Wat is ePoE? ePoE is een uitvinding van Dahua Security waarbij het mogelijk is om verder dan de gebruikelijke 100 meter Power over Ethernet te gebruiken.

Hoe werkt ePoE?

ePoE werkt met speciale ePoE switches en NVRs. In de specificaties van het product dient te vermeld staan dat zowel de bewakingscamera’s, netwerk switches en network video recorders hier ondersteuning voor bieden om het te kunnen laten werken.

ePoE over UTP kabel

ePoE haalt over UTP kabel tot wel 800 meter. Dat is dus 8 keer zoveel als normale Power over Ethernet. Dit kan worden gehaald over een simpele CAT5e kabel en vereist verder helemaal niets.

ePoE over coax kabel

Naast ePoE door middel van UTP kabel en netwerk switches kan er ook door middel van coax kabel gebruik worden gemaakt van ePoE. Hiervoor zijn special EoC Passive Converters nodig die Dahua in zijn assortiment voert. Deze worden dan weer verbonden met een ePoE switch of ePoE network video recorder. De werking blijft hetzelfde. Door het gebruik van bestaande coax kabel kan er eenvoudig een systeem worden geüpgrade zonder daarvoor nieuwe kabels te trekken.

Specificaties van ePoE

PoE transmissie tot 800 meter op 10 Mbps en 13 Watt
PoE transmissie tot 300 meter op 100 Mbps en 25.5 Watt

Nadelen ePoE

Om gebruik te kunnen maken moeten alle schakels in de ketting ePoE ondersteunen. Hiervoor heeft u dus nieuwe camera’s nodig, nieuwe netwerk switches en/of een nieuwe network video recorder. Als de afstand van de huidige bekabeling niet te lang is zou het verstandig kunnen zijn in sommige scenario’s om direct de coax bekabeling te vervangen voor UTP kabel en over te stappen op een IP camerasysteem. ePoE is helaas niet mogelijk over glasvezel kabel omdat hier geen stroom overheen kan worden gestuurd maar alleen licht.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen