Video Content Analyse

Video Content Analyse – Intelligent Cameratoezicht

Video content analyse, ook wel bekend als VCA, neemt een vogelvlucht. Door alle technologische ontwikkelingen worden er in razend tempo nieuwe ontwikkelingen geïntroduceerd die steeds accurater objecten kunnen identificeren en detecteren. Kortom, de komende jaren zullen de aantal VCA oplossingen alleen maar toenemen door de steeds meer belovende technologieën.   

camerabewaking

Voorbeelden van Video Content Analyse

b

Personen & Objecten Detectie

Door middel van VCA kan een camera onderscheid maken tussen personen, auto’s en andere objecten. Op basis van het gedetecteerde object of persoon, kunnen vervolgens alarmen worden gegenereerd

b

Mensen Herkenning

Slimme camera’s zijn in staat personen te herkennen door 2 foto’s te vergelijken. Op deze wijze kunt u een alarm ontvangen wanneer er onbevoegde of geweigerde personen door de camera zijn getecteerd.

b

Kleur, Grootte, Snelheid, Richting, Kenteken

Enkele voorbeelden waar VCA onderscheid in kan maken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ook kunnen camera’s situaties inschatten zoals verkeersongelukken of overvallen. Door middel van “deep learning” algoritmes worden deze camera’s steeds accurater.

b

Mensen of Objecten tellen

De software telt hoeveel objecten of mensen voorbij komen. Dit kan ook nog richtingsgevoelig zijn. (A->B – B<-A)
Deze oplossing kan met hedendaagse camera’s eenvoudig worden geimplementeerd.

Een sterk dalende prijs

Video content analyse wordt ieder jaar goedkoper.
Dit komt door de steeds goedkoper wordende techniek en overvloed aan kennis. Waar vroeger een gehele server nodig was om video content analyse toe te passen kan dit nou uit de camera zelf komen. Door constante innovatie worden deze camera’s steeds toegankelijker voor kleine bedrijven en zelfs particulieren. 

Wij informeren u vrijblijvend over de mogelijkheden die VCA voor uw organisatie kan betekenen.

video content analyse
video content analyse

Één centraal platform voor alle VCA koppelingen

Om effectief om te kunnen gaan met al deze alarmen en slimme technieken moeten de meldingen eenvoudig kunnen worden geverifieerd. Dit gebeurd door middel van een Video Management Software platform. De meest voorkomende platformen hiervoor zijn Milestone en Genetec. Beide bieden een scala aan oplossingen van derde partijen die eenvoudig door bestaande software koppelingen kunnen worden geïntegreerd.

RRB-Security – uw VMS integrator

RRB-Security specialiseert zich in geavanceerde VMS oplossingen. Wij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden. Wij voorzien u vraag van een vrijblijvende offerte om te mogelijkheden door te spreken. Als partner van VCA ontwikkelaars en fabrikanten als Bosch, Dahua, en Axis kunnen wij een scala aan oplossingen bieden op het gebied van slimme oplossingen.

Wij nemen z.s.m contact met u op!

Waarom kiezen voor RRBSecurity?

RRBSecurity specialiseert zich al sinds 1995 in netwerk en communicatie techniek. Onze expertise is gericht op maatwerk oplossingen. Daarnaast staat hoogstaande IT kennis centraal voor onze oplossingen en diensten.

Kan ik een vrijblijvende offerte aanvragen?

Wij voorzien u graag van een gratis offerte op locatie. Afhankelijk van de grootte van de offerte, kunt u deze gemiddeld binnen enkele werkdagen verwachten.

Hebben jullie een fysieke locatie?

Jazeker! U bent bij ons welkom op ons kantoor in Barendrecht. Hier kunnen wij u het fijne van ons werk laten zien. Uiteraard onder het genot van een kop koffie.