Camerabeveiliging

Al sinds 1995 voorzien wij Nederland van beveiliging  

Camerabeveiliging specialisten

Bent u opzoek naar een camerabeveiliging bedrijf voor de uitrol van een beveiligingssysteem?

Of het nou gaat om een industrieterrein, containerterminal of kantoorgebouw.

Wij verzorgen maatwerk camerabeveiliging oplossingen voor bedrijven en organisaties van alle formaten.

camerabeveiliging

Actief sinds 1995

 

Oplossingen op maat

 

Specialist in beveiliging

 

Professionele oplossingen

 

l

Vrijblijvende camerabeveiliging offerte

Wij komen geheel vrijblijvend langs voor een camerabeveiliging offerte en adviesgesprek. Na onze “site visit” stellen wij een open offerte voor u op met alle prijzen en informatie gespecificeerd.

Sterke prijs / kwaliteit verhouding

Wij werken uitsluitend met A-merk apparatuur. Op onze apparatuur rust 3 jaar fabrieksgarantie. Ook is het mogelijk om te kiezen voor directe omruilgarantie.

Onderhoud & ondersteuning

Is er een probleem met uw beveiligingssysteem? Wij proberen u op afstand te ondersteunen. Lukt dit niet, zijn wij zonodig dezelfde dag nog ter plaatse om uw probleem te verhelpen.

Gespecialiseerd in beveiligingstechniek

Gespecialiseerd in beveiligingsoplossingen op maat. Mede dankzij onze uitgebreide ICT kennis mogen wij bouwen aan unieke beveiligingsoplossingen voor onze klanten.

Enkele van onze klanten waar wij met trots voor mogen werken!

Waarom kiezen voor RRB-Security?

✓  Vrijblijvende offerte op locatie
  Installatie binnen 5 werkdagen
  Service plan op maat
 Geavanceerde oplossingen
  Gespecialiseerd in camerabewaking

Experts in camerabeveiliging

RRB-Security voorziet in beveiligingsoplossingen voor kleine tot grote organisaties. Wij bieden u complete ontzorging van uw beveiliging en werken met doelgerichte oplossingen.

Onze oplossingen zorgen voor centraal beheeruitgebreide controleschaalbaarheid en een garantie van standaard 3 jaar. Onze klanten bevinden zich in vrijwel alle sectoren die Nederland rijk is. Wij adviseren u graag over uw beveiligingsvraagstukken.

camerabeveiliging
camerabeveiliging

Hoogstaande technische oplossingen

Door gebruik te maken van open platform software oplossingen zoals Milestone XProtect, is het mogelijk allerlei soorten beveiligingstoepassingen te koppelen met elkaar binnen één software oplossing.

Van alarmsystemen en toegangscontrole, tot kassasystemen, slagbomen, intercoms, kenteken herkenning en vele andere opties.

camerabeveiliging

Software koppelingen voor camerabeveiliging

Video management systemen
✓ Intelligente camera detectie
Kenteken herkenning (ANPR)

Video Content Analyse (VCA)
Gezichtsherkenning
✓ Alarmsystemen

Toegangscontrole
Object classificatie

Contact opnemen?  085 303 48 69
Wij helpen u graag verder!

Slimme toepassingen door middel van camerabeveiliging

Met een camera installatie heeft u altijd een beeld bij alle activiteiten op en om uw terrein. Bent u benieuwd naar de andere mogelijkheden naast alleen video opname? Hieronder vindt u een aantal van deze camerabeveiliging oplossingen die wij u optioneel kunnen bieden.

Kentekenherkenning (ANPR)

Automatische kentekenregistratie, ook wel ANPR genoemd, kan worden ingezet op vrijwel ieder terrein. Alle auto’s worden geregistreerd en op kenteken automatisch opgeslagen in een database. U kunt door het intoetsen van het kenteken alle tijdstippen en beeldopnames eenvoudig oproepen.

Toegangscontrole Integratie

Klokken uw medewerkers in met een druppel of pas? Dan kunt u eenvoudig uw tijdsregistratiesysteem of toegangscontrole systeem koppelen met de beveiligingscamera’s. Zo heeft u nooit incidenten over in en uit klokken. Daarnaast is het zo dat alle momenten waar een tag of pas wordt aangeboden kunnen worden gekoppeld aan de camerabeelden. Dit scheelt u ontzettend veel tijd met het uitkijken van de camerabeelden. U kunt eenvoudig filteren op medewerkers of pasnummers.

camerabeveiliging
camerabeveiliging

Intelligente camerabeveiliging

Camerasystemen worden met de dag slimmer. Zo kunt u onder andere automatisch meldingen ontvangen bij de detectie van personen, auto’s, ook wel object classificatie genoemd. achtergebleven objecten detectie. Maar ook functies als snelheidsmetingen, gezichtsherkenning of bijvoorbeeld rook en brand detectie. Deze toepassingen zorgen ervoor dat er proactief kan worden gemonitord op problemen of incidenten.

Doormelding naar PAC of CCR

Ons videoplatform biedt onder andere ook de mogelijkheid om verdachte situaties direct door te zetten naar een particuliere alarm centrale of centrale controlekamer.

Koppeling met alarmsysteem

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van onze alarm installaties? Wij kunnen onze camerasystemen eenvoudig koppelen aan onze alarmsystemen. Lees hier meer over onze alarmsysteem oplossingen.

Een toekomstbestendig camerabeveiligingssysteem

U bent op zoek naar een simpel maar toch professioneel camera beveiliging systeem? Uiteraard kan u hiervoor ook bij ons als camera installatie bedrijf terecht. Wij bieden verschillende oplossingen, variërend van NVR oplossingen, t/m video management software oplossingen. Kleine, tot zeer grote installaties.

Naast onze oplossingen op maat waar u een vrijblijvende offerte voor kunt aanvragen, kunt u ook gebruik maken van onze vooraf samengestelde camera beveiliging systeem sets.

Deze sets zijn compleet met installatie & alle kosten inbegrepen. Op deze wijze komt u nooit voor verassingen te staan. Wel moet u er rekening mee houden dat deze sets altijd een veilige montagetijd hebben. Kortom, een maatwerk offerte is vrijwel altijd voordeliger.

Vrijblijvende offerte voor uw camerabeveiliging

Wij specialiseren ons in oplossingen op maat. Één van onze camerabeveiliging adviseurs komt vrijblijvend bij u langs op locatie om uw vragen en eisen op te nemen.

Vervolgens krijgt u een open offerte met alle kosten gespecificeerd. Zo houden wij onze offertes overzichtelijk & heeft u een duidelijk beeld bij de kosten van een camerabeveiliging systeem. 

camerabeveiliging

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen

Gespecialiseerd in camera beveiliging

Éen aanspreekpunt voor al uw beveiliging & toebehoren

In een persoonlijk gesprek overleggen wij graag onze referenties! Heeft u vragen of wilt u een afspraak plannen met onze adviseur? info@rrbsecurity.nl 085 303 48 69

» Gratis offerte op locatie
» Installatie binnen 5 werkdagen
» Servicegericht & 24/7 support
» Gespecialiseerd in ‘video management systemen’
» Actief sinds 1995

Waar let u op bij aanschaf van camerabeveiliging?

Opnameduur beveiligingscamera’s

Hoe lang kan er worden opgenomen? Hoe lang moet u kunnen terugkijken bij incidenten? Bent u verplicht uw camerabeelden voor een bepaalde tijd vast te leggen vanuit bepaalde sectorregels? Denk hierbij bijvoorbeeld aan ISPS-code voor havens.

Terugkijken en live afspelen beelden

Hoe wilt u uw camerabeelden kunnen bekijken? Mag dit strikt alleen vanaf één vaste computer, of wilt u een “operation center” inrichten? Wilt u de camerabeelden via een app kunnen inzien? Kies dan voor een camerabeveiligingssysteem van bijvoorbeeld Dahua.

Type beveiligingscamera’s

Maakt u nog gebruik van analoge camera’s? Dan kan HD over coax een zeer goede oplossing zijn. Of wellicht heeft u wel baat bij een IP camerasysteem? Onze adviseur komt hier graag met u over praten.

Resolutie van de beveiligingscamera’s

Naar wat voor resolutie / aantal megapixel bent u opzoek? Wilt u een detailbeeld of juist overzicht? Dit zijn allemaal vragen waar wij u bij kunnen helpen

Plaatsing en locatie camerabeveiliging

Waar moeten de beveiligingscamera’s worden geplaatst om zoveel als mogelijk te kunnen filmen? Welke lens moet er worden gebruikt om dit te bereiken?

Omgeving van de beveiligingscamera

Moet de beveiligingscamera buiten hangen, dient deze waterdicht te zijn? Moet de camera kunnen omgaan met direct zonlicht? Hoe ver moet de camera ‘s nachts beeld kunnen opbouwen?

Doeleinde camerabeveiliging

Wat is het doel van de beveiligingcamera’s? Wat wilt u ermee voorkomen & hoe kan dat worden bereikt?

camerabeveiliging

Ondersteuning & garantie camerabeveiliging apparatuur

Maar al te vaak wordt er vergeten te kijken naar de geboden ondersteuning en garantietermijn voor alle componenten binnen het camerabeveiligingssysteem. Wij proberen ons hierin te onderscheiden door service plannen aan te bieden en zo op deze wijze een stukje extra zekerheid aan te bieden. U staat vrij om het systeem zonder service plan aan te schaffen, echter kan het zijn dat er bijvoorbeeld aanvullende kosten zijn bij een bezoek ter reparatie. De apparatuur terug sturen is kosteloos, maar het demonteren & terug monteren van de apparatuur zit nooit in de oorspronkelijke offerte kosten. Denk daarom goed na over wat voor soort garantie u zoekt en of u bijvoorbeeld gebruik wil maken van onze hulp op afstand.

Wat zijn de kosten van een professionele camerabeveiliging oplossing?

Er zijn veel variabele kosten bij het plaatsen van een camerabeveiliging systeem. Deze kosten kunnen niet worden vastgesteld totdat er een adviseur op locatie is wezen kijken. Denk aan kosten zoals de montagetijd die benodigd is voor het aansluiten van camera beveiliging. Dit is per project natuurlijk anders en kent veel verschillende kostenposten. De montagetijd voor de beveiligingscamera’s, montage middelen, een patchkast voor de camerabeveiliging, UTP kabel ter behoeve van de PoE camera’s en ga zo maar door.

Prijzen op afstand maken kan natuurlijk altijd, maar weet dat de kans bestaat dat u mogelijk teveel betaalt de montage. Mede hierom adviseren wij altijd een offerte opname op locatie voor uw beveiliging. Camerabeveiliging is nou eenmaal geen kant en klaar product.

Camerabeveiligingssysteem terugverdienen

Een camera beveiliging systeem is een oplossing die zichzelf kan terug verdienen. Denk aan winkeldiefstal, proces monitoring of het kunnen achterhalen van aangebrachte schades.

Maar ook in privé scenario’s kan dit gelden. Vaak is dan niet de financiële schade, maar vooral de emotionele schade erg groot. U of uw familieleden kunnen het gevoel van veiligheid in uw eigen huis verliezen en dat is nog veel kostbaarder. Een camerabeveiliging systeem en/ of een alarmsysteem kunnen helpen bij het herstel hiervan. Lees ook ons camerabeveiliging aankoopadvies voor meer informatie hierover.

RRB Security heeft vele jaren ervaring op het gebied van camerabewaking. Wij kunnen geheel vrijblijvend bij u langskomen om de situatie te bekijken. Vervolgens geven wij een advies over het aanbrengen van beveiligingsmaatregelen.

Verschil tussen VMS camerabeveiliging en DVR

Een VMS is een video management software oplossing. Deze software oplossingen zijn vaak op basis van Windows gebaseerde software. VMS camerabeveiliging is meer dan alleen de opname van camerabeelden. Denk aan automatische alarmeringen, slimme integraties, ANPR (kenteken registratie) en meer.

Verschillende fabrikanten camerabeveiliging

Er zijn veel verschillende fabrikanten die camerabeveiliging producten produceren. Een hoop verschillende prijsklassen, functionaliteiten, ondersteuning en kwaliteit zowel aan de voor als achterkant van de camerabeveiliging software. Wij adviseren u graag over de best passende oplossing voor úw situatie.

Camerabeveiliging van klein tot heel groot

Onze camerabeveiliging oplossingen schalen van een enkel tal beveiligingscamera’s tot vele honderden of zelfs duizenden exemplaren. Met onze brede en diepe expertise over camerabeveiliging zorgen wij voor unieke maatwerk camerabeveiliging systemen.

Camerasysteem koppelingen en mogelijkheden

Video Content Analyse

Video content analyse (VCA) wordt ingezet om camera's slimme functionaliteiten te geven.

Voorbeelden hiervan:
Automatische kentekenregistratie 
Object classificatie
Gezichtsherkenning

Al deze functionaliteiten kunnen binnen 1 softwareoplossing kunnen worden gekoppeld

Video Management Software

Schaalbaar, flexibel en uitermate gebruiksvriendelijk. Een video management systeem is een oplossing gericht op bedrijven die regelmatig moeten terugvallen op camerabeelden.

Daarnaast zorgt een video management oplossing dat allerlei zaken zoals video content analyse, toegangscontrole, brand en nog vele andere binnen één software pakket te bedienen en integreren zijn. Een must voor grote organisaties waar veiligheid een belangrijke rol speelt.

Toegangscontrole

Toegangscontrole oplossingen zoals Paxton, Salto en Keyprocessor kunnen eenvoudig worden gecombineerd met camerabeveiliging.

Op deze wijze kunt u op criteria zoals: tijdstip, toegangspas, deur en naam zoeken waar tags zijn aangeboden.

Dit in combinatie met camerabeelden maakt het een zeer effectief middel tegen identiteitsfraude. Ook functionaliteiten als ANPR zijn eenvoudig te integreren.

Camerabeveiliging Advies

Een aankoopgids gezicht op zowel zakelijke en particuliere kopers

Op internet is veel informatie te vinden over camerabeveiliging. Een groot deel daarvan is echter vaak sterk verouderd, niet meer toepasbaar of incompleet. Zodoende hebben wij een gratis ‘aankoop adviesgids’ opgesteld. Om zou duidelijk mogelijk te zijn hebben wij ons aankoopadvies opgedeeld in meerdere relevante onderwerpen. Hierbij ligt de nadruk niet zo zeer op fabrikanten of technische specificaties maar de algemene kennis omtrent camerabeveiliging.

#1 Merkkeuze bewakingscamera’s

Vandaag de dag beschikken vrijwel alle IP camera’s over een degelijk aantal megapixels. Van Full-HD tot zelfs tientallen megapixels in uitzonderlijke modellen. De kwaliteit van camerabeelden is op een dusdanig niveau dat herkenning of identificatie van personen eenvoudig is geworden met standaard camera’s. Waar veel mensen echter niet bij stilstaan is dat bewakingscamera’s net zoals vele andere producten worden verbonden met internet. Dit kan aanzienlijke beveiligingsrisico’s met zich meebrengen. Maar ook andere aspecten als product compatibiliteit, prijs en design zijn factoren waarbij je moet stilstaan bij een aankoop. De meest voorkomende merken hebben wij hier voor je op een rijtje gezet.

camerabeveiliging advies

Als installateur werken wij graag met Axis en Bosch voor onze zakelijke klanten. Echter kan het prijsverschil tussen Axis en bijvoorbeeld Dahua dusdanig zijn dat dit niet de moeite waard is voor kleine camerasystemen. De beeldkwaliteit van beide merken is vergelijkbaar maar de ondersteuning en stabiliteit van bijvoorbeeld Axis is vele malen betrouwbaarder. In een situatie waar een beveiligingscamera dan op een hoge of lastig benaderbare plek zit kan het al snel lonen op een product te gebruiken waarvan bekend is dat deze langdurig en stabiel blijft functioneren.

Tegelijkertijd kijken de meeste klanten voornamelijk naar de prijs en het aantal megapixels dat wordt geadverteerd. Mede hierdoor is de trend dat de Chinese merken en dan vooral Dahua en Hikvision het grootste marktaandeel voor kleine installaties hebben in Nederland en het gros van Europa. Hoe groter en complexer de installatie, hoe groter de kans is dat er westerse merken te vinden zijn. Dit komt simpelweg doordat het voor installateurs veel makkelijker onderhoud plegen is en bijvoorbeeld het verwerken van firmware updates om maar iets te noemen. Westerse fabrikanten hebben eenvoudige tools voor installateurs om dit op grote schaal te doen.

Chinese fabrikanten besteden hier nog beduidend meer tijd en energie aan. Ook ontbreekt er vaak een duidelijk aanspreekpunt bij Chinese fabrikanten waar westerse fabrikanten veelal werken met langdurige relaties, accountmanagers en toegankelijke helpdesks waar je met al je vragen terecht kan.

FabrikantHerkomstKenmerk
HikvisionChina#1 camera fabrikant, veel producten, scherp geprijsd
DahuaChina#2 camera fabrikant, veel producten, scherp geprijsd
AxisZweden#1 Westerse camera fabrikant , hoge kwaliteit, breed assortiment
BoschDuitslandHoge kwaliteit, veel soorten camera’s, uitgebreide video analytics
MobotixDuitslandSelect aantal camera’s, in het verleden marktleider geweest
HanwhaZuid-KoreaVan oorsprong is Hanwha het voormalige Samsung Techwin. Hanwha is vergelijkbaar met Axis.
FlirVerenigde Staten Bekend van thermische camera’s. bewaking maar ook handhelds en meer
AvigilonCanadaSterke analytics, hoge kwaliteit camera’s, niet heel veel te vinden in NL
UniviewChina#3 camera fabrikant, vergelijkbaar met Dahua en Hikvision
VivotekTaiwanOpgericht in 2000 in Taiwan
HoneywellVerenigde Staten Tevens bekend van andere elektrische apparatuur zoals thermostaten. Gebruikt hardware van andere fabrikanten onder white-label (OEM)

Voordelen Chinese merken:

Interessante aanschafprijs

Veel gratis bijkomende functies

Voordelen westerse merken:

Garantieafwikkeling

Ondersteuning op producten

Betere quality control op updates

Eenvoudiger in beheer

Nadelen westerse merken:

Aanschaf vaak duurder voor zelfde product van Chinese fabrikant

Kwaliteit camerabeelden niet altijd beter dan Chinese merken

Nadelen Chinese merken:

Achterlopende cybersecurity

Banden met de Chinese overheid

Missen duidelijk aanspreekpunt

#2 Functionaliteiten bewakingscamera’s

Draadloze camerabeveiliging

Op internet worden veel draadloze bewakingscamera oplossingen aangeboden. Wij adviseren hier in 99% van de tijd van weg te blijven. Of u nou particulier of zakelijk opzoek bent naar een camerasysteem, de betrouwbaarheid van een camerasysteem is ontzettend belangrijk. Draadloze bewakingscamera’s maken gebruik van het 2,4 Ghz of 5 Ghz Wi-Fi netwerk. Dit kan via de bestaande router of een wifi oplossing met access points. Het probleem hiervan is echter dat draadloze camera’s erg veel bandbreedte gebruiken. Daarnaast moet de camera alsnog van stroom worden voorzien.

Bekabeling moet er dus toch wel heen. Door middel van Power over Ethernet gaat er over een dunne UTP kabel zowel signaal als spanning. De kabels zijn dun en eenvoudiger aan te leggen dan vaste stroom. In onze ervaring leveren WiFi camera’s over de loop van de jaren toch minimaal wel enkele storingen op. Veranderd u van provider (en dus WiFi router)? Dan stopt de camera met camerabeeld geven. Heeft u een zwak signaal? Dan kan de camera continue wegvallen. Staat de camera op DHCP? verwacht dan na elke herstart problemen. Wat betreft betrouwbaarheid, stabiliteit en een correcte werking adviseren wij mede hierom altijd gebruik te maken van bekabelde beveiligingscamera’s. Met een beetje kennis en kunde kunt u vrijwel overal in uw huis kabels krijgen. Hoe net dat kan, zonder herstelwerkzaamheden is per situatie uiteraard wel verschillend. Kortom, weinig omkijk naar een camerasysteem staat niet gelijk aan WiFi gebaseerde oplossingen.

Overzicht functies bewakingscamera’s

Bewakingscamera’s maken gebruik van meerdere software en hardware matige toepassingen die belangrijk zijn voor het uiteindelijke camerabeeld. Hieronder een overzicht met enkele van de meest invloedrijke:

BenamingFunctie
Wide dynamic rangeWide Dynamic Range is een functionaliteit binnen camerasystemen gericht op het automatisch regelen van de lichtgevoeligheid.
Backlight compensationDit is een functionaliteit om tegenlicht te kunnen compenseren. De bewakingscamera regelt hiermee het licht niveau.
Digital noise reductionDNR wordt gebruikt om ruis te onderdrukken die ontstaat voor de CMOS en CCD beeldsensors. Ook wel 2D of 3D DNR genoemd.
Elektronische beeld stabilisatiefunctionaliteit gericht op het stabiliseren van een camerabeeld wanneer er vibratie optreed. Dit gebeurt vaak wanneer een camera op grote hoogte is gemonteerd of de mast waarin deze is bevestigd niet stabiel in de grond staat.
Highlight compensationHighlight Compensation zorgt er samen met Backlight Compensation voor dat er geen over en onderbelichting plaats vindt. Highlight Compensation zorgt dus voor de overbelichting en BLC voor de onderbelichting en lowlight situaties.
InfraroodModerne beveiligingscamera’s maken gebruik van infrarood, ook wel IR (infrared) genoemd. Zonder infrarood kunnen beveiligingscamera’s niet in het donker kijken wanneer er ook geen verlichting aanwezig is.
BitrateBitrate, ook wel bitsnelheid genoemd is de toegestane waarde waarmee de informatie van de camera naar server of NVR word overgebracht
Varifocale lensMet een varifocale lens kan de bewakingscamera worden ingezoomd nadat deze geplaatst is. Dit kan handig zijn wanneer de camera delen in het camera die in het beeld zijn niet benodigd zijn en de positie van de camera niet meer kan worden aangepast.
Peer to peerP2P is een functie waarbij beelden kunnen worden bekeken vanaf het internet zonder een recorder of camera te hoeven portforwarden. Dit is zowel op recorders als bewakingscamera’s terug te vinden. Vaak werkt P2P via het serienummer van het apparaat

#3 Camerabeveiliging installatie en montage speerpunten

Een installatie van een camerasysteem kan veel verschillende soorten werkzaamheden met zich mee brengen. Van graafwerkzaamheden tot glasvezels blazen, elektrische tot IT werkzaamheden.

Kortom, camerabeveiliging heeft veel aspecten.
Mede daarom hebben we onderscheid gemaakt tussen particuliere en zakelijke installaties.
Hieronder enkele speerpunten waar je op moet letten bij de installatie van een camerabeveiliging systeem.

camerabeveiliging adviezen

Particuliere camera installatie

SpeerpuntReden
Plaatsing NVRZorg dat deze in een ruimte staat waar enige ventilatie of ruimte is zodat deze niet oververhit raakt.
BekabelingMaak bij voorkeur gebruik van IP camera’s en UTP bekaUTP bekabeling. Zorg dat de RJ45 connectors goed in de huls zijn geknepen.
AfwerkingGebruik de bijbehorende camera beugels. Laat de kabels niet zichtbaar zijn op kwetsbare plekken voor derden. Gebruik buis (pvc, koper, metaal) ter afscherming. Gebruik een buigveer om de buis netjes te buigen. Gebruik de waterdicht makende accessoires die bij de camera zijn meegeleverd voor de waterdichtheid van de producten
Kijkhoek camera lensDe meeste camera’s maken gebruik van een 2,8mm of 3,6mm lens. Voor een bredere kijkhoek is 2,8mm aan te raden.
Power over EthernetControleer of uw camera’s PoE ondersteunen. Zo hoeft je geen aparte bekabeling te trekken voor de stroom. Zowel de stroom als het signaal gaat dan via de UTP kabel. Dit mag CAT5,6 of 7 zijn.
Model bewakingscameraWij raden turret model camera’smodel camera’s aan voor de meeste situaties. Dit omdat de infrarood uit een ander gaatje komt. Dit voorkomt weerspiegeliging wanneer de camera vies is. Echter kunt je uiteraard ook gebruik maken van Mini-domesbullet camerat camera’s.
ResolutieWij raden anno 2022 minimaal Quad HD (4 megapixel) aan. Dit gezien de relatief kleine prijsverschillen met een Full-HD (2 megapixel) camera. Hoe verder de camera kan kijken, hoe meer baat je heeft bij meer megapixel
Privacy maskerKijkt uw camera deels op de openbare weg of bij de buren? Maak dan gebruik van een privacy masker om deze delen te ‘blurren’. Zo kunt je voldoen aan de wetgeving en blijven de buren blij.
InstallatiewerkzaamhedenBespreek met de monteur waar je de camera's wil hebben en wat deze moeten kunnen zien. Geef aan als er al UTP kabel loopt naar lastige plekken. Bespreek de kabelroutes die de monteur gaat gebruiken.

 

Zakelijke camera installatie

SpeerpuntReden
Video management softwareWilt je meer dan alleen incidenteel camerabeelden bekijken of zien wie er voor de deur staat? Dan bent je mogelijk gebaat bij een VMS oplossing zoals Milestone XProtect of Genetec Omnicast. Hiermee kunt je systemen koppelen, kentekens automatisch lezen, active directory koppelingen maken en nog veel meer.
PTZ camera'sHeeft je een groot terrein waar je overzicht op wil houden? Dan kunnen PTZ camera’s een goede optie zijn. Door deze strategisch te plaatsen en door gebruik te maken van slimme functies zoals auto tracking kan er slim toezicht worden gehouden zonder menselijke tussenkomst.
Automatische kenteken herkenningANPR, ook wel LPR genoemd is een software oplossing voor het automatisch registreren van kentekens in een database. Ook kan er bijvoorbeeld een black of whitelist worden gekoppeld die weer bepaalde acties kan uitzetten zoals het openen van een slagboom.
IP Rating – water en stof bestendigheidWij hanteren voor standaard buitencamera’s een minimum van IP65. Meer over IP rating
OverlegZorg dat alle betrokken afdelingen aanwezig bij overleg voor planning. Facilitair, ICT, applicatie verantwoordelijke, beheerders, enzovoort. Bespreek de gehele installatie. montage werkzaamheden, veiligheidseisen, bedrijfsregels, netwerk vereisten, locatie bepalingen enzovoort.
360 Graden cameraZijn er grote open ruimtes waar veel toezicht nodig is? Denk bijvoorbeeld aan warenhuizen, concertzalen of werkplaatsen. Hier kan één hoge kwaliteit 360 graden camera, ook wel fisheye of panoramische camera genoemd een enorm voordeel bieden. Eén 360 graden camera kan tot wel een handvol camera's vervangen.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen

Open offerte

Niet alle bedrijven bieden open offertes maar wij vinden het als organisatie belangrijk om te laten zien waar een klant voor betaald. Zo houden we een offerte transparant en overzichtelijk. Een gesloten offerte is niet ‘slecht’ maar kan soms wel vragen oproepen.

Garantie

Wat voor garantie wordt er aangeboden in de offerte? Op de meeste A merk camerabeveiliging apparatuur zal dit 3 jaar fabrieksgarantie zijn. Sommige merken kiezen voor 3 jaar volledige omruilgarantie, bij andere zal dit 1 of 2 jaar zijn. Zonder directe omruilgarantie kan het zijn dat er een langere tijd overheen gaat voordat deze weer gerepareerd terug komt. Houdt rekening met 4 tot 8 weken bij de meeste fabrikanten.

Ondersteuning

Biedt het bedrijf die de offerte voor je heeft samengesteld ondersteuning/ gebruikershulp? Als voorbeeld, wanneer het je niet lukt om de camerabeelden te exporteren, bieden zij dan telefonische ondersteuning of hulp op afstand via bijvoorbeeld Teamviewer of Anydesk? Zijn er handleidingen voor het instellen van de meegeleverde apps of apparatuur? Veel niet westerse fabrikanten bieden niet standaard eenvoudige te volgen handleidingen. Mede daarom schrijven wij onze eigen handleidingen om onze klanten te ondersteunen. Ook neemt dit voor ons veel ondersteuning weg die wij anders telefonisch moeten bieden en indirect veel tijd kost. Zorg daarom dat het duidelijk is wat het bedrijf gratis of betaald voor je kan betekenen wat betreft gebruikershulp.

Camerabeveiliging projectie

Afhankelijk van de grootte van de offerte, kan je aan de aanbieder vragen om een camera projectie op te stellen. Deze projecties bieden een beeld van de kijkhoek en het camerazicht. Deze projecties zijn zeker bij wat grotere projecten standaard. Wij maken zelf, afhankelijk van het type offerte soms al projecties vanaf 10 camera’s.

projectie camerabeveiliging

Plan van aanpak

Een PvA wordt bij grotere projecten standaard meegeleverd bij de offerte. Soms wordt deze gecombineerd met het plan van eisen. Hierin zou je moeten kunnen terugvinden wat voor beveiligingscamera’s er worden gebruikt, wat voor NVR of VMS er is gekozen, hoe lang de beelden worden opgeslagen, hoe en waar de beelden worden bewaard en meer. Ook kan aanvullend een cameraplan worden geschreven waarin zaken aan bod komen als gebruik, wetgeving, richtlijnen, aantal dagen dat de beelden worden bewaard enzovoort.

Aanvullende kosten

Onderhoudscontracten, jaarlijkse licentiekosten, hoogwerker kosten of bijvoorbeeld gegarandeerde response of resolutietijden. Worden deze duidelijk benoemd in de offerte? Zijn dit jaarlijks terugkerende kosten?

Levensduur beveiligingsapparatuur

Afhankelijk van het gebruikte merk kan het zijn dat de apparatuur langer mee gaat dan de software die daarop draait. Zo installeerde wij zelf jarenlang Sony camera’s. Deze konden makkelijk tot wel 10 jaar meegaan. Het nadeel hiervan was dat de software, in dit geval ActiveX op ten duur niet meer werkte op nieuwe Windows omgevingen. Hierdoor werd de klant dus beperkt tot het gebruik van oudere computer hardware. Het kan dus handig zijn om te kijken of de software functies heeft die gebruik maken van verouderde software. Denk bijvoorbeeld aan Java, Adobe Flash, ActiveX.

camerabewaking advies

Verantwoordelijkheid voor de werking van de camerabeveiliging

Is het duidelijk wie de verantwoording heeft voor een juiste werking van het camerabeveiligingssysteem? Het lijkt misschien een simpele vraag maar lang niet altijd kan de camera installateur alle aspecten beheren. Helemaal bij grotere organisaties wordt bijvoorbeeld vaak het netwerk beheerd door een ICT partij of afdeling. Ook kan de bekabeling zoals glasvezel of UTP kabels onder een andere afdeling of partij hun beheer vallen. Maak daarom duidelijke afspraken wie waar verantwoordelijk voor is.

4# Waar op te letten bij aanvraag van een camerabeveiliging offerte?

Uiteraard kan dit per project of object verschillen. Wel zijn er een aantal aanwijzingen die erop kunnen duiden dat je met een serieus camera installatie bedrijf zaken doet.

Product specificaties

Heeft je een offerte ontvangen en staan er geen merken of specificaties vermeld anders dan megapixels? Vraag dan door over wat voor camera er wordt aangeboden. Vraag het modelnummer en ga zelf op onderzoek uit. Controleer wanneer de camera is uitgebracht. Hanteer bij een nieuwe installatie niet veel langer dan een model zo’n 2 jaar op de markt is. Sommige fabrikanten brengen ook revisies van een bestaand model uit. Vaak zijn deze dan sneller, functioneler, verbeterd in het algemeen. Zoek op de fabrikant naam op het internet met de modelnaam erbij. Vrijwel alle fabrikanten maken specificatie bladen waar precies op staat wat een camera wel en niet kan. Van heel wat modellen zijn ook video’s op internet te vinden. Zo kan je een beeld vormen bij de kwaliteit en hoe goed de infrarood ‘s nachts werkt. Houdt er wel rekening mee dat iedere omgeving weer net een iets ander camerabeeld oplevert. Lichts omstandigheden zijn hierin een hele grote factor. 

camerabeveiliging aankoopadvies
camerabewaking adviezen

#5 Controle werking camerasysteem

Door de jaren heen hebben wij vaak genoeg gezien dat als het erop aankwam, een camerasysteem niet of slechts gedeeltelijk bleek te functioneren. De klant schaft het camerabewaking systeem aan, gebruikt het slechts zeer incidenteel en komt er dan te laat achter dat er iets mis is. Een kapotte harde schijf, opnames die niet werken, vergeten wachtwoorden, we komen het allemaal tegen. Mede hierom hameren wij er altijd op dat er een onderhoudscontract actief is op een camera installatie. Zo wordt er periodiek gecontroleerd of het camerasystem nog wel naar behoren werkt. Echter kunnen wij nog één stap verder gaan dan periodieke controle, dit doen wij via actieve monitoring. Wanneer je in het bezit bent van een video management systeem gebaseerd op Windows, zoals Milestone XProtect of Genetec Omnicast, kunnen wij de status van verschillende componenten automatisch en real time monitoren. Zo kom je er nooit te laat achter dat er iets mis is. Wat monitoren wij zoal voor de juiste werking van het systeem?

Componenten
Netwerk switchesIP camera’s
Operating systemHarde schijven
RAID statusDraadloze straalverbindingen
Firmware versies camera'sAantal dagen opslag camerabeelden
Server hardwareTemperatuur
InlogpogingenOpenstaande updates

Proactief monitoren is wat ons betreft voor zakelijke installaties een absolute must wanneer de juiste werking van het camerasysteem van grote waarde is.

6# Opslag capaciteit

Opslagcapaciteit kan lastig zijn om accuraat in te schatten wanneer er gebruik wordt gemaakt van bewegingsdetectie, ook wel motion detection genoemd. Dit komt door wisselende frames per seconde, het aantal bewegingsmomenten per dag, de opname resolutie, valse detectie (denk aan bewegende takken, zonlicht, schaduwen enzovoort) en meer. Een camerabeveiliging systeem met veel camera’s en wisselende drukte wordt daarom meestal voorzien van wat extra opslag. Voor een middel drukke camera op 4 megapixel resolutie, 10 fps opname op basis van bewegingsdetectie met het doel 28 dagen op te nemen moet je al gauw denken aan 1 terabyte opslag. Om een beeld te geven hiervan kan wel een calculator worden gebruikt die enig inzicht biedt.

camerabeveiliging adviesrapport
advies camerabewaking

7# Wetgeving camerabeveiliging

Camerabeveiliging valt voornamelijk onder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De autoriteit persoonsgegevens is het overheidsorgaan die hier toezicht op houdt. Zij controleren de naleving hiervan bij zowel fabrikanten als eindgebruikers. Zo kan het dus zijn dat uw buren een klacht indienen bij de AP en zij in response hierop gaan controleren of de privacy wordt gewaarborgd. Onder de oude wetgeving de Wbp (wet bescherming persoonsgegevens) was hier veel minder aandacht voor. Gelukkig wordt er steeds serieuzer omgegaan met privacy. Het niet juist opslaan van gegevens of deze automatisch verzamelen kan bedrijven op serieuze boetes tot wel honderdduizenden euro’s jagen. Zorg daarom dat er altijd in de bedrijfsregels is opgenomen hoe er met camerabeelden wordt omgegaan. Hoe en wanneer deze worden bekeken, wanneer deze worden verwijderd en wie deze kan inzien. Film geen werkplekken en bespreek camerabeveiliging met een OR of juridische afdeling. Voor particulieren geldt, zorg dat je de buren niet nodeloos filmt en niet teveel van de openbare weg mee filmt. Meer informatie over de AVG en camerabewaking.

Zakelijke camerabeveiliging

De onderstaande onderwerpen zijn meer van toepassing op zakelijke camerabeveiliging oplossingen. Al worden cloud gebaseerde camerabewaking oplossingen, en video content analytics wel steeds betaalbaarder en toegankelijk voor particulieren. Ook cybersecurity staat gelukkig steeds hoger op de agenda voor particulieren. Alhoewel prijs nog steeds de dominante factor hier is.

8# Meegeleverde gebruikerssoftware

Vrijwel alle fabrikanten hebben hun eigen gebruikssoftware op Android, IOS, Windows en MacOS. Wij adviseren de app te gebruiken als u even snel iets wilt bekijken. Wanneer u uitgebreid beelden wil terugkijken, meerdere camerabeveiliging beelden wil exporten of analyseren adviseren wij om de software te gebruiken die op een computer werkt. Dit is vaak veel makkelijker, sneller en efficiënter werken. Zorg dus dat het camerabeveiligingssysteem dat je hebt aangeschaft dit ook ondersteund.

9# Video Analytics

Video analytics, ook wel slimme camera’s of ‘Video content analytics genoemd wordt inmiddels al ruim 10 jaar toegepast. Vroeger was het erg duur door de server hardware vereisten. Vandaag de dag kunnen beveiligingscamera’s zelf ook al video analytics toepassen.

De opkomst van on-edge camera analytics

Dit alles vanuit het simpele ‘brein’ van de beveiligingscamera, de CPU. Voor een euro of 250 heb je al een camera die onderscheid kan maken tussen mensen en auto’s. Hierop kan je vervolgens weer alarmmeldingen op aan maken. De techniek is inmiddels al dusdanig ver dat dit nog behoorlijk goed werkt ook. Zo kun je eenvoudig je voordeur in de gaten houden voor de postbode of wanneer er mensen in je tuin lopen op nachtelijke tijdsstippen.

advies camerabewaking

Geavanceerde camerabeveiliging analytics

Naast de simpele analytics zijn er ook programma’s zoals Briefcam en Milestone XProtect Rapid REVIEW. Deze software pakketten kunnen honderden camera’s tegelijk analyseren op persoonlijke kenmerken, kleding kleuren, auto modellen, kentekens, richtingsgevoelige beweging en meer. Tegelijkertijd kunnen al deze ‘filters’ met elkaar worden gecombineerd. Dit zorgt ervoor dat duizenden uren beeldmateriaal in slechts minuten kunnen worden bekeken. Ook voor ons als specialisten op het gebied van camerabeveiliging blijft dit een uitzonderlijk staaltje techniek. Vooral doordat de software zo accuraat en goed werkt. Zo gebruikt de Politie in Nederland ook ANPR en oplossingen van Briefcam. Veelvoorkomende video content analytics

Type analytics
Mensen herkenningVoertuig herkenningGezichtsherkenning
Kenteken registratieDieren herkenningTripwire
IntrusionHeatmappingVideo SYNOPSIS
Mondkap detectieRichtingsgevoelige detectieSnelheidsmetingen
Anti diefstalVerloren bagagePrivacy blurring

10# Cybersecurity en camerabeveiliging

Door de loop der jaren zijn bij vrijwel alle grote fabrikanten lekken, hacks of andere gerelateerde problemen geweest. Afhankelijk van uw toepassing (bedrijf, sector) kan het verstandig zijn een fabrikant te selecteren die bewezen heeft serieus om te kunnen gaan met beveiliging en de communicatie daarvan. Stel dat een beveiligingscamera’s een geheim, complex of zelf uitgevonden bedrijfsproces opneemt. Wat als de camerabeelden daarvan in verkeerde handen belanden? Kan dat uw bedrijf schade toebrengen? Kan het de veiligheid of privacy van werknemers in gevaar brengen? Meer informatie over Cybersecurity, Axis Cybersecurity policy, Milestone Cybersecurity info.

Extra tip: gebruik een password manager om eenvoudig individuele wachtwoorden te kunnen toepassen op beveiligingscamera’s en bijbehorende componenten. Zo kun je veiliger werken en tevens eenvoudig multi factor authentication toepassen door middel van TOTP

11# Camerabeveiliging: lokaal vs cloud

De trend in de wereld van technologie is alles zoveel mogelijk naar de cloud te verplaatsen. Voor veel toepassingen is dit een eenvoudige schakeling die meer voordelen dan nadelen met zich meebrengt. Voor camerabeveiliging zitten hier echter veel haken en ogen aan.

Camerabeveiliging cloud diensten

Het is belangrijk onderscheid te maken tussen de verschillende vormen van cloud diensten.

Cloud opslag

De camerabeelden worden opslagen op een cloud opslag dienst. De software kan dan nog steeds lokaal draaien op een video management software oplossing.

Cloud based VMS

Hierbij wordt het VMS gedraaid en beheerd door de fabrikant zelf. Een voorbeeld hiervan is Stratocast. Stratocast is een volwaardige cloudoplossing maar biedt veel restricties in vergelijking met het lokale VMS systeem van Genetec, Omnicast. Het is gericht op kleinere installaties. Een reden hiervoor is de benodigde opslagcapaciteit en de benodigde bandbreedte.  Vooral de bandbreedte is bij veel bedrijven en huishoudens een probleem wanneer er geen glasvezel aanwezig is. Er is namelijk erg veel uploadsnelheid nodig om de camerabeelden naar de cloud te streamen.

VMS op cloud VPS

Hierbij wordt een camera software oplossing zoals Milestone XProtect “lokaal” gedraaid op een virtuele machine in de cloud. Het is dus hetzelfde software pakket als normaal maar dan in plaats van op een lokale server op een server in een datacenter (de cloud). Ook hier zijn dezelfde uitdagingen van toepassingen. Uploadspeed, dure cloud opslag en netwerk limitaties.

Lokale VMS server

Een lokale video management server met de gebruikelijke video management systemen (Nx Witness, Mirasys, Milestone, Genetec). Hiermee kan zowel gewend eenvoudig camera’s worden toegevoegd. Het grootste nadeel is dat het minder schaalbaar is dan een cloud based oplossing. Verder zijn er voor nu, voornamelijk voordelen.

Voordelen lokaal VMSNadelen lokaal VMS
Internetconnectie snelheid maakt niet uit Hardware minder snel schaalbaar
Goedkopere opslagServer hardware onderhoud
Snellere connectiviteit naar camera's en computers Iedere 5 tot 6 jaar vervangen servers
Algehele responsetijd camerasysteem Zelf voorzien in backup oplossingen
Eenvoudiger in opzetSoftware/ firmware onderhoud servers
Voordelen cloud-based VMSNadelen cloud-based VMS
Eenvoudig op te zetten Dure camerabeelden opslag
Vanuit overal veilig te gebruiken Geen baas over eigen data
Opslag in veilige redundante datacenters Betalen per gebruik en/of maand

12# Video management systeem of network video recorder

Een video management system is veel uitgebreider en is te koppelen aan andere oplossingen zoals PSIMs, brandcentrales, inbraakcentrales, kenteken camera’s, I/O schakelingen, kassasystemen enzovoort. Ook zijn video management oplossingen veel beter geschikt voor grote systemen waar veel gebruikers gebruik van moeten maken. Ook bieden VMS oplossingen ondersteuning voor vrijwel alle soorten camera’s en merken. Dit gebeurt onder andere via de ONVIF driver. Een network video recorder wordt meestal toegepast bij Verenigingen van eigenaren, particulieren, kleine winkels en bedrijven. Wanneer er meer dan 8 camera’s nodig zijn is het al wijs om te kijken of een video management systeem geen betere keuze is. Wij hebben de voor en nadelen nogmaals op een rijtje gezet:

Voordelen VMS tegenover NVRVoordelen NVR tegenover VMS
Eenvoudig schaalbaar Geen (jaarlijkse) device licentiekosten
Koppelingen met andere beveiligingsoplossingen Alles aan te sluiten met slechts 1 apparaat (NVR)
Gebruiksvriendelijke software Gratis software voor gebruik op computer
Ondersteuning direct bij fabrikant Simpel te installeren
Brede ondersteuning alle A merken Ingebouwde Power over Ethernet
Privacy gefocustEenvoudig beelden te bekijken via P2P
Gecertificeerd voor ISO en SOC2 richtlijnen Goedkoop in aanschaf

13# Camerabeveiliging netwerken.

Bewakingscamera’s gebruiken veel bandbreedte door de hoge resolutie camerabeelden die dag in dag uit worden gestreamed op het lokale netwerk. Het is daarom belangrijk om te weten hoeveel data er precies wordt verzonden en wat de factoren zijn die hier invloed op hebben.

Frames per seconde – Het aantal plaatjes dat de camera per seconde verstuurt naar de opname server heeft een groot aandeel in de hoeveelheid data. Daarom is het wijs niet meer in te stellen dan nodig is. 15 frames per seconde is al meer dan genoeg om een vloeiend beeld te creëren.

 Bewakingscamera resolutie

Veelvoorkomende resoluties voor bewakingscamera’s zijn bijvoorbeeld 1024×768, 1280×720, (HD) 1280×1024, 1366×768, 1680×1050, 1920×1080 (Full-HD), 2540×1440 (Quad-HD) 3840×2160 (4K). Naarmate de resolutie hoger wordt, geldt automatisch dat er meer bandbreedte nodig is voor het versturen hiervan.

resolutie

Connectiviteit

Als er tientallen, honderden of zelfs duizenden camera’s op een netwerk draaien moeten de uplinks op het netwerk hiervoor zijn uitgerust. Vandaag de dag is 1 gigabit per seconden al heel weinig. 10 gbps, 25 gbps en 50 gbps zijn al helemaal geen uitzonderingen meer. Door het gebruik van de juiste snelheid kan worden voorkomen dat het netwerk vastloopt. Vergelijk het met de snelweg. Wanneer er teveel auto’s (in dit geval pakketjes) op 1 weg rijden wordt het te druk en kan er niet meer vooruit worden bewogen. Hierom bouwen we snelwegen met meerdere wegen (sneller) om zo meer doorgang te creëren. Meer informatie over glasvezel.

Conclusie advies camerabeveiliging

advies camerabeveiliging

En dat was het dan, onze adviezen voor het aanschaffen van een camerabeveiliging systeem. Onthoudt dat de goedkoopste prijs aan de voorkant lang niet altijd de goedkoopste is op de lange termijn. Snel camerabeelden kunnen terugkijken en real-time monitoring kunnen u zeeën aan tijd en frustratie besparen. Hoe groter het camerabeveiliging systeem, hoe meer baat er is voor eenvoudig en centraal beheer. De hoeveelheid megapixels is geen goed uitgangspunt voor de beslissing met welk merk de beveiliging wordt aangelegd. Ga na wat de prestaties zijn van de producten. Vraag om een live demo, informeer op forums zoals IPVM.com en vergelijk de functionaliteiten die een camera biedt. Veelal worden lang niet alle functies die een beveiligingscamera kan bieden ook daadwerkelijk benut. Hebben we wat gemist? Of wil je graag een offerte ontvangen? Klik dan op de offerte aanvragen knop en we komen zo snel mogelijk op de lijn. Bedankt voor je tijd en hopelijk hebben wij je kunnen helpen met je keuze voor professionele camerabeveiliging!

⭐ Waarom kiezen voor RRBSecurity?

RRBSecurity specialiseert zich al sinds 1995 in maatwerk camerabeveiliging oplossingen. Wij hebben klanten door de hele Benelux in allerlei sectoren. Wij staan garant voor een snelle service en hoge kwaliteit oplossingen.

⭐ Wat zijn de kosten van camerabeveiliging?

Camerabeveiliging inclusief de installatie begint vanaf circa €995 euro. Dit is dan op basis van een NVR en 1 camera.

⭐ Zijn er abonnementen nodig voor jullie diensten?

Wij geloven niet in gedwongen abonnementen. Wel bieden wij optionele service plannen voor onderhoud en ondersteuning.

⭐ Kan ik bij jullie langskomen?

Wij hebben een showroom in Barendrecht waar wij al het mooie over ons vak onder het genot van een kop koffie kunnen vertellen.