Wat is “Automatic Gain Control”? AGC is een functionaliteit gericht op low-light omstandigheden. Hiermee wordt er softwarematig gespeeld met de hoeveelheid licht die de bewakingscamera binnenkrijgt om ook tijdens donkere omstandigheden toch een correct camerabeeld te weergeven. De bewakingscamera amplificeert het ontvangen beeld dusdanig dat het gemis aan licht automatisch wordt bij geregeld.

Welke bewakingscamera’s beschikken over automatic gain control?

Veel moderne beveiligingscamera’s beschikken standaard over automatic gain control (AGC). Wel zijn er per model en fabrikant betere uitvoeringen beschikbaar van de functionaliteit. Niet alleen AGC is echter verantwoordelijk voor het lichts niveau en de projectie van het camerabeeld. Ook BLC, HLC, ATW en WDR spelen hierin een onmisbare rol. A-merk Fabrikanten zoals Bosch, Axis en Dahua beschikken over deze functionaliteit.  

Wat gebeurt er als AGC niet goed werkt?

Als AGC niet goed functioneert kan er ruis, ook wel sneeuw genoemd ontstaan in het beeld. Dit valt echter meestal pas op als automatic gain control niet goed staat ingesteld bij low-light situaties. Meer informatie over de natuurkundige werking van automatic gain control vindt u hier

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen