Een Video Management Systeem (VMS) is een softwarematige oplossing voor het beheren van IP camera’s en aangrenzende IP producten zoals video IP intercoms en I/O modules. VMS oplossingen zijn geschikt voor het combineren van verschillende fabrikanten binnen één centraal platform. Zo worden er met video management software oplossingen ook vaak meerdere locaties binnen één systeem gekoppeld om zo alles binnen één systeem onder te kunnen brengen. Veel IP camera’s binnen VMS oplossingen werken door middel van ONVIF. VMS oplossingen zijn veelal meer uitgebreid en geavanceerder dan network video reccorders. Ook zijn VMS oplossingen vaak te koppelen met particuliere alarmcentrales. Dit in combinatie met het doorschakelen van alarmsystemen zorgt voor een uitgebreid beeld van de situatie bij een centralist op de meldkamer.

Software integraties met andere oplossingen

VMS oplossingen zijn vaak te integreren met andere oplossingen zoals een alarmsysteem, toegangscontrole, kentekenregistratie en bijvoorbeeld video content analytics.

Waar vind ik “Video Management Systeem” software oplossingen?

Camerabewaking installateurs werken voor grotere systemen vaak met een VMS. Enkele van de grootste VMS ontwikkelaars zijn:

Milestone
Genetec
Exacq
Network Optix

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen