Persoonsdetectie bewakingscamera’s zijn speciaal ontworpen camera’s die gebruik maken van geavanceerde video content analyse technieken om personen te detecteren. Deze camera’s zijn ideaal voor gebruik in beveiligingsomgevingen, zoals winkelcentra, openbare gebouwen, kantoren en zelfs particuliere woningen.

De technologie achter persoonsdetectie bewakingscamera’s is gebaseerd op algoritmen voor beeldherkenning. De bewakingscamera analyseert beelden in real-time en gebruikt geavanceerde algoritmen om personen te detecteren, te volgen en te onderscheiden van andere objecten. De bewakingscamera kan zelfs specifieke kenmerken van een persoon herkennen, zoals gelaatstrekken, kleding en zelfs houding. Dit wordt gezichtsherkenning genoemd.

Een belangrijk voordeel van persoonsdetectie bewakingscamera’s is dat ze een hogere nauwkeurigheid bieden dan traditionele bewakingscamera’s. Doordat ze specifiek zijn ontworpen om personen te detecteren, zijn ze minder gevoelig voor valse alarmen. Hierdoor kunnen beveiligingsmedewerkers gerichter handelen en worden er minder onnodige waarschuwingen gegeven.

Persoonsdetectie bewakingscamera’s worden ook vaak gebruikt in combinatie met andere beveiligingssystemen, zoals toegangscontrole en alarmsystemen. Zo kan een bewakingscamera bijvoorbeeld automatisch een alarm activeren wanneer een ongeautoriseerde persoon een beveiligde zone betreedt. Dit wordt vaak toegepast in casino’s. Ook kan de camera worden gekoppeld aan een toegangscontrolesysteem, zodat alleen geautoriseerde personen toegang krijgen tot een gebouw of gebied. Anderzijds zijn er ook nog mogelijkheden zoals video synopsis waarbij camerabeelden versnelt kunnen worden bekeken zonder intelligente detectie vanuit de bewakingscamera zelf.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen