BLC staat voor ‘backlight compensation’. Dit is een functionaliteit waarover professionele en moderne IP camera’s vaak beschikken om tegenlicht te kunnen compenseren. De bewakingscamera regelt hiermee het licht niveau. Dit gebeurt onder andere in combinatie met ‘wide dynamic range‘ en ‘highlight compensation‘.

Voorbeeld gebruik backlight compensation

Zoals op de voorbeeldfoto te zien regelt een deel van de licht verhouding. Voornamelijk het donkere deel van het beeld. De BLC regelt dit bij door middel van een digitaal algoritme.

backlight compensation

Verschil tussen backlight compensation en high light compensation

Highlight compensation compenseert het tegenovergestelde van BLC, namelijk compensatie van overbelichting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een auto die ’s nachts in de camera schijnt met zijn koplampen. High light compensation filtert het licht wat teveel is weg om weer een duidelijk beeld te kunnen krijgen van bijvoorbeeld een kenteken. HLC is een belangrijke funcitonaliteit net zoals BLC voor ANPR registratie (automatic number plate recognition).

Gerelateerde functionaliteiten BLC

IR Filter – een infrarood filter zorgt ervoor dat de camera niet gevoelig is voor infrarood licht overdag wanneer er genoeg licht is om geen infrarood te hoeven gebruiken.

ATW – Auto tracking white balancing  is een functionaliteit welke automatisch kleuren bijstelt zodat deze natuurlijk lijken.

DNR – Digital noise reduction is een functie die ruis onderdrukt. Dit zorgt ervoor dat de statische ruis die je terugvind op oude TV’s en monitors (beeldbuizen) niet te zien is in het scherm. Door middel van een percentage slider kan een installateur hier aanpassingen inmaken. Dit is handig wanneer er bijvoorbeeld in de nacht teveel ruis op het beeld te zien is.

 

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen