan tot het plaatsen cameratoezicht. Dit naar aanleiding van de stemming over het plaatsen van cameratoezicht waar een meerderheid van de leden heeft ingestemd met de stelling. Hiervoor is een protocol samengesteld om de bewoners en leden van de Vereniging van Eigenaren te informeren hoe het camerasysteem wordt toegepast en wanneer deze wordt gebruikt.

Beweegredenen plaatsing cameratoezicht

Als beheerders van de vereniging is een belangrijke doelstelling de algemene veiligheid en zeker ook het gevoel van veiligheid onder de bewoners. Door het toepassen van verschillende beveiligingsmaatregelen hopen wij dit te verhogen. Het cameratoezicht zal worden gebruikt voor onder andere de volgende redenen:

; Het beschermen van eigendommen en algemeen goed
; Het zo goed als mogelijk beperken van overlast, vandalisme en vernielingen
; Het voorkomen/minimaliseren van illegaal vuil storten
; Het voorkomen/minimaliseren van criminaliteit
; Het ondersteunen van strafrechtelijke én private procedures

Privacy en wetgeving

Het camerasysteem is 24/7 operationeel en neemt camerabeelden op op basis van beweging. De beveiligingscamera’s hangen in de algemene ruimtes van het VvE complex. Er worden geen woningen of zaken van anderen gefilmd. De camerabeelden worden bewaard op een centrale plek die alleen toegankelijk is voor de daartoe aangewezen persoon. Het bestuur en het beheer zullen uitermate zorgvuldig met deze camerabeelden omgaan. Alleen tijdens naleving van strikte regels kunnen en mogen deze camerabeelden worden bekeken. De AVG (algemene verordening gegevensbescherming) beschermt de bewoners hun privacy door het stellen van eisen aan de opgeslagen beelden. Er is een vastgesteld maximum van 28 dagen dat de camerabeelden mogen worden bewaard. Indien er zich een incident heeft afgespeeld mag de Vereniging van eigenaren dit specifieke incident bewaren totdat het is afgehandeld. Via de website van de VvE beheerder wordt dit protocol ter beschikking gesteld voor alle bewoners en leden.

Procedures

De camerabeelden kunnen alleen in de volgende gevallen worden bekeken en veiliggesteld

; Bij het constateren van een overtreding in het huishoudelijk reglement
; Wanneer er een stafbaardfeit heeft plaatsgevonden

Bevoegd tot het bedienen van de camerabeelden zijn de bestuursleden van de VvE, VvE beheerder en de technische installateur van het camerasysteem. Echter zijn alleen de VvE beheerder en bestuursleden gemachtigd de camerabeelden te bekijken. Wel kan de technische installateur ondersteuning leveren aan de VvE voor het bekijken daarvan. Iedereen die is gefilmd en op beeld staat heeft recht om deze camerabeelden in te zien. Het camerasysteem staat in een afgesloten ruimte van de VvE. De camerabeelden kunnen alleen worden ingezien door de beheerder en het bestuur door middel van een gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee kan worden voorkomen dan derden partijen de beelden ook zouden kunnen inzien.

Indien van klachten

Indien er een klacht bestaat over het camerasysteem of de werking daarvan kan deze worden ingediend bij het bestuur van de VvE. Wanneer in overleg met het bestuur van de VvE en bewoner geen oplossing voor beide partijen kan worden gevonden kan de klacht ter bemiddeling bij de Autoriteit Bescherming Persoonsgegevens worden ingediend.

Voorbeeld opstelling 2 van cameratoezicht protocol VvE (uitgebreid)

Het is uiteraard van belang dat u als VvE zijnde een cameraprotocol vast legt. Hieronder vindt u de meest voorkomende onderwerpen die in het protocol kunnen worden gebruikt.

1.    Inleiding en definities

**** maakt gebruik van cameratoezicht op haar terrein. Daardoor worden persoonsgegevens verwerkt. Door middel van dit Protocol Cameratoezicht (hierna het “Protocol”) voorziet XXX informatie over de implementatie van het geplaatste cameratoezicht op de XXX, te XXX. Daarnaast wordt toelichting gegeven over de wijze van opslag, duur, doel en verwerking. Hieronder treft u de gebruikte definities in het Protocol.

AVG:  verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG (algemene verordening gegevensbescherming)

AP:  Autoriteit Persoonsgegevens

Protocol:  het onderhavige document

2. Informatie voorziening cameratoezicht
A. Contactgegevens verantwoordelijke afdeling

Voor vragen over het Protocol is **** bereikbaar op telefoonnummer xxx xxx xxx. Ook kunt u contact opnemen per e-mail. Hiervoor kunt u e-mailen met xxx@uwvve.nl

B. Gebieden met cameratoezicht

Cameratoezicht wordt toegepast op verschillende plekken op het buitenterrein. Aan de toegangswegen van het terrein wordt er door middel van stickers en/of borden duidelijk gemaakt dat er bewakingscamera opnames worden gemaakt op het terrein. Een overzicht van de locaties waar cameratoezicht plaatsvind:

Toegangswegen (hoofdingang, leveranciersingang)
Dak hoofdgebouw
Buitenopslag
Parkeerplaatsen

C. Doeleinden

Het cameratoezicht dient verschillende doeleinden. Naast algemene veiligheid dient het systeem ook voor de volgende onderwerpen:

Het beschermen van eigendommen en algemeen goed
Het zo goed als mogelijk beperken van overlast, vandalisme en vernielingen
Het voorkomen/ minimaliseren van criminaliteit
Het ondersteunen van juridische procedures

D. Persoonsgegevens

Camerabeelden worden niet gekoppeld aan enige vorm van persoonsgegevens. Voor en achternamen, kentekens, toegangspassen, overheidsdocumenten, uiterlijke kenmerken of enige andere vorm van persoonsidentificatie.

E. Inzicht camerabeelden

Camerabeelden worden uitsluitend bekeken wanneer er sprake is van:

Een misdrijf of strafbaar feit
Diefstal, schade en/ of vandalisme

F. Bewaartermijn camerabeelden

De opgenomen camerabeelden worden xxx dagen bewaard. Na deze retentieperiode worden de camerabeelden automatisch gewist. Indien er zich een incident heeft voorgedaan waarbij camerabeelden zijn geëxporteerd, kunnen deze worden deze bewaard totdat er een uitspraak van een rechter onherroepelijk vast is komen te staan. Hierna zullen de betreffende camerabeelden worden verwijderd. De camerabeelden worden lokaal op locatie versleuteld bewaard.

G. Bevoegdheid inzage camerabeelden

Bevoegdheid tot het camerasysteem, en daarbij inzage tot de camerabeelden worden tot een minimum beperkt. De camerabeelden kunnen worden bekeken wanneer daar aanleiding voor is zoals beschreven in hoofdstuk 2. Alle handelingen zoals het bekijken, besturen, exporteren, terugspelen, openen en opnemen van camerabeelden worden standaard 30 dagen bewaard. Door deze “audit logging” kan worden ingezien welke gebruiker op welke manier, op welk tijdsstip deze gebruik heeft gemaakt van zijn of haar rechten binnen het camerasysteem.

H. Inzicht camerabeelden door derden

Camerabeelden kunnen door XXX aan (opsporings)instanties worden verstrekt wanneer XXX daartoe verplicht is op basis van een wettelijke of gerechtelijke uitspraak. De camerabeelden worden niet gedeeld met derden voor commerciële of andere doeleinden.

I. Grondslag cameratoezicht

De met het cameratoezicht gepaard gaande verwerkingen van persoonsgegevens zijn noodzakelijk voor de behartiging van de gerechtvaardigde belangen van XXX, haar personeel en bezoekers (art. 6 lid 1 onder f AVG). XXX heeft bij de implementatie van het Protocol zoveel als mogelijk rekening gehouden met de privacy en belangen van alle betrokkenen. Een voorbeeld hiervan is dat slechts op de meest noodzakelijke locaties cameratoezicht plaatsvindt (toegangswegen, parkeerplaats, toegankelijke buiten opslag). De beleidsregels zijn in lijn met de richtlijnen van de Autoriteit Persoonsgegevens.

J.  Recht van betrokkenen

Op basis van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) wetgeving hebben betrokkene op camerabeelden het recht om XXX te verzoeken om inzage (artikel 16 AVG) en het wissen van camerabeelden (artikel 17 AVG) waar de betrokkene op zijn geregistreerd.  Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens. Indien een betrokkene hiervan gebruik wil maken dient deze contact op te nemen via de aangestelde afdeling (zie 2A).

K. Wijzigingen protocol

Het protocol kan worden gewijzigd. Hierom raden wij aan om regelmatig dit protocol te raadplegen bij vragen. De huidige versie is het laatst bijgewerkt op XXX 2022.

⭐ Waarom kiezen voor RRBSecurity bij de aanschaf van camerabeveiliging?

Ons specialisme is het plaatsen van camerabewaking. Al sinds 1995 zijn wij actief op het gebied beveiligingssystemen. Daarnaast hebben wij veel ervaringen met het plaatsen van bewakingscamera oplossingen bij verenigingen van eigenaren.

⭐ Gratis offerte en advies omtrent de AVG voor uw VvE

Wij komen graag vrijblijvend langs bij u op locatie en adviseren u en de ledencommissie omtrent het gebruik van camerabewaking. Wij helpen u met het opzetten van een protocol.

⭐Periodiek onderhoud en ondersteuning

Wij bieden (optionele) Service Plannen voor het onderhoud aan de geleverde systemen. Ook kunnen wij wanneer er een internet verbinding aanwezig is automatisch en periodiek controleren of de werking van het systeem nog naar behoren is.