Power over Ethernet (PoE) is een netwerkfunctie die is gedefinieerd in de IEEE 802.3af- en 802.3at-standaarden.Door middel van PoE Levert een PoE switch voeding over een ethernet kabel. PoE wordt veel gebruikt door IP camera’s en geïntegreerd in network video recorders

Wat zijn de voordelen van Power over Ethernet?

U heeft slechts 1 kabel nodig voor zowel voeding als data. Het PoE standaard wordt breed toegepast op allerlei verschillende soorten apparaten. Denk hierbij aan video intercoms, beveiligingscamera’s, IP VoIP telefoons, WiFi access points, Toegangscontrole modules en meer. PoE maakt het eenvoudig om apparaten van stroom te voorzien. Soms is het helemaal niet mogelijk om ergens apparaten op het vaste stroomnet aan te sluiten. PoE kan hier een goede uitkomst voor zijn. Daarnaast verminderd u aanzienlijk het aantal stopcontacten wat nodig is voor alle elektronische apparatuur. Ook zijn UTP kabels eenvoudig en goed uit het zicht weg te werken voor het aanzicht.

Wat is PoE+?

Het laatste standaard op get gebied van PoE is PoE+. PoE+ is gebaseerd op het IEEE 802.3at standaard. Hiermee kan bijna 2x zoveel spanning over dezelfde UTP kabel worden geleverd.De nieuwste update van PoE is de IEEE 802.3at-standaard, bekend als PoE+. Het belangrijkste verschil tussen 802.3af (PoE) en 802.3at (PoE+) is dat PoE+ PSE’s bijna tweemaal zoveel vermogen kunnen leveren via één Ethernet-kabel.

Hoeveel vermogen kan Power over Ethernet uitleveren?

PoE+-apparaten kunnen tot een maximum van 30 watt per netwerkpoort leveren. Normale PoE levert tot 15,4 watt per netwerkpoort. PoE apparaten kunnen maximaal 15,4 watt per poort leveren. Echter is er altijd wat verlies door de lengte en weerstand van de kabel. Houdt er tevens rekening mee dat de infrarood op een camera zorgt voor meer stroomverbruik. Ditzelfde geldt voor de PTZ functie.

Kan ik zowel PoE als niet-PoE-apparaten in mijn netwerk gebruiken?

PoE-apparaten kunnen zonder enig probleem met Non PoE apparaten in 1 netwerk worden gebruikt. Een PoE switch herkent zelf welk apparaat PoE ondersteuning heeft.

Waar is meer informatie beschikbaar over de verschillende PoE-standaarden?

Ga voor meer informatie een uitgebreid overzicht van de verschillende PoE-standaarden en -implementaties naar de wikipedia pagina https://en.wikipedia.org/wiki/Power_over_Ethernet.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen