Kentekenregistratie Camera

Automatische Kentekenregistratie Camera

Automatische kentekenregistratie, ook wel ANPR (automatic numberplate recognition) genoemd is geheel anders dan normale kentekenregistratie. Bij kentekenregistratie wordt over het algemeen gesproken over een beveiligingscamera die scherp genoeg is om een kenteken te kunnen lezen.

Automatische kentekenregistratie is een aparte software module welke de kentekens in een database opslaat en ervoor zorgt dat kentekens eenvoudig kunnen worden opgezocht op bijvoorbeeld tijdstip of een gedeelte van de kentekenplaat. 

Slagboom met kentekenherkenning en camera kan ook erg nuttig zijn. Dat kan weer worden gekoppeld aan bijvoorbeeld een slagboom bij een parkeergarage als voorbeeld. Een kenteken kan vervolgens worden gewhite of blacklist. Zo wordt er voor gezorgd dat auto’s zonder een kaartje te kopen naar binnen kunnen rijden of juist de toegang wordt verboden.

Filteren op verschillende criteria

Onze automatische kentekenregistratie camera oplossingen kunnen filteren op criteria zoals een deel van het kenteken, tijd en herkomst land kenteken. U krijgt een lijst te zien van alle momenten waarop het kenteken is gezien. Op deze manier heeft u in een handomdraai alle informatie die u zoekt over een voertuig.

Maatwerk Oplossingen kentekenherkenning

Onze oplossingen komen voort uit maatwerk. Wij werken met een select aantal A-Kwaliteit fabrikanten waar wij een goede en jarenlange ervaring mee hebben. Op deze manier kunnen wij écht achter de producten staan die wij installeren.

Gespecialiseerd in kenteken registratie en kentekenherkenning oplossingen

Éen aanspreekpunt voor al uw beveiliging & toebehoren

Wat zijn de kosten en benodigdheden voor een ANPR kenteken camera? Een automatische kentekenregistratie camera heeft een aantal vereisten voor de optimale werking van het systeem.

» Weersomstandigheden

» Lichtomstandigheden

» Kwaliteit van infrarood

» Aantal graden waarop de camera naar het kenteken kijkt

» Snelheid van het voertuig

» Helderheid van de nummerplaat zelf

video content analyse

ANPR/LPR – Kenteken Registratie met Milestone XProtect

Milestone XProtect® LPR is een kentekenherkenningssoftware die kentekeninformatie van voertuigen leest en de nummerplaatinformatie koppelt aan video. Als een volledig geïntegreerd onderdeel van de XProtect® Smart Client, heeft XProtect LPR een breed scala aan toepassingsgebieden, waaronder toegangscontrole, diefstalpreventie, loyaliteitsprogramma’s, tolweg en grenscontrole. Geavanceerde aanpassingslogica maakt het mogelijk herkende nummerplaten te vergelijken met vooraf gedefinieerde lijsten en geautomatiseerde acties te starten, zoals het openen van een poort, waardoor de werkproductiviteit toeneemt. 

kentekenregistratie camera

XProtect LPR is een add-on product van XProtect dat naadloos wordt ondersteund door de meeste XProtect videobeheersoftware en Milestone Husky ™ NVR-eenheden. Het heeft herkenningsalgoritmen voor meer dan 100 landen en staten over de hele wereld geoptimaliseerd.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen

Kentekenregistratie Camera’s voor uw organisatie

Kentekenregistratie via camera’s is een zeer betrouwbare methode voor het vastleggen van kentekens. Slagboom met kentekenherkenning kan daarnaast ook erg nuttig zijn.Het is een inmiddels een onmisbare factor voor veel bedrijven. Voor het gebruik van kenteken registratie camera kunt u denken aan:

 Weegbruggen

✓ Wagenparkbeheer

✓ Tankstations

✓ Parkeergarages

✓ Bedrijventerrein

kentekenregistratie camera

Waar moet u op letten bij het implementeren van een license plate recognition (LPR) systeem?

LPR, kort voor license plate recognition is een andere noemer voor ANPR (automatic number plate recognition). Het automatisch registreren van kentekens komt wel met wat haken en ogen. Het is daarom belangrijk dat u de volgende vraagstukken goed in overweging neemt bij het uitrollen hiervan. Een slagboom met kentekenherkenning moet wel goed geconfigureerd worden.

Slagboom met kentekenherkenning

Slagboom met kentekenherkenning kan een goede toevoeging zijn tot je complete beveilgingssysteem. Doordat de slagboom automatisch opent hoeft u ook geen handmatige werkzaamheden te (laten) verrichten voor het verifiëren en openen van de slagboom. Het voertuig rijdt over een detectielijn, waardoor de slagboom herkent dat er een voertuig voor de slagboom staat. Een camera maakt vervolgens een foto van het voertuig en communiceert dit met de software. Wanneer de software dit kenteken herkent, gaat de slagboom automatisch open.

Kenteken herkennen software

Kenteken herken software bestaat dus uit ANPR werkt door middel van een cameralus. Deze techniek kenmerkt zich door een high speed camera met een IR filter of een IR en HD camera, dit kan nog weleens verschillen per systeem. De foto die gemaakt wordt gaat door een OCR (Optical Character Recognition) software en die vertaalt het naar een alfanumeriek resultaat. Er zijn wel invloeden die dergelijk systeem kunnen beïnvloeden, zoals een vieze kentekenplaat, slechte lichtinval of weersomstandigheden. Gelukkig zijn daar weer software oplossingen voor om dit op te heffen. Wij kunnen hier uitstekend in adviseren.

Opslag camerabeelden en metatadata

Net zoals bij normale camerabeelden mogen de fragmenten volgens de AVG wetgeving niet langer dan 28 dagen worden bewaard. Er is echter ook metadata aanwezig. Deze zogeheten metadata houdt in dat u niet het beeld, maar de metadata los opslaat. Kortom, het terugzoeken van kentekens kan nog steeds. U kunt nog steeds de automatische kenteken registratie module raadplegen en in een handomdraai een lijst van alle momenten inzien wanneer het betreffende kenteken voorbij is gekomen. Slagboom met kentekenherkenning en kenteken camera registreert automatisch .

Gebruik van de juiste type kentekenregistratie camera’s

ANPR camera’s zijn anders dan “normale” bewakingscamera’s. Deze zijn vaak voorzien van een WIEGAND aansluiting. WIEGAND is een protocol wat veel wordt toegepast bij toegangscontrole applicaties. Kortom, u kunt ook uw toegangscontrole eenvoudig koppelen hiermee. Paxton net2 is hier een voorbeeld van. Daarnaast hebben deze ANPR bewakingscamera’s een veel grotere weerstand tegen tegenlicht van auto koplampen. Halogeen, laser en xenon kunnen vormen allemaal geen probleem. Zelfs als de auto met grootlicht aan rijdt zal de kentekenregistratie camera deze zonder problemen herkennen. Dit komt door Infrarood LEDs op de kentekenregistratie camera. Deze zijn hier namelijk speciaal voor bedoeld. Door de ANPR camera op een vaste shutter en gain in te stellen is er bijna een 100% garantie dat de ANPR camera het kenteken pakt.

Kenteken landen bibliotheek

Bij veel ANPR software oplossingen dien je per land of continent een bibliotheek van data af te nemen die ervoor zorgt dat het kenteken ook daadwerkelijk kan worden gekoppeld aan een land. Bij afname van ANPR krijgt u een algemene module (EU-X). Deze zorgt ervoor dat alle kentekens globaal kunnen worden herkend. Is de auto als voorbeeld Russisch, maar heeft u dit land niet afgenomen, dan wordt het kenteken als EU opgeslagen. U kunt dus nog steeds zoeken op de nummers en letters in het kenteken, de software weet alleen niet van welk land deze afkomstig is. Waarom u überhaupt deze bibliotheek van landen af moet nemen vraagt u zichzelf nu af? Als de software deze toch wel herkend? Neem als voorbeeld een Nederlandse nummerplaat.

automatische kentekenregistratie camera Slagboom met kentekenherkenning? Als de software het kenteken leest maar niet de specifieke karakteristieken van het land kent, kan de software het kenteken in plaats van een 1 ook de letter i maken. of de nul een o. Ditzelfde geldt voor de B die een 8 kan zijn. Kortom, het is van belang dat dit goed in overweging wordt genomen bij de uitrol. Standaard zijn er 5 landen bibliotheken inbegrepen. Uitbreiden is absoluut een optie, maar niet altijd noodzakelijk. Zorg daarom dat u de uitrol van een automatische kentekenregistratie oplossing door professionals laat uitvoeren!

RRB-Security voorziet in ANPR systemen

Bij RRB-Security voorzien wij al sinds 1995 bedrijven van camera installaties. Kenteken registratie is dan ook vast gegeven voor veel van onze klanten. Bent u opzoek naar een vrijblijvende offerte voor de implementatie van een ANPR oplossing of andere toepassingen op het gebied van beveiligingstechniek? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op uw locatie. In een persoonlijk gesprek overleggen wij graag onze referenties! Heeft u vragen of wilt u een afspraak plannen met onze adviseur? Vul ons contactformulier in of mail naar info@rrbsecurity.nl tel: 010 3070819

Gratis offerte op locatie
Servicegericht & 24/7 support
Hoog kennisniveau
Actief sinds 1995

⭐ Wat is automatische kentekenregistratie?

Automatische kentekenregistratie, ook wel ANPR of LPR genoemd, zorgt ervoor dat voorbij rijdende voertuigen automatisch kunnen worden herkend door middel van het kenteken. Het kenteken wordt opgeslagen in een software oplossing en kan achteraf door middel van het kenteken of een deel daarvan alle tijdstippen laten zien wanneer de auto is langsgereden. Inclusief de camerabeelden daarvan.

⭐ Kan een bedrijf zomaar automatisch kentekens opslaan?

Jazeker. bedrijven mogen deze software oplossing op hun eigen terrein zonder vergunning of andere vereisten gebruiken. Het kan worden gebruikt om achteraf kentekens op te zoeken, maar ook bijvoorbeeld om ongewenste gasten door middel van een blacklist te weren. Aan de andere kant kunnen werknemers ook automatisch toegang worden verleend bij bijvoorbeeld een slagboom. Snel en eenvoudig geregeld!

⭐ Wat zijn de kosten voor ANPR / LPR?

De kosten voor het implementeren hiervan zit in het software pakket, de kentekenregistratie beveiligingscamera, de configuratie daarvan en uiteraard de montage zelf. Een professionele ANPR oplossing is al beschikbaar vanaf circa 2500 euro.

⭐ Hoe kan ik een ANPR offerte aanvragen?

Via ons contactformulier kunt u vermelden waar u naar opzoek bent. Vervolgens zal iemand u terugbellen over uw vraag en een afspraak met u inplannen voor een vrijblijvend offerte bezoek. Dit is benodigd om een goede prijs indicatie te maken voor het totaalplaatje.