Toegangscontrole is een verzamelnaam voor allerlei verschillende toepassingen die zich richten op het toegangsmanagement van een object of gebouw. Door middel van RFID tag of biometrische gegevens kan er toegang worden verleend aan een persoon.

Toegangscontrole Kaartlezers

Aan objecten zoals tourniquets, deuren, hekwerken, slagbomen en andere objecten kunnen controllers worden toegevoegd die het mogelijk maken om kaarten en tags uit te lezen. Hierdoor kan er op basis van een toegangsprofiel toegang worden verleend. De meeste moderne kaartlezers ondersteunen Power over Ethernet voor een snelle en eenvoudige installatie. Dit werkt over een standaard UTP kabel. Zo hoeft er geen externe spanningsbron te worden toegepast.

Toegangsprofielen

Op basis van classificaties zoals afdeling, tijdvak, locatie en richting kan een beheerder aan specifieke gebruikers toegang verlenen aan faciliteit. Door al deze factoren te benutten kan een gebruiker bijvoorbeeld alleen in gebouw X naar binnen tussen 9:00 en 11:00 op een maandag. Ieder ander moment wordt de persoon geweigerd. 

Anti pass back

Een andere veelvoorkomende functionaliteit van toegangscontrole is anti pass back. Dit zorgt ervoor dat een gebruiker niet twee keer dezelfde richting op kan. Voorbeeld: Auto gaat slagboom garage in maar de sleutel wordt doorgegeven aan een andere gebruiker van de garage. Deze probeert ook de garage nu in te rijden maar wordt geweigerd. Dit omdat er eerst naar buiten moet worden gereden omdat anti passback aan staat.

Toegangscontrole en camerabewaking koppelen

Toegangscontrole oplossingen en camerabewaking video management systemen kunnen soms ook worden gekoppeld. Afhankelijk van het type platform en de gebruikte fabrikanten. Zo integreren Milestone XProtect en Paxton net2 uitstekend met elkaar door een plug and play integratie die aan te schaffen is via een gecertificeerde installateur. Zo kunt u vanuit uw video management software pakket uw toegangscontrole sturen en combineren met camerabeelden tijdens incidenten. U krijgt automatisch een foto te zien bij een RFID tag die wordt aangeboden bij de desbetreffende kaartlezer.

Toegangscontrole en ANPR

Toegangscontrole kan ook worden gecombineerd met ANPR. (automatische kentekenregistratie) Door het toepassen van ANPR IP bewakingscamera’s kan een toegangscontrole applicatie direct worden gekoppeld aan bijvoorbeeld heksturing wanneer er een kenteken wordt herkend die op een whitelist of blacklist staat. De ANPR bewakingscamera kan door middel van een WIEGAND verbinding deze data direct doorsturen aan de toegangscontrole applicatie.

Beheer toegangscontrole

Toegangscontrole software is meestal via een standaard TCP/IP netwerk te benaderen. Een GUI (gebruikersinterface) is beschikbaar voor het instellen van gebruikers, passen, tijdsprofielen, ANPR integraties en meer.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen