Gezichtsherkenning Camera

Gezichtsherkenning en de toepassingen daarvan
Professionele gezichtsherkenning oplossingen zijn al te verkrijgen voor circa €5000,-

Gezichtsherkenning klinkt als een indrukwekkende en wellicht zelfs als een”sci-fi achtige” oplossing. Het wordt echter al veel toegepaste oplossing. Denk aan:

✓ Vliegvelden
✓ 
Openbaar vervoer
 
Stadions
 
Winkelcentra
✓ 
Supermarkten

Facial Recognition in Nederland

Ook in Nederland wint deze oplossing steeds meer terrein. Naarmate de kosten dalen word het ook voor kleinere organisaties zoals juweliers of bijvoorbeeld callcenters steeds interessanter om oplossing d.m.v. gezichtsherkenning toe te passen. Het kan worden ingezet om bijvoorbeeld werknemers automatisch toegang te verlenen tot gebouwen of registratie van bezoekers. In het geval van een juwelier kan er bijvoorbeeld een sluis word gecreëerd waar de persoon in komt te staan, zijn gezicht word gescand en indien deze op een blacklist voorkomt kan de toegang worden geweigerd op basis van een match in een database. Maar ook bij supermarkten wordt al gezichtsherkenning toegepast om eerder betrapte winkeldieven de winkel uit te sturen wanneer de gezichtsherkenning camera de persoon zijn gelaat herkent.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen

Vrijblijvend advies en een verse blik op de situatie 

RRB-Security opereert landelijk in plaatsing & beheer van cameraoplossingen. Heeft u maatwerk nodig? Wij helpen dit te realiseren voor uw organisatie. Beveiliging hoeft namelijk niet altijd een kostenpost te zijn, in veel situaties kan een correct functionerend camerasysteem juist geld voor u verdienen. Dit kan zijn bijvoorbeeld in de vorm van minder beveiligers, slimme toepassingen die menselijke fouten of functies overnemen of bijvoorbeeld het verhalen van kosten. Wij denken maar al te graag met u mee on u verder te helpen met uw beveiligingsvraagstukken.

video content analyse

Maar hoe zit het dan met de AVG / Privacy wetgeving?

Gezichts-herkennende software komt steeds vaker voor. Daarnaast is er wel veel tegengeluid tegen dit soort oplossingen. “Wordt mijn privacy geschaad” “Wat wordt er opgeslagen over mij” “Met wie worden deze gegevens gedeeld”? Antwoord: Nee. Er worden geen persoonsgevoelige gegevens bewaard, anders dan een referentiefoto. Wanneer een misdadiger een delict begaat zal zijn referentiefoto op een blacklist worden gezet. Als deze persoon weer door de “Facial Recognition” camera wordt gezien zal deze een melding generen. Deze kan in een Video management systeem zoals Milestone of Genetec dan weer worden gekoppeld aan een push notificatie of e-mail melding. Op deze wijze kan er snel en adequaat worden gehandeld.

Verschillende noemers

Het kunnen identificeren van een persoon d.m.v. een bewakingscamera staat bekend onder een aantal verschillende termen

  • Bio surveillance
  • Mensen herkenning
  • Personen herkenning
  • Gezichtsherkenning / Facial recogniton

Er is echter een verschil tussen personen en gezichtsherkenning

Personen herkenning
Het camerasysteem is in staat onderscheid te maken tussen bijvoorbeeld een auto en een mens. Er word dus geen gezicht herkend maar wel de verschijning van een menselijke vorm. Veel camera’s kunnen dit zonder een achterliggend software pakket vandaag de dag zelf detecteren.

Gezichtsherkenning
Het camerasysteem is in staat een gezicht te herkennen. Dit houd bijvoorbeeld in dat er meerdere camera’s kunnen worden gekoppeld en op deze wijze een persoon kan worden gevolgd. Deze data word opgeslagen en beheerd door bijvoorbeeld een oplossing zoals Herta Security. Deze is te combineren met VMS oplossingen zoals Milestone.

Waarom kiezen voor RRBSecurity?

RRBSecurity specialiseert zich al sinds 1995 in netwerk en communicatie techniek. Onze expertise is gericht op maatwerk oplossingen. Daarnaast staat hoogstaande IT kennis centraal voor onze oplossingen en diensten.

Kan ik een vrijblijvende offerte aanvragen?

Wij voorzien u graag van een gratis offerte op locatie. Afhankelijk van de grootte van de offerte, kunt u deze gemiddeld binnen enkele werkdagen verwachten.

Hebben jullie een fysieke locatie?

Jazeker! U bent bij ons welkom op ons kantoor in Barendrecht. Hier kunnen wij u het fijne van ons werk laten zien. Uiteraard onder het genot van een kop koffie.