Digital Noise Reduction is een functionaliteit gericht op het onderdrukken van ruis in het beeld van een beveiligingscamera. Digital noise reduction kent meerdere soorten implementaties. Denk aan 3D-DNR, 2D-DNR, Multidimensional noise reduction, temporal noise reduction en nog een aantal vergelijkbare soorten.

Verschillende soorten digital noise reduction

Door de jaren heen zijn er verschillende hardware en softwarematige oplossingen bedacht voor ruisonderdrukking die wordt gegenereerd door CMOS videosensors en CCD beeldsensors. Een van de makkelijkste methodes om ruis te onderdrukken is twee opvolgende frames met elkaar te vergelijken en de ongelijkheden eruit filteren. Complexe algoritmes bepalen wast er precies verschilt en filteren dit automatisch uit het beeld. Dit wordt ook wel ‘temporal noise reduction’ genoemd. Deze techniek werkt niet voor hoge resolutie beveiligingscamera’s. Helemaal niet als er veel bewegende beelden of low-light situaties zijn. Hiervoor is 2D-DNR, of terwijl, 2d digital noise reduction bedacht. 2D DNR werkt overigens ook slecht bij bewegende beelden wanneer 2D-DNR de enige aanwezige ruisonderdrukking is.

‘3D Digital Noise Reduction’

3D DNR ‘3d digital noise reduction’ voegt ‘spacial noise reduction’ toe aan 2D-DNR technieken. Deze functie zorgt ervoor dat er zowel per frame als per pixel kan worden vergeleken om zo ruis te verwijderen. Dit werkt wél voor hoge megapixel camera’s in onstandigheden zoals low-light, bewegende beelden en andere lastige omstandigheden.

Naast 3D noise reduction zijn er tevens andere functionaliteiten zoals adaptive tone reduction (ATR), backlight compensation (BLC), highlight compensation (HLC) en nog andere oplossingen die het beeld van een camera reguleren.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen