Wide Dynamic Range is een functionaliteit binnen camerasystemen gericht op het automatisch regelen van de lichtgevoeligheid. Denk hierbij aan uitdagende lichtsomstandigheden zoals een felle zon die op de camera schijnt. Wide Dynamic Range (ook wel WDR genoemd) zorgt ervoor dat ondanks het felle zonlicht de beveiligingscamera alsnog de optimale belichting voor de rest van het beeld kan aanhouden. de WDR functionaliteit regelt dit helemaal zelf af. Van belang is het aantal DB voor de range waarin de WDR kan functioneren. Naast WDR zijn functionaliteiten zoals infrarood, highlight compensation en backlight compensation belangrijke factoren voor een goed herkenbaar en bruikbaar camerabeeld. 

Hoe werkt Wide dynamic range?

Wide dynamic range is een samenvoeging van highlight compensation en backlight compensation. Wide dynamic range gebruikt een frame waar HLC wordt toegepast en plakt daarachter vervolgens een frame waar BLC wordt toegepast. BLC zorgt ervoor dat er in het gehele beeld geen donkere plekken zijn. HLC doet het tegenovergestelde en zorgt er juist voor dat er geen plekken overbelicht zijn. Door deze 2 frames vervolgens te combineren ontstaat er vervolgens als het ware een middenweg via wide dynamic range. WDR is een goede optie bij het afstellen van camera’s zonder een hoog kennisniveau van de technieken. Iedere fabrikant geeft wel weer zijn eigen invulling aan hoe dit exact werkt op de achtergrond. Hierom kan het dus handig zijn een expert in te schakelen om het best mogelijke beeld te kunnen behalen. Een hele goede video uitleg hierover vind u hieronder.

wide dynamic range

Er zijn meerdere soorten benamingen voor WDR. Enkele hiervan zijn: 

  • Elektronische Wide Dynamic Range
  • Multi Exposure
  • Non Linear exposure
  • True WDR
  • Forenisc WDR

Fabrikanten geven daarnaast vaak ook verschillende WDR benamingen voor marketing doeleinden aan hun producten. Let bij de aanschaf van een product dus goed op het type wide dynamic range. Dit kan zowel pre als post processing zijn.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen