Varifocale lens bewakingscamera

Wat is een varifocale lens voor een bewakingscamera? Met een varifocale lens kan de bewakingscamera worden ingezoomd nadat deze geplaatst is. Dit kan handig zijn wanneer de camera delen in het camera die in het beeld zijn niet benodigd zijn en de positie van de camera niet meer kan worden aangepast. Op deze wijze kan het beeld worden ingezoomd wat resulteert in een beter beeld aangezien de bewakingscamera verder staat ingezoomd en dus ‘dichterbij’ het object is.

Varifocale lens d.m.v. motor

Vroeger was het niet gebruikelijk dat bewakingscamera’s een varifocale lens met motor hadden. Hierdoor moest je op de camera zelf het zoombereik aanpassen door middel van een fysieke handeling. Hedendaags, is het wel gebruikelijk dat bewakingscamera’s een remote functie hebben waarmee kan worden gezoomd. Zo kunt u dus op afstand het beeld aanpassen en zorgen dat het beeld naar wens staat ingesteld.

Varifocale lens automatisch scherp stellen

Om te voorkomen dat de bewakingscamera onscherp staat afgesteld wordt er gebruik gemaakt van een autofocus functionaliteit. Hierdoor kan de iris van de lens worden aangepast. Op deze wijze kan de camera dus op afstand worden afgesteld. Stel dat de lens door de gebruiker handmatig wordt aangepast in de software controleert de autofocus functionaliteit tevens of het beeld wel optimaal scherp staat. Ook na een herstart van de beveiligingscamera wordt dit automatisch uitgevoerd. Zo blijven de camerabeelden altijd op zijn scherpst. Autofocus kan tevens worden ondersteund via ONVIF voor een optimale werking binnen video management software platformen

Varifocale lens kijkhoek

Ook varoficale lenzen hebben baat bij een juiste kijkhoek en zoombereik. Controleer dus altijd voor uw aankoop wat de kijkhoek van de lens is. Ook de megapixel kan een rol spelen wij het benodigde zoombereik van de ip camera of HDCVI bewakingscamera. Hoe hoger de megapixel hoe verder te zoom functioneel is.

Losse zoomlenzen bewakingscamera’s

Hoewel het steeds minder voorkomt kunnen bewakingscamera’s ook met een losse zoomlens worden uitgerust wanneer de camera een ‘box camera’ model betreft.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen