Camerabewaking VvE

Gespecialiseerd in camerabewaking vereniging van eigenaren

RRB-Security voorziet jaarlijks vele VvE’s van camerabewaking. Ook diensten zoals toegangscontrole en automatische kentekenregistratie winnen aan populariteit. Bij RRB-Security doen wij aan proactief beheer. Dit houdt in dat wij onze systemen periodiek en automatisch controleren op werking en updates. Op deze wijze waarborgen wij de veiligheid en efficiëntie van onze camerabeveiliging systemen.

camerabewaking vve

Vrijblijvende Offerte

Een gratis offerte voor uw VVE op locatie. Advies op maat zodat u een passende oplossing kan verwachten.

Prijs - Kwaliteit

RRB-Security werkt met A-merk beveiligingsapparatuur. Op al onze apparatuur rust altijd minimaal 3 jaar garantie.

Advies omtrent Privacy en AVG voor VvE

Niet altijd is het even duidelijk wat u wel en niet mag omtrent camerabewaking voor VvE’s. Daarom adviseren wij waar nodig over de regelgeving.

Mobiele 4G Internetoplossingen

Niet alle VvE’s beschikken over een internetlijn voor cameratoezicht. Daarom bieden wij professionele 4G oplossingen zodat de beheerders niet fysiek bij de recorder hoeven te zijn om te beelden terug te kijken. Uiteraard kunnen alleen de aangewezen personen de camerabeelden op een veilige wijze via het internet inzien.

Service Plannen voor Onderhoud & Ondersteuning

Is er een probleem met uw systeem? Indien nodig zijn wij dezelfde dag nog ter plaatse om uw probleem te verhelpen.

Maatwerk camerabewaking voor VvE’s

Éen aanspreekpunt voor al uw beveiliging & toebehoren

In een persoonlijk gesprek overleggen wij graag onze (VvE) referenties! Heeft u vragen of wilt u een afspraak plannen met onze adviseur? Vul ons contactformulier in of mail naar info@rrbsecurity.nl tel: 085 303 48 69

» Gratis offerte op locatie
» Advies over regelgeving
» Innovatieve oplossingen voor toezicht in liften
» Korte lijnen en een vaste contactpersoon
» Open offertes & service plannen
» Actief sinds 1995

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte Formulier

Waarom kiezen voor RRB-Security als camerabeveiliging installateur?

Er zijn veel verschillende beveiligingsbedrijven die zich richten op het plaatsen van camerabewaking. Weinig maken er echter hun specialisatie van. Door onze diepgewortelde kennis over camerabewaking maken wij hét verschil. Wij leveren maatwerk oplossingen met oplossingen die speciaal zijn uitgedacht voor Verenigingen van Eigenaren.

Naast onze cameramonteurs bestaat ons team onder andere uit ICT’ers, lassers en metaalbewerkers. Deze zorgen er samen voor dat onze systemen daadwerkelijk uniek maatwerk worden.

camerabewaking vve

Iedere Vereniging van Eigenaren heeft andere cameratoezicht wensen

Geen één gebouw is hetzelfde. Daarnaast heeft iedere buurt weer andere problemen. Of dat nou criminaliteit of illegaal vuil storten is. Wij zorgen ervoor dat een camerasysteem aansluit bij de organisatie die deze gebruikt.

Er is namelijk geen “One Size Fits All” in deze scenario’s. Onze adviseurs gebruiken hun persoonlijke ervaringen bij het bedenken van oplossingen die zich lenen voor úw specifieke beveiligingsvraagstukken. Met ervaring die terug reikt naar 1995 zijn wij er van overtuigd dat wij uw VvE kunnen voorzien van de juiste technologieën om ook úw problemen te kunnen tackelen.

Vragen? Stel deze gerust tijdens een geheel vrijblijvend offerte & advies gesprek op locatie.

Enkele klanten waar wij met trots voor werken!

Camerabewaking VVE Installaties

RRB-Security voorziet al jaren verenigingen van eigenaren van camerabewaking oplossingen. Het is inmiddels (helaas) de normaalste zaak van de wereld om uw complex te voorzien van camerabewaking.

Een aantal redenen waarom VVE’s voor bewakingscamera’s zouden kunnen kiezen

Criminaliteit

Criminaliteit is ook voor Verenigingen van Eigenaren helaas een veel voorkomend verschijnsel. Door middel van cameratoezicht kunnen eventuele misdadigers in beeld worden gebracht. Door het gebruik van moderne en hoge kwaliteit bewakingscamera’s zorgen wij ervoor dat er geen twijfels bestaan over de identiteit van de daders.

Gevoel van veiligheid

Een camerabewakingssysteem kan het gevoel van veiligheid voor de bewoners flink verhogen. Uit eigen onderzoek blijkt ook dat veel bewoners zich helemaal niet bekeken voelen maar het juist prettig vinden dan er cameratoezicht plaats vindt. Wij zorgen ervoor dat er een duidelijk protocol is wat gecommuniceerd kan worden met de bewoners zodat er geen twijfels bestaan over het gebruik van de camerabewakingsbeelden.

Vandalisme

Vandalisme binnen VVE complexen zijn in veel grotere gemeentes vaak een bekend probleem. Niet alleen veroorzaakt door hangjeugd maar ook bewoners. Met videobewaking wordt dit probleem vaak al preventief verholpen. En indien het niet preventief werkt zorgt het in ieder geval wel voor een duidelijke dader indicatie.

Bewijslast vergaring

Als er geen daderindicatie is zal de Politie ook geen onderzoek starten. Door moderne en hoge kwaliteit camerabeelden aan te leveren kan de Politie gericht zoeken naar daders en kan schade worden verhaald. Helaas is dit een harde vereiste voordat de Politie een onderzoek kan starten. De Politie komt mankracht tekort waardoor de zaak anders onderaan de stapel eindigt. 

Preventieve werking

Camerabewaking schrikt af. Eventuele misdadigers worden afgeschrikt door de videobewaking en op deze wijze bespaard u niet alleen tijd maar ook geld voor u en uw VVE. Naast de beveiligingscamera’s zelf wordt er door ons ook duidelijk gecommuniceerd door middel van stickers en borden dat er cameratoezicht plaatsvindt. Dit is tevens een vereiste van de AVG wetgeving.

Parkeerschade

Parkeerschade is ook een veel gehoord probleem. Cameratoezicht in uw VVE maakt hier een einde aan. Mocht er een auto schade maken dan zorgen wij er voor dat de kentekens goed op beeld staan. Parkeerschades zijn vaak een vervelend onderwerp aangezien lang niet iedereen netjes een briefje achterlaat. Het is dan ook gebruikelijk vandaag de dag dat er camera’s specifiek worden gericht op parkeerplaatsen.

 

VVE Camera protocol & regelgeving

Het kan zijn dat er veel onduidelijkheden bestaan binnen uw VVE over de plaatsing van bewakingscamera’s. Bewakingscamera’s voor VVE’s zijn soms lastig overeen te sluiten met de leden van uw VVE bestuur. Wij adviseren u over wat wel en niet mag op het gebied van cameratoezicht en kunnen u helpen bij het opstellen van een camera protocol.

Daarnaast zorgen wij ervoor dat uw camerasysteem optimaal blijft draaien en goed wordt onderhouden. De regelgeving omtrent cameratoezicht is en blijft een lastig onderwerp. Wij helpen u daarbij en ontzorgen u van A tot Z. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor de plaatsing van een camerasysteem voor uw VvE. Bent u opzoek naar meer informatie over wetgeving omtrent camerabewaking bij verenigingen van eigenaren? zie cameratoezicht in en rond woningen

Camerabewaking VVE – Is een paar bewakingscamera’s ophangen genoeg?

Er zijn een groot aantal beveiligingsbedrijven waar u uit kan kiezen voor uw beveiliging. Waarom zou u dan juist voor RRB Security kiezen?

Wij bij RRB-Security zien veel projecten voorbij komen, ook van andere installateurs. Wat in de praktijk vaak blijkt is dat een opgehangen camerasysteem niet naar behoren functioneert of er niet duidelijk is gecommuniceerd wat er wordt verwacht van een camerabewaking systeem. Wij proberen daarom altijd langs te komen voor vrijblijvend advies en proberen u een duidelijk beeld te geven wat u kunt bereiken met camerabewaking in uw VVE. Wij maken samen met u een plan en werken de positioneringen van de camera’s met u uit. Wij zorgen ervoor dat de juiste beveiligingscamera’s worden gebruikt. Zodat deze ook onder lastige omstandigheden goede kwaliteit camerabeelden kunnen opnemen.

Voorbeeld opstelling van cameratoezicht protocol VvE

Het is uiteraard van belang dat u als VvE zijnde een cameraprotocol vast legt. Hieronder vindt u de meest voorkomende onderwerpen die in het protocol kunnen worden gebruikt.

Cameraprotocol Vereniging van Eigenaren:

Inleidingspagina:

Tijdens de algemene bestuurs-en ledenvergaderingen is er besproken over te gaan tot het plaatsen cameratoezicht. Dit naar aanleiding van de stemming over het plaatsen van cameratoezicht waar een meerderheid van de leden heeft ingestemd met de stelling. Hiervoor is een protocol samengesteld om de bewoners en leden van de Vereniging van Eigenaren te informeren hoe het camerasysteem wordt toegepast en wanneer deze wordt gebruikt.

Beweegredenen plaatsing cameratoezicht

Als beheerders van de vereniging is een belangrijke doelstelling de algemene veiligheid en zeker ook het gevoel van veiligheid onder de bewoners. Door het toepassen van verschillende beveiligingsmaatregelen hopen wij dit te verhogen. Het cameratoezicht zal worden gebruikt voor onder andere de volgende redenen:

; Het beschermen van eigendommen en algemeen goed
; Het zo goed als mogelijk beperken van overlast, vandalisme en vernielingen
; Het voorkomen/minimaliseren van illegaal vuil storten
; Het voorkomen/minimaliseren van criminaliteit
; Het ondersteunen van strafrechtelijke én private procedures

Privacy en wetgeving

Het camerasysteem is 24/7 operationeel en neemt camerabeelden op op basis van beweging. De beveiligingscamera’s hangen in de algemene ruimtes van het VvE complex. Er worden geen woningen of zaken van anderen gefilmd. De camerabeelden worden bewaard op een centrale plek die alleen toegankelijk is voor de daartoe aangewezen persoon. Het bestuur en het beheer zullen uitermate zorgvuldig met deze camerabeelden omgaan. Alleen tijdens naleving van strikte regels kunnen en mogen deze camerabeelden worden bekeken. De AVG (algemene verordening gegevensbescherming) beschermt de bewoners hun privacy door het stellen van eisen aan de opgeslagen beelden. Er is een vastgesteld maximum van 28 dagen dat de camerabeelden mogen worden bewaard. Indien er zich een incident heeft afgespeeld mag de Vereniging van eigenaren dit specifieke incident bewaren totdat het is afgehandeld. Via de website van de VvE beheerder wordt dit protocol ter beschikking gesteld voor alle bewoners en leden.

Procedures

De camerabeelden kunnen alleen in de volgende gevallen worden bekeken en veiliggesteld

; Bij het constateren van een overtreding in het huishoudelijk reglement
; Wanneer er een stafbaardfeit heeft plaatsgevonden

Bevoegd tot het bedienen van de camerabeelden zijn de bestuursleden van de VvE, VvE beheerder en de technische installateur van het camerasysteem. Echter zijn alleen de VvE beheerder en bestuursleden gemachtigd de camerabeelden te bekijken. Wel kan de technische installateur ondersteuning leveren aan de VvE voor het bekijken daarvan. Iedereen die is gefilmd en op beeld staat heeft recht om deze camerabeelden in te zien. Het camerasysteem staat in een afgesloten ruimte van de VvE. De camerabeelden kunnen alleen worden ingezien door de beheerder en het bestuur door middel van een gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee kan worden voorkomen dan derden partijen de beelden ook zouden kunnen inzien.

Indien van klachten

Indien er een klacht bestaat over het camerasysteem of de werking daarvan kan deze worden ingediend bij het bestuur van de VvE. Wanneer in overleg met het bestuur van de VvE en bewoner geen oplossing voor beide partijen kan worden gevonden kan de klacht ter bemiddeling bij de Autoriteit Bescherming Persoonsgegevens worden ingediend.

⭐ Waarom kiezen voor RRBSecurity?

Ons specialisme is het plaatsen van camerabewaking. Al sinds 1995 zijn wij actief op dit gebied. Daarnaast hebben wij veel ervaringen met het plaatsen van bewakingscamera's bij verenigingen van eigenaren

⭐ Gratis offerte en advies omtrent de AVG

Wij komen graag vrijblijvend langs bij u op locatie en adviseren u en de ledencommissie omtrent het gebruik van camerabewaking. Wij helpen u met het opzetten van een protocol.

⭐Periodiek onderhoud en ondersteuning

Wij bieden (optionele) Service Plannen voor het onderhoud aan de geleverde systemen. Ook kunnen wij wanneer er een internet verbinding aanwezig is automatisch en periodiek controleren of de werking van het systeem nog naar behoren is.