De afkorting FOV staat voor field of view en betekent “gezichtsveld”. Dit is eigenlijk een verwijzing naar wat er kan worden gezien vanuit een camera of menselijk oogpunt. Het field of view word aangeduid met een x aantal graden. Alles wat buiten de field of view van de camera valt zal niet worden gezien/ opgenomen.

Bepalen field of view bewakingscamera

Voor het bepalen van een field of view van een bewakingscamera kun je het beste het specificatieblad van de fabrikant opzoeken. Hierop staan specificaties zoals het wel of niet ondersteunen van Power over Ethernet, of de camera beschikt over infrarood of PTZ functies, Wide Dynamic Range en zo verder.

Gebruikelijke field of view voor een moderne IP camera

Een veelvoorkomende field of view voor de gemiddelde professionele IP camera bedraagt tussen de 95 en 110 graden. Dit geldt uiteraard niet voor 360 graden/ fisheye camera’s. Het maakt voor de FOV niet uit of het een bullet, turret of mini-dome camera betreft. Deze camera modellen delen vaak dezelfde technische specificaties wanneer deze van dezelfde fabrikant of product range zijn. Om de field of view te kunnen bepalen is het belangrijk te kijken naar de gebruikte lens. Dit kan een varifocale lens zijn of een vaste lens. Meer informatie over kijkhoeken en lenzen.

360 Graden field of view

Naast de gebruikelijke modellen bewakingscamera’s met een field of view van zo’n 95 tot 110 graden zijn er ook beveiligingscamera’s die een gehele 360 graden kunnen rondkijken. Zo genaamde ‘fisheye bewakingscamera’s‘ Dit komt door het gebruik van een andere lens. Deze lenzen zijn erg klein maar kunnen in groot detail beelden vastleggen. 4K Ultra resolutie 360 graden camera’s zijn al geen uitzondering meer. Door gebruik te maken van ‘dewarping’ kunnen deze camera’s worden bekeken alsof je zelf in het beeld recht onder de camera zou staan. Hierdoor kun je met slechts een enkele camera een hele grote ruimte in beeld brengen.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen