Draadloze Alarm installatie

Draadloze alarm installaties, zakelijk en particulier
Gebruiksvriendelijk en professionele alarmsystemen

Met een Ajax Systems alarmsysteem beschikt u over een draadloos alarmsysteem geschikt voor zowel binnen als buiten locaties. Het alarmsysteem is centraal te gebruiken via de gebruiksvriendelijke app en vereist geen abonnementen. Al vanaf circa €800 euro. Het systeem is geschikt voor BORG klasse 2 en blinkt uit in gebruiksgemak. Daarnaast zijn de draadloze componenten enorm energie zuinig waardoor de batterijen tot wel 8 jaar meegaan.

alarm installatie

Vrijblijvende Offerte

Wij komen geheel vrijblijvend langs voor een offerte en adviesgesprek. Na onze “site visit” stellen wij een open offerte voor u op met alle prijzen en informatie individueel gespecificeerd.

Prijs - Kwaliteit

RRB-Security werkt uitsluitend met A-merk apparatuur. Op al onze Ajax apparatuur rust altijd 2 jaar garantie.

Beveiligingsspecialisten

Gespecialiseerd in beveiligingsoplossingen op maat. Wij denken met u mee over de meest passende alarm oplossingen voor uw situatie

24/7 Service

Is er een probleem met uw systeem? Indien nodig zijn wij dezelfde dag nog ter plaatse om uw probleem te verhelpen.

Enkele van de mogelijkheden van een Ajax alarm installatie

 Push notificaties met audio bij alarm
 In en uitschakelen van meerdere alarmsystemen vanuit de app
 Integratiemogelijkheden met de Ajax brand en water detectoren

Eenvoudig te koppelen met onze camerasystemen
 
Zones afhankelijk van elkaar in/uit schakelen
 
Huisdiervriendelijke detectie
 Het schakelen van verlichting, hekwerken en elektrische deuren

alarm installatie

Alles centraal geregeld via de Ajax alarm app

Het Ajax alarmsysteem is uniek in zijn soort. Doormiddel van de zeer gebruiksvriendelijke app heeft u totale controle over uw alarmsysteem in een handomdraai.

Bij alarm ontvangt u automatisch melding en / of foto's bij gebruik van video verificatie detectoren. 

Daarnaast kunnen wij u als installateur eenvoudig op afstand helpen bij eventuele problemen aan het basis alarmsysteem. Dit voorkomt dan ook weer de nodige kosten van een service bezoek.

 Hulp op afstand van onze helpdesk
Tijdsschema's voor automatische schakelingen
Aan en uit te zetten via de app of bedienpaneel
Video en foto verificatie bij alarm
 Log met alle meldingen en gebeurtenissen

Alarmsysteem Pakketten

✓ Inclusief complete installatie
Verschillende sets
Centraal via app
Geen kosten achteraf

Onze alarmsysteem pakketten zijn uitgerust met de laatste Ajax Systems componenten. Deze pakketten zijn geschikt voor zowel particuliere als zakelijke doeleinden. 

Alarm installatie draadloos alarmsysteem

Geheel draadloze alarm installatie

Het Ajax alarmsysteem werkt geheel draadloos door middel van hun eigen ontwikkelde Ajax Jeweller protocol.

Dit zorgt er mede voor dat de installatie van een basis alarmsysteem veel sneller en bovendien voordeliger kan worden geplaatst. Ook zijn detectiepunten eenvoudig te verplaatsen na een uitbouw of aanpassing in een pand of woning middels een draadloze verbinding.

Door het enorme bereik van de alarm detectors (tot wel 1800 meter) kunnen deze overal in de woning en aangrenzende gebouwen worden geplaatst.

Ideaal voor vrijstaande woningen of woningen met een grote schuur! Ook is het nog mogelijk om een extender te plaatsen wanneer het signaal de alarm installatie een grote afstand kan overbruggen.

Door de lage 868 Mhz frequentie zijn dikke muren van beton geen probleem voor het signaal.

Heeft u voor uw verzekering een bedraad systeem nodig? Of wilt u uw bestaande bekabelde componenten hergebruiken? Dan kunt u kiezen voor een Ajax Fibra alarmsystemen. Hiermee kunnen draadloze en bekabelde detectoren eenvoudig worden gecombineerd.

alarm installatie draadloos alarmsysteem

Alle Ajax alarmsysteem componenten opgesomd

 

alarm installatie

Ajax Code Bedienpaneel

Optioneel kan er een code bedienpaneel worden geïnstalleerd tijdens de alarm installatie. Deze is optioneel aangezien het tevens mogelijk is het alarmsysteem via de app te gebruiken. Het Ajax code bedienpaneel werkt volledig op CR123A batterijen en gaat tot wel 7 jaar mee. Alarmsysteem kopen en laten installeren? Vraag dan een offerte aan via de onderstaande knop.

Ajax Alarm HomeSiren

Geen enkel alarm is compleet zonder sirene. De stijlvolle Ajax alarmsirene is voor zowel binnen als buiten verkrijgbaar. De sirenes zijn instelbaar van 80 tot wel 113 decibel!

Zo zorgt u er altijd voor dat zowel omwonenden als insluipers zich altijd bewust zijn van het alarmsysteem. Ook de sirene is volledig draadloos en werkt op CR123 batterijen.

Draadloze alarm installatie
alarm installatie

Ajax Motion Cam Outdoor

De Ajax MotionCam PhoD Outdoor kan videobeelden doorsturen bij beweging. Door deze visuele verificatie kunnen valse meldingen eenvoudig worden vermeden en kosten zoals beveiligers die op locatie moeten komen eenvoudig worden bespaard.

De Motioncams beschikken over anti masking en verschillende gradaties qua gevoeligheid. Met deze Ajax MotionCams kunnen buitenterreinen in zijn geheel worden afgedekt.

De batterijen van de MotionCam PhOD kunnen tot wel 7 jaar meegaan.

Ajax Alarm Bewegingssensor varianten

Ajax biedt verschillende soorten bewegingssensoren en bewegingsmelders. Deze verschillen in prijsklasse en alarm functionaliteiten.

Ajax MotionProtect

Ajax MotionProtect sensor is een infrarood sensor. Deze sensor detecteert alleen beweging. Er is zowel een binnen als buitenuitvoering voor de MotionProtect. De MotionProtect kan tot 12 meter ver kijken en bied huisdierimmuniteit tot 20kg.

Ajax MotionCam

Zoals de naam al doet vermoeden, is de MotionCam uitgerust met infrarood en een foto verificatie functie. Wanneer het alarm is ingeschakeld en de MotionCam beweging ziet maakt deze 3 foto’s en stuurt deze door naar de app. U

kunt via de push melding zelf zien wat de melding veroorzaakt. De maximale resolutie is 640×480 voor het doorsturen van de foto’s.

Alarmsysteem Buitenbeveiliging

Ajax MotionProtect Plus

De MotionProtect Plus is een Dual bewegingsmelder met PIR en MW sensor. Ook deze is huisdier bestendig tot 20kg en geschikt voor vrijwel alle soorten binnenruimtes. De MotionProtect Plus heeft een bereik van 12 meter.

Ajax MotionProtect Curtain

De Ajax MotionProtect Curtain is een narrowbeam binnen bewegingsmelder. Deze bewegingsmelders beschermen ramen, deuren en kostbaarheden. De narrowbeam kijkhoek zorgt ervoor dat er tot 15 meter ver kan worden gekeken. Deze heeft een detectieradius van 6°horizontaal en 90°verticaal. Alarm laten installeren? Vraag dan hieronder een offerte aan of bel ons.

ajax motionprotect plus alarmsysteem
ajax alarm glass break

Ajax Alarm Glasbreuk Protectors

De glasbreukprotector van Ajax is een smalle en compacte detector met sensor die direct registreert als er glas wordt ingeslagen. Er zijn ook weer 2 varianten beschikbaar.

De Ajax CombiProtect, deze detecteert zowel glasbreak als beweging. Deze Pir is dus een combinatie van de Ajax GlassProtect  en MotionProtect.

GlassProtect
Deze is uitsluitend voor glasbreukdetectie en kan tot 9 meter ver kijken. De sensor is ook weer voorzien van een CR123A batterij en gaat tot 7 jaar mee.

Ajax Alarm DoorProtect

Als laatste heeft Ajax de DoorProtect. De Doorprotector is een draadloos magneetcontact geschikt voor ramen en deuren. Zodra de deur of het raam opengaat wordt de verbinding tussen de magneten onderbroken en wordt er een alarmmelding gemaakt. Ook deze componenten werken weer volledig draadloos op batterijen. De DoorProtect is een stijlvolle melder en is in zowel zwart als wit beschikbaar.

Ajax DoorProtect Plus

De DoorProtect Plus heeft naast de magneetcontact sensor een tril en schok sensor. Zo wordt er tijdens het forceren van een raam of deur al een melding gegenereerd. Dit zorgt er dus voor dat het alarm al afgaat voordat inbrekers binnen zijn.

Ajax Doorprotect alarm installatie
ajax fibra alarmsysteem

Ajax LeaksProtect

De Ajax LeaksProtect is een overstromingsdetector geschikt voor lekkende leidingen, vaatwassers, wasmachines en meer. Zodra de detector nat raakt wordt er een alarm weergeven in de Ajax app. De detector werkt net zoals de andere Ajax alarm detectoren via het Jeweller protocol.

In combinatie met een slimme stekker van Ajax kunt u tevens automatisch uw wasmachine of vaatwasser direct uitschakelen wanneer er water wordt gedetecteerd. Alle componenten zijn leverbaar in zowel zwart als wit.

ajax fibra alarmsysteemajax fibra alarmsysteem

Ajax FireProtect

Naast LeaksProtect beschikt het Ajax alarmsysteem ook over branddetectoren. Er is een detector specifiek voor rook en temperatuurverschil, en een brandmelder inclusief CO2 niveau meter. 

In Nederland is het sinds 2022 verplicht een brandmelder op iedere verdieping in huis te hebben hangen. Geen beter moment dan nu om deze te integreren met uw Ajax inbraak componenten

ajax fibra alarmsysteem
alarm installatie

Ajax ReX2 signaal repeater

De Rex2 is een signaal repeater die eenvoudig kan worden aangesloten op ieder draadloos Ajax alarmsysteem. De ReX2 biedt tevens ondersteuning voor foto en video verificatie. Zo blijft de werking van het Ajax systeem hetzelfde bij gebruik van een repeater.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen

Ajax Fibra Alarmsysteem

Wanneer een draadloos alarmsysteem geen optie is, bijvoorbeeld door een benodigd BORG klasse certificaat, biedt Ajax de Ajax Fibra line-up. Deze centrales bieden de mogelijkheid om reeds geïnstalleerde detectoren van allerlei fabrikanten te integreren binnen het Ajax systems ecosysteem. Ook biedt Ajax hun eigen bekabelde detectoren. Daarnaast biedt de mogelijkheid om zowel bekabelde als bedraade componten aan te sluiten op één centrale. Een uniek principe! Dit alles kan met de ‘Ajax Fibra Hub Hybrid‘.

Ajax DoorProtect Plus

De DoorProtect Plus heeft naast de magneetcontact sensor een tril en schok sensor. Zo wordt er tijdens het forceren van een raam of deur al een melding gegenereerd. Dit zorgt er dus voor dat het alarm al afgaat voordat inbrekers binnen zijn.

alarm installatie

Particuliere alarm centrale of zelf meldingen ontvangen?

Een meldkamer kan een uitkomst zijn voor uw alarmsysteem aansluiting, echter heeft niet iedereen hier baat bij of behoefte aan. Daarom laten wij u zelf de keuze maken. Uiteraard kunnen wij u adviseren over de do’s en dont’s van een alarmsysteem. Wij helpen wij u de juiste afwegingen te maken voor het kiezen van de juiste alarminstallatie. Zo bied het Ajax draadloze alarmsysteem een ontzettend mooie app om de doormeldingen d.m.v. pushmeldingen zelf te ontvangen. Wilt u de kosten van een meldkamer mijden? Dan is dit een goed alternatief!

Hulp op afstand bij uw alarm installatie

Wij bieden onderhoudsovereenkomsten waar ook hulp op afstand in zit. Zo kunnen wij op afstand uw alarm systeem uitlezen en op afstand aanpassingen maken wanneer er zich calamiteiten voordoen. Zo voorkomen wij onnodige bezoeken voor storingen. Een slim alarm systeem anno nu kan dit natuurlijk allemaal op afstand.

Functies en mogelijkheden van een alarm installatie

Alvorens de alarminstallateur langs te laten komen doe je er goed aan een eisenpakket samen te stellen voor de adviseur. Wellicht heeft u al bepaalde ideeën over de beveiliging van uw object. U kunt deze dan voorspreken met onze adviseur.

Detectiemogelijkheden van alarm installaties

Alarminstallaties bieden diverse mogelijkheden om daders te detecteren en dit voor zowel binnen als buiten. De eerste stap is schade voorkomen door de buitenkant te beveiligen. Dit kan door middel van een camerasysteem maar ook door bijvoorbeeld een bewegingsdetector of bewegingsmelder van het alarmsysteem. Ramen en deuren beveiligen tegen geforceerd openen kan door middel van onder andere magneetcontacten. Breuken en hevige trillingen in het glas kunnen gesignaleerd worden door een glasbreukdetector. Ten slotte kan de binnen omgeving ook nog uitgerust worden met bewegingsdetectoren. Een goed werkend alarmsysteem bestaat meestal uit een combinatie van verschillende elementen.

Criminelen afschrikken met een alarm installatie

Eens het alarmsysteem in werking treedt, zijn er diverse mogelijkheden om dieven af te schrikken. Zo is de meest gebruikte methode een binnen- of buitensirene. Ook een grote hoeveelheid licht rondom de woning kunnen zeker helpen. Kortom, een alarmsysteem is een essentieel onderdeel van uw beveiligingsplan. Of dit nou zakelijk of particulier is.

Meldingsmogelijkheden alarmsysteem

Om zelf verwittigd te worden bij een inbraakpoging zijn er verschillende methodes beschikbaar. De meest gekende is de binnen sirene die vooral ‘s nachts interessant is wanneer je slaapt. Bijkomstig kan je ook een buitensirene laten installeren die de buren waarschuwt. Dit is vooral interessant wanneer je niet thuis bent of er zich problemen voordoen. Daarnaast kan je ook automatisch verwittigd worden via de push notificaties. Ook kun uw alarmsysteem eenvoudig worden doorverboden met een meldkamer. RRBSecurity werkt zelf met Alarmmeldnet als partner. Het voordeel van een alarmcentrale, ook wel PAC of particuliere alarm centrale genoemd is dat deze bij een indicatie van een insluiper of ongewenste activiteit direct de de Politie kunnen inschakelen die dan met een Prio 1 melding ter plaatsen komen.

Prijs alarmsysteem laten installeren

Zoals wellicht al duidelijk is zijn er veel verschillende alarmsystemen verkrijgbaar. Hoe meer functionaliteiten er vereist zijn, hoe hoger de prijs zal zijn van de installatie. Voor een kwalitatief systeem op maat beginnen de prijzen vanaf enkele honderden exclusief BTW. De installatie daarvan kost met het Ajax alarmsysteem niet langer dan enkele uren in een reguliere situatie. Meer informatie over onze alarmbeveiliging pakketten? Lees daar hier meer over.

⭐ Waarom kiezen voor RRBSecurity als uw alarm installatie partner?

RRBSecurity specialiseert zich al sinds 1995 in maatwerk oplossingen. Wij hebben klanten door de hele Benelux in allerlei sectoren. Wij staan garant voor een snelle service en hoge kwaliteit oplossingen.

⭐ Wat zijn de kosten van een alarmsysteem?

Een alarm installatie inclusief de installatie begint vanaf circa €700 euro. Dit is dan op basis van een starterset met magneetcontact, bewegingsmelder, centrale en complete installatie.

⭐ Zijn er abonnementen nodig voor jullie diensten?

Wij geloven niet in gedwongen abonnementen. Wel bieden wij optionele service plannen voor onderhoud en ondersteuning.

⭐ Kan ik het alarmsysteem eerst bekijken?

Wij hebben een showroom in Barendrecht waar wij al het mooie over ons vak onder het genot van een kop koffie kunnen vertellen. U kunt het systeem in actie zien in onze showroom demo.

Meer informatie over Ajax Systems Alarm Installaties

Ajax Jeweller is het draadloze protocol ontworpen door Ajax Systems. Het Jeweller protocol is een gesloten protocol ontworpen voor snelle, en versleutelde communicatie. Alle draadloze detectoren, sensors en overige componenten “praten” via dit protocol via de 868 Mhz band met de Ajax centrale, ook wel hub genoemd. Het Jeweller protocol is ontwerpen met als doel draadloze componenten op basis van batterijen jaren te kunnen laten functioneren zonder het te hoeven wisselen van batterijen. Batterijen gaan door Jeweller tot wel 7 jaar mee.

Ajax Jeweller afstand

Jeweller haalt tot wel 2 kilometer afstand tussen de centrale en het draadloze component. Dit is uiteraard in een scenario waar er geen obstakels zijn die het signaal belemmeren. In normale omgevingen zoals een woonwijk kan het signaal echter nog steeds honderden meters ver komen. Door de lage 868 Mhz frequentie zijn muren van beton, ramen en andere veelvoorkomende materialen geen belemmering voor een goed signaal. Het signaal kan eenvoudig tot wel 4 verdiepingen omhoog zonder de noodzaak voor een signaal versterker. Mede hierom zijn de Ajax draadloze alarmsystemen erg populair. De Ajax Fibra alarmsystemen zijn de bekabelde variant van Jeweller.

Jeweller afstand

Jeweller haalt tot wel 2 kilometer afstand tussen de centrale en het draadloze component. Dit is uiteraard in een scenario waar er geen obstakels zijn die het signaal belemmeren. In normale omgevingen zoals een woonwijk kan het signaal echter nog steeds honderden meters ver komen.

Draadloze signaal jamming

Wanneer er jamming plaatsvindt kunnen draadloze signalen worden verstoord. Dit kan ervoor zorgen dat draadloze alarm componenten geen verbinding meer kunnen maken met de ajax hub centrale. Wanneer er een ruisniveau hoger dan -70 dBm, gedurende 30 seconden wordt gemeten door de hub of repeaters, zal er in de Ajax app een waarschuwing worden weergeven dat er mogelijk jamming plaatsvindt. Jamming is echter wel een zeldzame voorkomendheid. Volgens de laatste cijfers wordt er slechts 4x een jamming gemeten op basis van 20000 verschillende Ajax centrales. Meer informatie over jamming.

Ajax Fibra 

Ajax Fibra is de bekabelde tegenhanger van Ajax Jeweller. Het Fibra protocol is een uniek protocol ontworpen door Ajax Systems. Door gebruik te maken van Ajax Fibra kunnen componenten tot 2 kilometer afstand op de centrale worden aangesloten. Standaard wordt hier alarmkabel voor gebruikt tot 500 meter. Daarboven zijn twisted UTP kabels nodig om dit te kunnen maken. De Ajax Fibra detectoren, keypads, sensors en overige werken via een BUS verbinding op 24 volt. Alle beschikbare draadloze Jeweller componenten zijn beschikbaar in de bekabelde Fibra variant.

Ajax Fibra Hybrid Hub

Ajax Fibra heeft met de Hybrid Hub (centrale) een unicum. Met deze centrale kunnen zowel draadloze componenten van Ajax Jeweller worden aangesloten als Ajax Fibra componenten. Zo is er dus de mogelijkheid om draadloze componenten en bekabelde component door elkaar heen te gebruiken. De Hybrid Hub heeft een limiet van in totaal 100 componenten en 10 sirenes. 

Ajax Multitransmitter

Ajax Fibra beschikt tevens over een Multi transmitter. Hiermee kunnen bekabelde alarmcomponenten van andere merken eenvoudig worden gebruikt binnen het Ajax ecosysteem. Dit kan bij een migratie naar een Ajax Systems centrale bijdragen aan een aanzienlijke kostenbesparing.

Ajax Alarmsysteem geschikt voor BORG klasse 2

Ajax alarmsystemen zijn geschikt voor BORG klasse 2 certificeringen. Zo kunt u ook zakelijk gebruik maken van Ajax systems oplossingen.

Ajax Hub Hybrid

De Ajax Hub Hybrid centrale is een centrale welke zowel bekabelde als draadloze componenten kan ontvangen. Alle voordelen van een draadloze Ajax Hub op basis van het Jeweller en Wings protocol komen samen in de Hub Hybrid waarop tevens tot wel 100 bekabelde Fibra bekabelde componenten op kunnen worden aangesloten. De Hub Hybrid ondersteund foto alarmen en kan tot wel 2 kilometer afstand bekabelde componenten voorzien van stroom via de 24v buslijn. Het systeem werkt door middel van een backup batterij ook wanneer er geen spanning is. Wanneer de Hybrid Hub weer spanning detecteert wordt er ook direct weer bijgeladen.

Ajax Multitransmitter

Ajax Hub Hybrid ondersteunt naast Ajax Systems haar eigen componenten ook bekabelde componenten van andere fabrikanten door middel van de Ajax Multitransmitter.  Deze biedt ondersteuning tot 18 zones, 3 power supplies op 12 volt, en het op afstand aan en uit schakelen van componenten. NO, NC, EOL, 2EOL, 3EOL. Het bekabelde Ajax alarmsysteem is ook geschikt voor BORG Klasse 2 alarm classificatie.

Opsomming van functionaliteiten Hub Hybrid

– Drie onafhankelijke communicatiekanalen via 2x SIM en bekabeld internet
– Ringverbinding topologie tegen sabotage
– Systeem werkt volledig tot wel 3 en een halve dag op backup batterij
– Fotoverificatie van alarmen in slechts 9 seconden
– Sterke privacy features
Bewakingscamera  intergraties
– Sabotage detectoren
– Signaal jamming detectie