ATEX beveiligingscamera’s zijn speciaal ontworpen camera’s voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen. De term “ATEX” staat voor “ATmosphere EXplosible” en verwijst naar de Europese richtlijn voor explosieveiligheid. Deze richtlijn stelt eisen aan de ontwerp, constructie, productie en installatie van elektrische en elektronische apparatuur die wordt gebruikt in explosiegevaarlijke omgevingen.

ATEX beveiligingscamera’s zijn ontworpen om te voldoen aan deze eisen en zijn daarom veilig voor gebruik in omgevingen waar er een risico is op explosie. Dit kan bijvoorbeeld in industriële omgevingen zoals raffinaderijen, terminals, chemische fabrieken, of olie- en gasplatforms zijn.

ATEX beveiligingscamera’s zijn uitgerust met speciale beschermingsmaatregelen om te voorkomen dat vonken ontstaan die een explosie kunnen veroorzaken. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van speciale materialen, zoals explosie-proof behuizingen of het ontbreken van onnodige elektronische componenten die vonken kunnen veroorzaken.

ATEX beveiligingscamera’s zijn ook vaak uitgerust met speciale functies die specifiek zijn ontworpen voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen. Dit kan bijvoorbeeld een ingebouwde thermische lens zijn die warmtebronnen zoals methanol kunnen detecteren. Of een speciale lens die kan werken in slecht zichtbare omstandigheden, zoals rook of nevel. Verder is het ook mogelijk de ATEX beveiligingscamera uit te rusten met PTZ “Pan Tilt Zoom”.

Het gebruik van ATEX beveiligingscamera’s kan bijdragen aan de veiligheid in explosiegevaarlijke omgevingen. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om potentiële gevaren te detecteren en te monitoren, of om incidenten te analyseren die hebben plaatsgevonden om toekomstige risico’s te voorkomen. Er zijn verschillende richtlijnen voor EX gebieden waar verschillende soorten types ATEX bewakingscamera’s kunnen worden toegepast.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen