Wat is het Ajax Wings protocol? Wings is een radioprotocol dat wordt gebruikt om fotoverificatie van alarmen te verzenden binnen het Ajax ecosysteem.  Het Ajax Jeweller en Wings protocol vormen samen de basis voor de communicatie van draadloze alarmsystemen van Ajax Systems. Daarnaast is Wings ook terug te vinden in de hybride Ajax Fibra oplossing van Ajax. Deze combineert draadloze en bekabelde componenten binnen één centrale tot wel 100 componenten.

Bereik Ajax Wings protocol

Ajax Wings werkt via radiogolven op de 868 Mhz frequentie. Net zoals Jeweller is Wings een eigen ontworpen protocol van Ajax Systems. Het bereik van Ajax Wings gaat tot wel 1700 meter wanneer er geen obstakels zijn. In gebruikelijke situaties zoals woonhuizen, bedrijfshallen of buitenterreinen kan doorgaans nog steeds tot wel honderden meters bereik worden gehaald zonder tussenkomt van signaal versterkers. Wanneer een signaal dient te worden versterkt biedt Ajax Systems hiervoor de ReX en ReX2. De ReX2 heeft als meerwaarde dat ook video en foto verificatie hierover kan worden versterkt.

Zendvermogen Ajax Wings radiogolven

Ajax Wings gaat dynamisch om met het benodigde zendvermogen van detectoren en andere toevoegbare draadloze apparaten van Ajax Systems. Dit houdt in de praktijk in dat de centrale hub en de alarm componenten hun signaalsterkte aanpassen zodat deze niet de lucht onnodig bevuilen met onnodig sterke signalen. Dit heeft als voordeel dat de gehele omgeving minder last heeft van interferentie. Dat resulteert uiteindelijk weer erin dat signalen verder komen en minder sterk hoeven te zijn.

 

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen