Port forwarding is het open zetten van een netwerk poort op een router of firewall direct naar een IP adres of apparaat op een netwerk.

Voordelen port forwarding

Er zijn verschillende manieren om een apparaat rechtstreeks te verbinden met het internet. Port forwarding wordt daar het meest voor gebruikt. De reden hiervoor is dat het relatief simpel is in te stellen zonder uitgebreide kennis over TCP/IP netwerken.

Nadelen port forwading

Port forwarding kan erg onveilig zijn. Vooral als de dienst die wordt geforward kwetsbaar is voor zwakheden of een veelvoorkomende aanvalsvector is. Zo zijn er veel gevallen van camerasystemen die werden gehackt omdat deze waren geportforward. Met als gevolg dat een camera of recorder werd overgenomen en in werd gezet als onderdeel van botnets voor bijvoorbeeld het uitvoeren van DDOS aanvallen. Een veiliger alternatief is bijvoorbeeld een VPN.

P2P

Een andere wijze om direct verbinding te kunnen maken is peer to peer ‘P2P’. Er wordt dan eerst verbonden met een server die doorlinkt naar het apparaat zelf zonder een netwerkpoort te openen.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen