Wat is een netwerk switch?

Een netwerk switch is onderdeel van een IP netwerk. Netwerk switches zijn centrale punten die benodigd zijn voor de werking van veel voorkomende apparaten. Denk hierbij aan WiFi access points, servers, digital video recorders, en andere onderdelen vallend onder camerabewaking.

Onbeheerde netwerk switch

Een onbeheerde netwerk switch is erop gemaakt dat u deze direct kunt aansluiten en verder niets kan en hoeft te programmeren voor het gebruik ervan. Deze onbeheerde netwerk switches worden veel gebruikt door consumenten en kleine bedrijven doordat deze verder geen kennis vereisen. Wel hebben deze apparaten dus limitaties wat betreft de instelbaarheid.

Beheerde netwerk switch

Een beheerde netwerk switch, ook wel layer 3 netwerk switch of managed netwerk switch genoemd biedt een graphical user interface (GUI) en/ of command line interface (CLI) waarmee de instellingen van een netwerk switch kunnen worden aangepast. Merken zoals Ubiquiti, Cisco, Meraki en Aruba HPE zijn voorbeelden van netwerk switches die beschikken over deze functionaliteiten.

Verschil tussen router en netwerk switch

Een netwerk switch zijn functie is het verbinden van verschillende apparaten op het netwerk. Zie dit als snelwegen die de fysieke verbinding mogelijk maken. Een router zijn taak is ervoor te zorgen dat alle gebruikers op het netwerk met elkaar kunnen communiceren door hun de juiste gegevens en instellingen toe te kennen. Ook is de router belangrijk voor de communicatie met het internet. De router zorgt ervoor dat dit veilig en correct verloopt. Als u uw computer rechtstreeks aan de kabel van de provider zou hangen zou er niets gebeuren. De router is dus een belangrijk onderdeel voor gebruik van het internet en lokale netwerk (LAN). De router deelt een WAN en LAN adres uit die ervoor zorgen dat deze communicatie kan plaatsvinden.

Juiste netwerk switch voor camerasysteem

Wanneer u een netwerk inricht voor een IP camerasysteem zijn netwerk switches een onmisbaar onderdeel van uw plan. Geheel afhankelijk van uw wensen, eisen kan dat van enkele honderden tot duizenden euro’s kosten aan hardware. Zo zou het kunnen zijn dat u langere afstanden met glasvezel moet overbruggen of meerdere netwerk switches aan elkaar zou moeten koppelen wanneer de langste kabels langer zijn dan 100 meter. Een andere optie daarin zou ook nog ePoE kunnen zijn. Zorg van te voren dat u weet hoeveel netwerk snelheid u nodig heeft. Wij adviseren om niet minder dan 1 Gbps netwerk switches te gebruiken voor een snelle en juiste werking van een camerasysteem.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen