Autotracking PTZ is een functie die vaak wordt gebruikt in professionele camerasystemen en video management software oplossingen. Het staat voor “auto-tracking pan-tilt-zoom” en maakt gebruik van geavanceerde technologie om automatisch bewegende objecten te volgen binnen een aangegeven kader van een PTZ preset. 

Met deze functie kunnen specifieke objecten, zoals een persoon of voertuig tot in detail worden gevolgd zodat het altijd in beeld blijft. Dit maakt het gemakkelijker om verdachte activiteiten te detecteren en op te volgen. Ook kan het goed bijdragen aan het identificeren van personen of voertuigen die betrokken zijn bij een incident of misdrijf omdat de bewakingscamera ver inzoomt op het object en zo een zeer duidelijke camerabeelden kan genereren.

Een van de voordelen van autotracking PTZ is dat het de menselijke operator ontlast van de taak om de camera handmatig te bedienen. Hierdoor kan de operator zich concentreren op het analyseren van beelden en het nemen van vervolgacties. Dit kan de efficiëntie van een operator verhogen en kan ook helpen om vergissingen te voorkomen die kunnen optreden wanneer een operator vermoeid is of afgeleid.

Autotracking PTZ kan ook nuttig zijn in situaties waar een groot aantal camera’s worden gebruikt, zoals in een stadion of een grote winkel. In deze situaties kan het lastig zijn om handmatig elke camera te beheren, maar met autotracking PTZ kunt u ervoor zorgen dat belangrijke objecten in beeld blijven, zelfs als ze zich bewegen door het gebied.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen