Axis communications is een fabrikant van camerabeveiliging software, bewakingscamera’s, network video recorders, video content analyse en meer soortgelijke producten. Axis is als één van de weinige westerse camera fabrikanten nog steeds terug te vinden in de top 5 meest verkochte bewakingscamera’s. Dit komt mede door hun filosofie, goede ondersteuning en interface binnen hun producten.

Axis bewakingscamera’s

Axis is de eerste fabrikant van de moderne IP camera, Dit was de Axis Neteye 200. Deze camera werd ontwikkeld in 1996 door het team van Martin Gren en Carl-Axe, Alm. Axis heeft nooit een analoge cctc camera uitgebracht. Zij zagen dat de toekomst van bewakingscamera’s toebehoorde aan IP camera’s. Wel hebben zijn door de jaren heen verschillende IP decoders uitgebracht om analoge camera’s te kunnen ondersteunen.

Axis video management software

Naast bewakingscamera’s heeft Axis zich al verschillende keren gestort op video management software. Met Axis Camera Station hebben zij ook een zekere populariteit behaald. Axis camera station is geschikt voor kleine tot middelgrote installaties. Er dient per camera een device licentie te worden aangeschaft voor het gebruik van de camerabeveiliging software.

Axis Communications onderdeel Cannon Group

Axis Communications is onderdeel van de Cannon Group. Cannon heeft een meerderheid in verschillende bedrijven binnen de camerabewaking branche, waaronder Axis, Milestone XProtect en Briefcam. Deze fabrikanten werken dan ook innig samen en integreren eenvoudig met elkaars producten.

 

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen