Een celhoek beveiligingscamera is een specifiek type beveiligingscamera dat is ontworpen om gebruikt te worden in opsluitingsruimtes zoals celblokken, gevangenissen of detentiecentra. Dit type beveiligingscamera is speciaal ontworpen om de veiligheid te garanderen voor zowel de gedetineerden als de bewakers.

Deze camera’s zijn vaak uitgerust met specifieke functies die specifiek zijn ontworpen voor gebruik in opsluitingsruimtes, zoals onder meer een elektronische beeldstabilisatie en beeldverwerkingstechnologie. Ook is de behuizing van een celhoek bewakingscamera dusdanig stevig dat deze niet zomaar kan worden stukgemaakt. Vaak zijn deze camerabehuizingen gemaakt van dik staal of RVS. de ruit is van dik glas wat zeer lastig is kapot te maken. Dit is nodig om te voorkomen dat de persoon in kwestie die wordt gefilmd de camera probeert te vernielen.

Celhoek beveiligingscamera’s zijn vaak ook uitgerust met infrarood– of nachtzichtfuncties om camerabeelden te verkrijgen in slecht verlichte omgevingen. Ook elektronische beeldverwerkingsmogelijkheden zoals wide dynamic range en highlight compensation. Dit is belangrijk omdat veel opsluitingsruimtes slecht verlicht zijn, waardoor het moeilijk kan zijn om beelden te verkrijgen met een normale beveiligingscamera.

Deze camera’s zijn vaak beschikbaar in zowel IP camera variant en analoog. Ook zijn de camera’s te gebruiken via UTP over coax.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen