Elektronische beeld stabilisatie, ook wel in het Engels aangeduid als Electronic Image Stabilization (EIS), is een functionaliteit gericht op het stabiliseren van een camerabeeld wanneer er vibratie optreed. Dit gebeurt vaak wanneer een camera op grote hoogte is gemonteerd of de mast waarin deze is bevestigd niet stabiel in de grond staat. Vooral bij PTZ IP camera’s die erg ver ingezoomd staan is deze functionaliteit onmisbaar. Een voorbeeld hiervan is een Axis Q868E-E PTZ camera. Door de elektronische beeld correctie kan een ver ingezoomde camera worden gebruikt zonder schuddend beeld.

Digitale beeld stabilisatie

Digitale beeld stabilisatie zorgt softwarematig voor een stabiel beeld. Deze functionaliteit wordt ook veel toegepast op foto camera’s op telefoons bij het schieten van video’s. Afhankelijk van het camerabewaking merk en model kan de bewakingscamera hier dus over beschikken. Controleer hiervoor het specificatieblad van het model bewakingscamera.

Hardwarematige beeld stabilisatie

Hiermee kan worden geduid op een speciale mount die trillingen kan wegnemen. Denk bij film camera’s bijvoorbeeld aan camera’s die worden gebruikt bij het opnemen van films. Deze camera’s hebben speciale mechanieken die ervoor zorgen dat er geen enkele vibratie/ schuddingen in het beeld merkbaar zijn

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen