Een draadloos alarmsysteem is hedendaags een populaire optie wanneer bedrijven of particulieren overgaan tot de aanschaf en installatie van een alarmsysteem. Doordat de installatie van een draadloos alarmsysteem vaak vele malen goedkoper is dan de installatie van een bekabeld alarmsysteem is dit voor veel situaties een goede keuze. Er zijn echter ook goede redenen om te kiezen voor een bekabeld alarmsysteem.

Voordelen van een draadloos alarmsysteem

Een draadloos alarmsysteem heeft enkele grote voordelen tegenover een alarmsysteem die wel volledig bekabeld is. Zoals al reeds aangestipt is de installatie veel sneller uit te voeren. Er hoeven geen kabels te worden getrokken naar de componenten van het alarmsysteem. Denk aan de magneetcontacten, infrarood pirren, binnen en buiten sirenes, code bedienpanelen en meer. Een ander voordeel is het niet hoeven wegwerken van deze bekabeling. Vaak komt er een stukadoor aan te pas om alles uit het zicht te kunnen krijgen. Nog een voordeel van draadloze componenten is dat deze eenvoudig kunnen worden verplaatst. Heeft u verbouwd? Nieuwe gordijnen opgehangen of blijft de hond in een andere ruimte gedurende de nacht? Dan kunt u het componenten losschroeven en direct verplaatsen. Zo voorkomt u veel meerwerk. Vooral voor particulieren is dit erg handig. Het kan als een nadeel worden gezien maar ook zeker een voordeel. Namelijk, batterijen. Met bijvoorbeeld Ajax Systems Alarmbeveiliging kan een batterij tot 7 jaar meegaan! De batterijen kunt u eenvoudig zelf vervangen. U hoeft dus geen alarm installateur te laten komen voor regulier onderhoud. Zo vermijd u onnodige kosten. Ook kan een draadloos alarmsysteem buiten functioneren mits u de correcte sensoren gebruikt.

Nadelen van een draadloos alarmsysteem

Een draadloos alarmsysteem kan anno 2021 nog niet worden gebruikt voor een BORG Klasse 3 alarmsysteem. Dit komt doordat de huidige regelgeving in Nederland dit nog niet toestaat. Wel zijn er steeds meer geluiden dat deze regelgeving toe is aan vernieuwing. Mocht u dus voorraden hebben binnen uw organisatie die meer dan tienduizenden euro’s is kan de verzekering eisen dat u voldoet aan de BORG Klasse 3 norm. Een ander nadeel kan zijn dat een draadloze alarminstallatie niet ver genoeg draadloos bereik heeft voor uw situatie. Nou zijn er systemen zoals die van Ajax Systems die over 865Mhz werken en dus geen last hebben van muren, betonnen obstakels enzovoort. Ook Is er nog een mogelijkheid om een alarmsysteem signaalversterker te gebruiken.

Centraal beheer via alarmsysteem app

Moderne alarmsystemen kunnen via een app worden beheerd en gebruikt. Zo kunnen alle meldingen en programeer functionaliteiten ook door minder technische gebruikers worden gebruikt / ingezien.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen