Een camera server is een ‘hardware device’ gericht op het opnemen van camerabeelden. Dit kan in de vorm van een video recorder zijn maar ook een video management server. De hardware is vaak afkomstig van reguliere partijen die zich richten op het maken van server hardware. Denk daarbij aan Dell en HP Enterprise.

Software gebruik camera servers

Video management software is de verzamelnaam voor de software gericht op het beheren, opnemen en gebruiken van bewakingscamera’s en allerlei apparaten met de mogelijkheid tot het maken van opnames. Denk hierbij aan slimme deurbellen die via RTSP of ONVIF werken en video intercoms.

Camera server opnames

Het opslaan van camerabeelden kan op verschillende manieren plaats vinden. Het meest gebruikelijke en voordelige blijft Local Attached Storage. Of terwijl, harde schijven welke zijn aangesloten via SAS, SATA of of PCIE aansluitingen. Een andere mogelijkheid zou ook nog ISCSI kunnen zijn echter brengt dit weer andere problemen met zich mee. Snelheid en betrouwbaarheid zijn daar de belangrijkste van. Wel kan ISCSI goed worden toegepast voor backups of archief beelden.

Fabrikanten cameraserver software

Enkele fabrikanten die zich richten op video management software oplossingen zijn bijvoorbeeld Milestone Systems, NetworkOptix en Genetec. Deze richten zich op de zakelijke markt en enterprise gerichte oplossingen.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen