Gezichtsherkenning camera

Een gezichtsherkenning camera biedt de mogelijkheid om automatisch gezichten te registeren en/of herkennen. Op basis van het detecteren van een (bekend) gezicht kan daar een actie aan worden gekoppeld. Dit kan bijvoorbeeld een e-mailtje zijn of het opensturen van een input output contact. Vrijwel iedere mogelijke actie kan hieraan worden gekoppeld

Gezichtsherkenning camera blacklist/ whitelist

Op basis van een gedetecteerd gezicht kan de gezichtsherkenningscamera deze vergelijken met een blacklist of whitelist. De blacklist is voor personen die ‘niet welkom zijn’. Een whitelist zal eerder worden gebruikt voor personeel of personen die bevoegd zijn tot een locatie en/of object. Naast gezichtsherkenning kan bijvoorbeeld ook een kentekenregistratie-camera of ook wel ANPR genoemd, worden gebruikt voor een blacklist of whitelist. In plaats van een gezicht wordt in dat geval dus een kenteken gebruikt ter registratie en identificatie.

Aanwezigheidsregistratie door middel van gezichtsherkenning

Naast een blacklist of whitelist kan een gezichtsherkenning camera ook worden toegepast voor aanwezigheidsregistratie. Zo zou u personen kunnen registreren zonder een RFID tag of biometrische gegevens zoals een vingerafdruk.

Voorbeeld gebruik gezichts-herkennende camera’s

In Nederland zijn er bijvoorbeeld juweliers met een sluisdeur waar u als klant in moet gaan staan voordat u naar binnen kunt. In deze sluisdeur hangt een gezichtsherkenning camera welke uw gezicht vergelijkt met de blacklist van de juwelier. Als u hier niet opstaat kunt u naar binnen. Zo wel wordt u de toestemming tot het pand geweigerd.

Gebruik meerdere gezichtsherkenning bewakingscamera’s

Als u beschikt over een camerabeveiliging systeem met meerdere camera’s die beschikken over gezichtsherkenning, zou u de route van een persoon kunnen volgen door een query te uitvoeren op alle bewakingscamera’s die gezichtsherkenning hebben.

Video content analyse

Gezichtsherkenning is onderdeel van de mogelijkheden die video content analyse biedt. Wij bieden meerdere video content analyse oplossingen voor de zakelijke markt.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen