Een particuliere alarmcentrale ontvangt inbraak en videosignalen van bedrijven en particuliere eindklanten. Een particuliere alarmcentrale, ook wel PAC genoemd, dient te voldoen aan de gestelde richtlijnen vanuit de wet Particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus (WPBR). Deze richtlijnen worden opgesteld door het ministerie van Justitie & veiligheid. Daarnaast zijn en landelijke eisen en een certificering op basis van de EN 50518 norm. Deze norm draagt een Europese geldigheid. Nederland telt ongeveer 30 gecertificeerde particuliere alarmcentrales.

Alarmopvolging

Ieder bedrijfspand of woonhuis kan worden aangesloten op een particuliere alarmcentrale / videotoezichtcentrale. Hiervoor is een alarmsysteem nodig die het PAC ondersteunt in hun PSIM ‘Physical security information management’ omgeving). Zodra er een melding van het alarmsysteem binnenkomt wordt deze geverifieerd door de centralist van de alarmcentrale. Deze werken volgens een vast protocol. Dit protocol kan per klant verschillen afhankelijk van de afspraken met de eindklant.

Videotoezicht centrale

Een videotoezicht centrale dient aan de zelfde eisen als een alarmcentrale te voldoen. Er zijn video centrales die alleen video ontvangen maar geen alarm. Echter ontvangen vrijwel alle alarmcentrales ook video. Video en alarm wordt veelal gecombineerd bij zakelijke aansluitingen.

Doormelding camerabeelden

Camerabewaking is een echte aanvulling op alleen meldingen van het inbraakalarm voor een particuliere alarmcentrale / videotoezicht centrale. Centralisten kunnen zelf de situatie beter inschatten doordat zij een beeld hebben bij de situatie. Zo kunnen valse meldingen worden voorkomen en is er in echte nood situaties direct de mogelijkheid om de Politie aan te sturen zonder verificatie van de contactpersoon.  In geval van nood wanneer er een paniekknop wordt ingedrukt kunnen de camera’s tevens direct worden getoond aan de centralist. Het gebeurt namelijk met enige regelmaat dat de paniekknop per abuis wordt ingedrukt.

BORG Certificaat

Alarmsystemen beschikken vaak al over een BORG certificaat. Dit certificaat vereist de verzekering wanneer er voor een bepaalde waarde aan goederen zich in het pand bevinden. Particuliere alarmsystemen hebben dit niet altijd nodig. Naast BORG is er ook nog het VEB keurmerk in Nederland.

Ondersteuning apparatuur

Een particuliere alarmcentrale ondersteund vaak een groot aantal soorten en typen systemen. Van network video recorders, tot stand-alone IP camera’s en video management systemen. Deze systemen worden over het algemeen via een VPN of port forwarding gekoppeld met de desbetreffende meldkamer.

 

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen