Een fisheye beveiligingscamera is een type beveiligingscamera dat een zeer breed gezichtsveld heeft. Dit wordt bereikt door een fisheye lens, die een afbeelding opneemt met een 180 of 360 graden camerabeeld. Hierdoor kan de camera een veel groter gebied in één afbeelding vastleggen dan een traditionele camera.

Fisheye beveiligingscamera’s zijn vooral handig in situaties waar een groot gebied moet worden gemonitord, zoals in winkels, parkeergarages, grote kantoren en openbare ruimtes. Dankzij hun brede gezichtsveld kunnen ze een groot gebied in één beeld vastleggen, zodat de beveiliging niets mist. Een ander voordeel van fisheye beveiligingscamera’s is dat ze vaak panoramische beelden kunnen opnemen. Dit betekent dat de camera een panoramisch beeld opneemt dat kan worden gebruikt om een virtuele tour te maken van een ruimte. Deze functie kan bijvoorbeeld handig zijn voor verkoop of verhuur van een pand.

Fisheye beveiligingscamera’s zijn ook vaak uitgerust met functies zoals bewegingsdetectie, nachtzicht en beeldanalyse. Dit kan helpen bij het detecteren van ongebruikelijke activiteiten of personen. Fisheye camera’s worden ook wel 360 graden camera’s en panoramische beveiligingscamera’s genoemd

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen