Thermische beveiligingscamera’s

Wat is een thermische beveiligingscamera? Een thermische beveiligingscamera is een camera die gebruik maakt van een andere lens dan de gebruikelijke visuele lens op ronduit de meeste beveiligingscamera’s. Een thermische camera kijkt niet naar waarneembaar zichtbaar licht zoals menselijke ogen maar naar infrarood straling. Thermische camera’s werken met een veel lagere resolutie dan normale camera’s. Dit komt omdat het bij een thermische beveiligingscamera niet gaat om identificatie maar detectie. Thermische camera’s worden ingezet voor onder andere terreinbeveiliging, politiehelikopters, warmte detectie, personen detectie enzovoort. De techniek hiervoor is uiterst betrouwbaar en wordt veel gebruikt bij vliegvelden, militaire basissen, stroom en water voorzieningen en andere belangrijke objecten.

Thermische beveiligingscamera voor terreinbeveiliging

Doordat thermische camera’s warmte zien en bijvoorbeeld geen last hebben van rook en mist kan een thermische bewakingscamera een heel eind vooruit kijken. Al vanaf kilometers afstand zijn mensen zichtbaar op thermische camera’s. Ondanks thermische camera’s erg duur zijn kan een relatief groot gebied worden gedekt met slechts enkele camera’s. Wel is de resolutie een belangrijke factor. Net zoals de openingshoek van de camera lens. Zo worden thermische camera’s ook ingezet voor bijvoorbeeld bedrijventerrein camerabewaking

Thermische bewakingscamera’s voor brand en temperatuur detectie

Naast perimeterdetectie (terreinbeveiliging) beschikken thermische bewakingscamera’s vaak ook warmtebeeld. Deze warmtebeeld camera’s kunnen op basis van basiskleuren een indicatie geven hoe warm iets in beeld is. Moderne bewakingscamera’s kunnen daarnaast tevens via bi spectrale visie een thermisch beeld en normaal “visueel” beeld tegelijk weergeven. Hierdoor kan er ook slimme detectie worden toegepast zoals het herkennen van personen, auto’s, line crossing, richtingsgevoelige detectie en dergelijke. Dit wordt ook wel video content analyse genoemd. Hier vindt u een voorbeeld van een “bispectral bewakingscamera

Thermische PTZ camera’s

Thermische PTZ camera’s zijn tevens terug te vinden in het hogere segment. Omdat een thermisch beeld eigenlijk niet is in te zoomen is vaak het gebruikelijke visuele beeld alleen in te zoomen. Wel beschikt de thermische camera dus over de PT functionaliteit zonder zoom (Pan Tilt Zoom).

Thermische camera’s en valse meldingen

Thermische camera’s hebben de hoogste accuraatheid van alle soort beveiligingscamera’s wat betreft detectie van personen. Doordat er wordt gekeken naar warmte en i.p.v. gecompliceerde algoritmes met een visueel beeld kan er vanaf afstand uitstekend worden vastgesteld of het een valse melding betreft. Ideaal voor particuliere alarmcentrales en security operations centers. Op deze manier vormen thermische bewakingscamera’s vaak de basis van een camerasysteem.

 

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen