HDCVI bewakingscamera’s zijn ‘HD over Coax’ techniek camera’s die het mogelijk maken over ouderwetse coax kabels tot wel 4K resolutie te halen. Door het gebruik van de oude kabels scheelt dit aanzienlijk in de installatiekosten.

HDCVI & HDSVI

HDCVI is vrijwel hetzelfde als HDSVI. Beide zijn HD over coax technieken die het mogelijk maken om de hoge resoluties te behalen. Deze techniek is terug te vinden bij meerdere fabrikanten zoals Axis, Hikvision, Dahua en Hanwha. Door de relatief goedkope technieken die HDCVI mogelijk maken zijn deze HDCVI bewakingscamera’s vaak goedkoper dan IP camera’s. Wel is het zo dat HDCVI camera’s niet beschikken over onboard video content analyse en andere “slimme” functionaliteiten. Hierdoor zijn deze camera’s vaak alleen bedoeld voor opname van camerabeelden.

Aansluiten van HDCVI bewakingscamera’s

HDCVI bewakingscamera’s vereisen, anders dan IP camera’s extra voedingsaders/ voeding voor de stroom van het apparaat. Vrijwel alle IP camera’s ondersteunen Power over Ethernet hiervoor wat het proces sneller, eenvoudiger en minder storingsgevoelig maken. Dit zijn enkele voordelen die een IP camerasysteem kan bieden tegenover een HDCVI camerasysteem.

HDCVI camera aansluiten op een network video recorder.

HDCVI bewakingscamera’s zijn aan te sluiten via coax bajonet connectoren. Deze bajonetten zijn vrij universeel en overal te koop. Naast de bajonetten is een krimp tang benodigd om de kabel aan te knijpen. Ook is een striptang voor de kabelhuls handig in gebruik.

HDCVI camera Aansluiten via UTP kabel

Een HDCVI bewakingscamera kan tevens via UTP kabel werken. Wel zijn hier baluns voor nodig. Wel zijn baluns vaak van lage kwaliteit en storingsgevoelig. Houdt hier dus rekening mee bij het configureren / aansluiten van een camerasysteem.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen