UTP over coax is een technologie die wordt gebruikt om een UTP (Unshielded Twisted Pair) netwerk te verbinden met een coaxiaal netwerk. UTP kabel is een veelgebruikte technologie voor het aanleggen van ICT netwerken, terwijl coaxiale kabels vooral worden gebruikt voor televisie- en videotoepassingen.

Met UTP over coax-technologie kan een coax kabel worden gebruikt voor de transmissie van een TCP/IP netwerk. Dit geeft de mogelijkheid om bestaande coax bekabeling van bewakingscamera’s bruikbaar te maken voor IP camera’s. Ook de transmissie van Power over Ethernet kan plaatsvinden via UTP over coax converters. Afhankelijk van de lengte, dikte en kwaliteit van de coax kabel kan een snelheid van 1000 mbps op korte stukken worden behaald. Hoe langer de kabel hoe slechter het signaal / kleiner de beschikbare bandbreedte wordt. Dit heeft tot gevolg dat de verbinding terugvalt op 10 of 100 mbps connectie snelheid. Door gebruik te maken van utp over coax converters kan dus geld worden bespaard door het hergebruik van bekabeling maar brengt wel additionele componenten met zich mee. 

Een ander voordeel van UTP over coax is dat het een efficiëntere manier is om een netwerk te verlengen in vergelijking met de traditionele verlenging van coaxiale kabels. Dit komt omdat UTP-kabels een grotere bandbreedte hebben en minder gevoelig zijn voor storingen. Kortom, UTP over coax kan een uitkomst zijn voor camerabeveiliging en andere video gerelateerde diensten.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen