Draadloze Straalverbinding

Specialisten op het gebied van draadloze straalzenders

Voor iedere omgeving een passende oplossing

In een persoonlijk gesprek overleggen wij graag onze referenties! Heeft u vragen of wilt u een afspraak plannen met onze adviseur? Vul ons contactformulier in of mail naar info@rrbsecurity.nl tel: 085 303 48 69

» Geheel vrijblijvende offerte 
» Installatie dezelfde werkweek
» Servicegericht & 24/7 support
» Hoog kennisniveau
» Actief sinds 1995

Draadloze straalverbinding

Waarom voor een draadloze straalverbinding kiezen

Draadloze straalzenders zijn een zeer betrouwbaar alternatief voor een tweede pand voor uw bedrijf indien deze binnen enkele kilometers ligt. U kunt of wilt op deze locatie geen dure internetverbinding maar wel een beveiligde internet verbinding voor uw medewerkers. Deze moeten kunnen printen, mailen, bellen enzovoort. Door middel van onze straalzender oplossingen is dit geen probleem.

Enkele voordelen:
Lage latency
Beschikbaar van 100 Mbps verbindingen tot 10Gbps
Eenmalige aanschafprijs
Wij verzorgen de gehele installatie van A tot Z
Professionele helpdesk
Goedkoper dan een vaste verbinding als er nieuwe bekabeling moet worden getrokken

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen

Waarom een point-to-point netwerkverbinding?

> Verbinden hoofdkantoor met een locatie iets verderop
> Ontsluiten glasvezelverbinding
> Backbone internetverbinding

> Het maken van off-site backups
> Internetaanvoer t.b.v. een camping of of soortgelijke toepassing
> Uitlezen IP-camera’s op afstand

Multipoint verbindingen zijn bijna hetzelfde als Point to Point. Het enige verschil is dat een één ontvanger is waar meerdere zenders heen zenden. In plaats van 1 op 1 is er nu dus een access point/toegangspunt die als centrale ontvanger dient. De ontvanger stuurt vervolgens alle informatie die het ontvangt terug naar de zenders. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld meerdere bedrijven een netwerk met elkaar verbinden

Wat heeft u nodig?

Om twee locaties via wifi met elkaar te verbinden, heeft U twee krachtige outdoor wifi access-points met ingebouwde sectorantennes nodig. U plaatst deze op het dak (of aan de gevel) op beide locaties. Via een ethernetkabel sluit U de access points aan op de achterliggende netwerken.

Hoe werkt het?

De access-points zetten samen een verbinding op en fungeren zowel als zender als ontvanger. De data wordt dus beide kanten op gezonden. Beide access-points dienen daarom op elkaar uitgericht te worden. Uiteraard kunt U het signaal via encryptie eenvoudig afschermen voor derden.

Zichtverbinding?

Om een stabiele draadloze verbinding te realiseren, dient u wel tussen de twee locaties over een zichtverbinding te beschikken. Er mogen dus geen objecten tussen de twee access-points staan die het zicht kunnen belemmeren. Dat genereert namelijk teveel demping. Een zogeheten line-of-sight (LOS) is dus een vereiste.

Voor welke data?

U kunt de gerealiseerde straalverbinding feitelijk zien als een lange onzichtbare netwerkkabel. het maakt dus niet uit wat voor soort data u daarover wil verzenden (standaard data, VoIP, video, etc.). Indien U bepaald dataverkeer voorrang wil verlenen (zoals VoIP), kunt u gebruik maken van Quality-of-Service of VLAN’s.

U heeft een verbinding nodig, tijdelijk of vast. Maar heeft nog geen besluit genomen of u wilt huren of kopen

Draadloze straalzenders zijn al vanaf een paar honderd euro beschikbaar. Het afstellen wordt door ons verzorgd & u heeft er verder geen omkijken naar.
Indien u korter dan 6 maanden deze verbindingen nodig heeft adviseren wij meestal om deze te kopen. Mocht u echter geen andere doeleindes hebben dan deze, dan kunt u uiteraard ook huren.

Draadloze verbindingen winnen steeds meer aan populariteit. Door de steeds goedkopere apparatuur en grote betrouwbaarheid zijn draadloze verbindingen vandaag de dag niet meer weg te denken. Door middel van straal verbindingen kunnen verbindingen van 220~ Km worden gehaald! Dit is uiteraard wel in perfecte omstandigheden. RRB Security is een specialist op het gebied van draadloze oplossingen worden vandaag de dag ook veel gebruikt voor camera systemen. Om lange afstanden te overbruggen voor camera’s of simpelweg omdat er geen mogelijkheden zijn voor het aansluiten via kabel. Ook kan een straal verbinding vele malen sneller zijn dan een ADSL, of kabel verbinding van een telecom leverancier waardoor onderlinge verbindingen sneller zullen doorlopen. Een straal verbinding is zeker op plekken waar het enorm druk is veelal een zeer goed alternatief voor als er geen 4G verbinding genoten kan worden.

Waarom kiezen voor RRBSecurity?

RRBSecurity specialiseert zich al sinds 1995 in netwerk en communicatie techniek. Onze expertise is gericht op maatwerk oplossingen. Daarnaast staat hoogstaande IT kennis centraal voor onze oplossingen en diensten.

Kan ik een vrijblijvende offerte aanvragen?

Wij voorzien u graag van een gratis offerte op locatie. Afhankelijk van de grootte van de offerte, kunt u deze gemiddeld binnen enkele werkdagen verwachten.

Hebben jullie een fysieke locatie?

Jazeker! U bent bij ons welkom op ons kantoor in Barendrecht. Hier kunnen wij u het fijne van ons werk laten zien. Uiteraard onder het genot van een kop koffie.