Alarm installatie

Draadloze alarm installaties, zakelijk en particulier
Gebruiksvriendelijk en professionele alarmsystemen

Met een Ajax alarmsysteem beschikt u over een draadloos alarmsysteem geschikt voor zowel binnen als buiten locaties. Het alarmsysteem is centraal te gebruiken via de gebruiksvriendelijke app en vereist geen verplicht abonnement.  Het Ajax systeem is geschikt voor BORG klasse 2 en blinkt uit in gebruiksgemak. Daarnaast zijn de draadloze componenten enorm energiezuinig waardoor de batterijen tot wel 7 jaar mee kunnen gaan.

alarm installatie

Vrijblijvende Offerte

Wij komen geheel vrijblijvend langs voor een offerte en adviesgesprek. Na onze “site visit” stellen wij een open offerte voor u op met alle prijzen en informatie individueel gespecificeerd.

Prijs - Kwaliteit

RRB-Security werkt uitsluitend met A-merk apparatuur. Op al onze Ajax apparatuur rust altijd 2 jaar garantie.

Beveiligingsspecialisten

Gespecialiseerd in beveiligingsoplossingen op maat. Wij denken met u mee over de meest passende alarm oplossingen voor uw situatie

24/7 Service

Is er een probleem met uw systeem? Indien nodig zijn wij dezelfde dag nog ter plaatse om uw probleem te verhelpen.

Snelle installatie en aanpassingen van detectiecomponenten

Detectie kan snel worden geïnstalleerd en verplaatst wanneer nodig. De detectors geven een alarmmelding wanneer dit door wordt uitgevoerd om misbruik te voorkomen.

ajax installatie

Enkele van de mogelijkheden van een Ajax alarm installatie

 Push notificaties met audio bij alarm
 In en uitschakelen van meerdere alarmsystemen vanuit de app
 Integratiemogelijkheden met de Ajax brand en water detectoren

Eenvoudig te koppelen met onze camerasystemen
 
Zones afhankelijk van elkaar in/uit schakelen
 
Huisdiervriendelijke detectie
 Het schakelen van verlichting, hekwerken en elektrische deuren

alarm installatie

Alles centraal geregeld via de Ajax alarmsysteem app

Het Ajax alarmsysteem is uniek in zijn soort. Doormiddel van de zeer gebruiksvriendelijke app heeft u totale controle over uw alarmsysteem in een handomdraai.

Bij alarm ontvangt u automatisch melding en / of foto's bij gebruik van video verificatie detectoren. 

Daarnaast kunnen wij u als installateur eenvoudig op afstand helpen bij eventuele problemen aan het basis alarmsysteem. Dit voorkomt dan ook weer de nodige kosten van een service bezoek.

 Hulp op afstand van onze helpdesk
Tijdsschema's voor automatische schakelingen
Aan en uit te zetten via de app of bedienpaneel
Video en foto verificatie bij alarm
 Log met alle meldingen en gebeurtenissen

Alarmsysteem Pakketten

✓ Inclusief complete installatie
Verschillende sets
Centraal via app
Geen kosten achteraf

Onze alarmsysteem pakketten zijn uitgerust met de laatste Ajax Systems componenten. Deze pakketten zijn geschikt voor zowel particuliere als zakelijke doeleinden. 

Alarm installatie draadloos alarmsysteem

Geheel draadloze alarm installatie

Het Ajax alarmsysteem werkt geheel draadloos door middel van hun eigen ontwikkelde Ajax Jeweller protocol.

Dit zorgt er mede voor dat de installatie van een basis alarmsysteem veel sneller en bovendien voordeliger kan worden geplaatst. Ook zijn detectiepunten eenvoudig te verplaatsen na een uitbouw of aanpassing in een pand of woning middels een draadloze verbinding.

Door het enorme bereik van de alarm detectors (tot wel 1800 meter) kunnen deze overal in de woning en aangrenzende gebouwen worden geplaatst.

Ideaal voor vrijstaande woningen of woningen met een grote schuur! Ook is het nog mogelijk om een extender te plaatsen wanneer het signaal de alarm installatie een grote afstand kan overbruggen.

Door de lage 868 Mhz frequentie zijn dikke muren van beton geen probleem voor het signaal.

Heeft u voor uw verzekering een bedraad systeem nodig? Of wilt u uw bestaande bekabelde componenten hergebruiken? Dan kunt u kiezen voor een Ajax Fibra alarmsystemen. Hiermee kunnen draadloze en bekabelde detectoren eenvoudig worden gecombineerd.

alarm installatie draadloos alarmsysteem

Alle Ajax alarmsysteem componenten opgesomd

 

alarm installatie

Ajax Code Bedienpaneel

Optioneel kan er een code bedienpaneel worden geïnstalleerd tijdens de alarm installatie. Deze is optioneel aangezien het tevens mogelijk is het alarmsysteem via de app te gebruiken. Het Ajax code bedienpaneel werkt volledig op CR123A batterijen en gaat tot wel 7 jaar mee. Alarmsysteem kopen en laten installeren? Vraag dan een offerte aan via de onderstaande knop.

Ajax Alarm HomeSiren

Geen enkel alarm is compleet zonder sirene. De stijlvolle Ajax alarmsirene is voor zowel binnen als buiten verkrijgbaar. De sirenes zijn instelbaar van 80 tot wel 113 decibel!

Zo zorgt u er altijd voor dat zowel omwonenden als insluipers zich altijd bewust zijn van het alarmsysteem. Ook de sirene is volledig draadloos en werkt op CR123 batterijen.

Draadloze alarm installatie
alarm installatie

Ajax Motion Cam Outdoor

De Ajax MotionCam PhoD Outdoor kan videobeelden doorsturen bij beweging. Door deze visuele verificatie kunnen valse meldingen eenvoudig worden vermeden en kosten zoals beveiligers die op locatie moeten komen eenvoudig worden bespaard.

De Motioncams beschikken over anti masking en verschillende gradaties qua gevoeligheid. Met deze Ajax MotionCams kunnen buitenterreinen in zijn geheel worden afgedekt.

De batterijen van de MotionCam PhOD kunnen tot wel 7 jaar meegaan.

Ajax Alarm Bewegingssensor varianten

Ajax biedt verschillende soorten bewegingssensoren en bewegingsmelders. Deze verschillen in prijsklasse en alarm functionaliteiten.

Ajax MotionProtect

Ajax MotionProtect sensor is een infrarood sensor. Deze sensor detecteert alleen beweging. Er is zowel een binnen als buitenuitvoering voor de MotionProtect. De MotionProtect kan tot 12 meter ver kijken en bied huisdierimmuniteit tot 20kg.

Ajax MotionCam

Zoals de naam al doet vermoeden, is de MotionCam uitgerust met infrarood en een foto verificatie functie. Wanneer het alarm is ingeschakeld en de MotionCam beweging ziet maakt deze 3 foto’s en stuurt deze door naar de app. U

kunt via de push melding zelf zien wat de melding veroorzaakt. De maximale resolutie is 640×480 voor het doorsturen van de foto’s.

Alarmsysteem Buitenbeveiliging

Ajax MotionProtect Plus

De MotionProtect Plus is een Dual bewegingsmelder met PIR en MW sensor. Ook deze is huisdier bestendig tot 20kg en geschikt voor vrijwel alle soorten binnenruimtes. De MotionProtect Plus heeft een bereik van 12 meter.

Ajax MotionProtect Curtain

De Ajax MotionProtect Curtain is een narrowbeam binnen bewegingsmelder. Deze bewegingsmelders beschermen ramen, deuren en kostbaarheden. De narrowbeam kijkhoek zorgt ervoor dat er tot 15 meter ver kan worden gekeken. Deze heeft een detectieradius van 6°horizontaal en 90°verticaal. Alarm laten installeren? Vraag dan hieronder een offerte aan of bel ons.

ajax motionprotect plus alarmsysteem
ajax alarm glass break

Ajax Alarm Glasbreuk Protectors

De glasbreukprotector van Ajax is een smalle en compacte detector met sensor die direct registreert als er glas wordt ingeslagen. Er zijn ook weer 2 varianten beschikbaar.

De Ajax CombiProtect, deze detecteert zowel glasbreak als beweging. Deze Pir is dus een combinatie van de Ajax GlassProtect  en MotionProtect.

GlassProtect
Deze is uitsluitend voor glasbreukdetectie en kan tot 9 meter ver kijken. De sensor is ook weer voorzien van een CR123A batterij en gaat tot 7 jaar mee.

Ajax Alarm DoorProtect

Als laatste heeft Ajax de DoorProtect. De Doorprotector is een draadloos magneetcontact geschikt voor ramen en deuren. Zodra de deur of het raam opengaat wordt de verbinding tussen de magneten onderbroken en wordt er een alarmmelding gemaakt. Ook deze componenten werken weer volledig draadloos op batterijen. De DoorProtect is een stijlvolle melder en is in zowel zwart als wit beschikbaar.

Ajax DoorProtect Plus

De DoorProtect Plus heeft naast de magneetcontact sensor een tril en schok sensor. Zo wordt er tijdens het forceren van een raam of deur al een melding gegenereerd. Dit zorgt er dus voor dat het alarm al afgaat voordat inbrekers binnen zijn.

Ajax Doorprotect alarm installatie
alarm installatie

Ajax LeaksProtect

De Ajax LeaksProtect is een overstromingsdetector geschikt voor lekkende leidingen, vaatwassers, wasmachines en meer. Zodra de detector nat raakt wordt er een alarm weergeven in de Ajax app. De detector werkt net zoals de andere Ajax alarm detectoren via het Jeweller protocol.

In combinatie met een slimme stekker van Ajax kunt u tevens automatisch uw wasmachine of vaatwasser direct uitschakelen wanneer er water wordt gedetecteerd. Alle componenten zijn leverbaar in zowel zwart als wit.

ajax fibra alarmsysteemajax fibra alarmsysteem

Ajax FireProtect

Naast LeaksProtect beschikt het Ajax alarmsysteem ook over branddetectoren. Er is een detector specifiek voor rook en temperatuurverschil, en een brandmelder inclusief CO2 niveau meter. 

In Nederland is het sinds 2022 verplicht een brandmelder op iedere verdieping in huis te hebben hangen. Geen beter moment dan nu om deze te integreren met uw Ajax inbraak componenten

ajax alarmsysteem
alarm installatie

Ajax ReX2 signaal repeater

De Rex2 is een signaal repeater die eenvoudig kan worden aangesloten op ieder draadloos Ajax alarmsysteem. De ReX2 biedt tevens ondersteuning voor foto en video verificatie. Zo blijft de werking van het Ajax systeem hetzelfde bij gebruik van een repeater.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen

Ajax Fibra Alarmsysteem

Wanneer een draadloos alarmsysteem geen optie is, bijvoorbeeld door een benodigd BORG klasse certificaat, biedt Ajax de Ajax Fibra line-up. Deze centrales bieden de mogelijkheid om reeds geïnstalleerde detectoren van allerlei fabrikanten te integreren binnen het Ajax systems ecosysteem. Ook biedt Ajax hun eigen bekabelde detectoren. Daarnaast biedt de mogelijkheid om zowel bekabelde als bedraade componten aan te sluiten op één centrale. Een uniek principe! Dit alles kan met de ‘Ajax Fibra Hub Hybrid‘.

Ajax DoorProtect Plus

De DoorProtect Plus heeft naast de magneetcontact sensor een tril en schok sensor. Zo wordt er tijdens het forceren van een raam of deur al een melding gegenereerd. Dit zorgt er dus voor dat het alarm al afgaat voordat inbrekers binnen zijn.

alarm installatie

Particuliere alarm centrale of zelf meldingen ontvangen?

Een meldkamer kan een uitkomst zijn voor uw alarmsysteem aansluiting, echter heeft niet iedereen hier baat bij of behoefte aan. Daarom laten wij u zelf de keuze maken. Uiteraard kunnen wij u adviseren over de do’s en dont’s van een alarmsysteem. Wij helpen wij u de juiste afwegingen te maken voor het kiezen van de juiste alarminstallatie. Zo bied het Ajax draadloze alarmsysteem een ontzettend mooie app om de doormeldingen d.m.v. pushmeldingen zelf te ontvangen. Wilt u de kosten van een meldkamer mijden? Dan is dit een goed alternatief!

Hulp op afstand bij uw alarm installatie

Wij bieden onderhoudsovereenkomsten waar ook hulp op afstand in zit. Zo kunnen wij op afstand uw alarm systeem uitlezen en op afstand aanpassingen maken wanneer er zich calamiteiten voordoen. Zo voorkomen wij onnodige bezoeken voor storingen. Een slim alarm systeem anno nu kan dit natuurlijk allemaal op afstand.

Functies en mogelijkheden van een alarm installatie

Alvorens de alarminstallateur langs te laten komen doe je er goed aan een eisenpakket samen te stellen voor de adviseur. Wellicht heeft u al bepaalde ideeën over de beveiliging van uw object. U kunt deze dan voorspreken met onze adviseur.

Detectiemogelijkheden van alarm installaties

Alarminstallaties bieden diverse mogelijkheden om daders te detecteren en dit voor zowel binnen als buiten. De eerste stap is schade voorkomen door de buitenkant te beveiligen. Dit kan door middel van een camerasysteem maar ook door bijvoorbeeld een bewegingsdetector of bewegingsmelder van het alarmsysteem. Ramen en deuren beveiligen tegen geforceerd openen kan door middel van onder andere magneetcontacten. Breuken en hevige trillingen in het glas kunnen gesignaleerd worden door een glasbreukdetector. Ten slotte kan de binnen omgeving ook nog uitgerust worden met bewegingsdetectoren. Een goed werkend alarmsysteem bestaat meestal uit een combinatie van verschillende elementen.

Criminelen afschrikken met een alarm installatie

Eens het alarmsysteem in werking treedt, zijn er diverse mogelijkheden om dieven af te schrikken. Zo is de meest gebruikte methode een binnen- of buitensirene. Ook een grote hoeveelheid licht rondom de woning kunnen zeker helpen. Kortom, een alarmsysteem is een essentieel onderdeel van uw beveiligingsplan. Of dit nou zakelijk of particulier is.

Meldingsmogelijkheden alarmsysteem

Om zelf verwittigd te worden bij een inbraakpoging zijn er verschillende methodes beschikbaar. De meest gekende is de binnen sirene die vooral ‘s nachts interessant is wanneer je slaapt. Bijkomstig kan je ook een buitensirene laten installeren die de buren waarschuwt. Dit is vooral interessant wanneer je niet thuis bent of er zich problemen voordoen. Daarnaast kan je ook automatisch verwittigd worden via de push notificaties. Ook kun uw alarmsysteem eenvoudig worden doorverboden met een meldkamer. RRBSecurity werkt zelf met Alarmmeldnet als partner. Het voordeel van een alarmcentrale, ook wel PAC of particuliere alarm centrale genoemd is dat deze bij een indicatie van een insluiper of ongewenste activiteit direct de de Politie kunnen inschakelen die dan met een Prio 1 melding ter plaatsen komen.

Prijs alarmsysteem laten installeren

Zoals wellicht al duidelijk is zijn er veel verschillende alarmsystemen verkrijgbaar. Hoe meer functionaliteiten er vereist zijn, hoe hoger de prijs zal zijn van de installatie. Voor een kwalitatief systeem op maat beginnen de prijzen vanaf enkele honderden exclusief BTW. De installatie daarvan kost met het Ajax alarmsysteem niet langer dan enkele uren in een reguliere situatie. Meer informatie over onze alarmbeveiliging pakketten? Lees daar hier meer over.

Meer informatie over Ajax systems alarm installaties

Ajax Jeweller is het draadloze protocol ontworpen door Ajax Systems. Het Jeweller protocol is een gesloten protocol ontworpen voor snelle, en versleutelde communicatie. Alle draadloze detectoren, sensors en overige componenten “praten” via dit protocol via de 868 Mhz band met de Ajax centrale, ook wel hub genoemd. Het Jeweller protocol is ontwerpen met als doel draadloze componenten op basis van batterijen jaren te kunnen laten functioneren zonder het te hoeven wisselen van batterijen. Batterijen gaan door Jeweller tot wel 7 jaar mee.

Ajax Jeweller afstand

Jeweller haalt tot wel 2 kilometer afstand tussen de centrale en het draadloze component. Dit is uiteraard in een scenario waar er geen obstakels zijn die het signaal belemmeren. In normale omgevingen zoals een woonwijk kan het signaal echter nog steeds honderden meters ver komen. Door de lage 868 Mhz frequentie zijn muren van beton, ramen en andere veelvoorkomende materialen geen belemmering voor een goed signaal. Het signaal kan eenvoudig tot wel 4 verdiepingen omhoog zonder de noodzaak voor een signaal versterker. Mede hierom zijn de Ajax draadloze alarmsystemen erg populair. De Ajax Fibra alarmsystemen zijn de bekabelde variant van Jeweller.

Jeweller afstand

Jeweller haalt tot wel 2 kilometer afstand tussen de centrale en het draadloze component. Dit is uiteraard in een scenario waar er geen obstakels zijn die het signaal belemmeren. In normale omgevingen zoals een woonwijk kan het signaal echter nog steeds honderden meters ver komen.

Draadloze signaal jamming

Wanneer er jamming plaatsvindt kunnen draadloze signalen worden verstoord. Dit kan ervoor zorgen dat draadloze alarm componenten geen verbinding meer kunnen maken met de ajax hub centrale. Wanneer er een ruisniveau hoger dan -70 dBm, gedurende 30 seconden wordt gemeten door de hub of repeaters, zal er in de Ajax app een waarschuwing worden weergeven dat er mogelijk jamming plaatsvindt. Jamming is echter wel een zeldzame voorkomendheid. Volgens de laatste cijfers wordt er slechts 4x een jamming gemeten op basis van 20000 verschillende Ajax centrales. Meer informatie over jamming.

Ajax Fibra 

Ajax Fibra is de bekabelde tegenhanger van Ajax Jeweller. Het Fibra protocol is een uniek protocol ontworpen door Ajax Systems. Door gebruik te maken van Ajax Fibra kunnen componenten tot 2 kilometer afstand op de centrale worden aangesloten. Standaard wordt hier alarmkabel voor gebruikt tot 500 meter. Daarboven zijn twisted UTP kabels nodig om dit te kunnen maken. De Ajax Fibra detectoren, keypads, sensors en overige werken via een BUS verbinding op 24 volt. Alle beschikbare draadloze Jeweller componenten zijn beschikbaar in de bekabelde Fibra variant.

Ajax Multitransmitter

Ajax Hub Hybrid ondersteunt naast Ajax Systems haar eigen componenten ook bekabelde componenten van andere fabrikanten door middel van de Ajax Multitransmitter.  Deze biedt ondersteuning tot 18 zones, 3 power supplies op 12 volt, en het op afstand aan en uit schakelen van componenten. NO, NC, EOL, 2EOL, 3EOL. Het bekabelde Ajax alarmsysteem is ook geschikt voor BORG Klasse 2 alarm classificatie.

Ajax Hub Hybrid

De Ajax Hub Hybrid centrale is een centrale welke zowel bekabelde als draadloze componenten kan ontvangen. Alle voordelen van een draadloze Ajax Hub op basis van het Jeweller en Wings protocol komen samen in de Hub Hybrid waarop tevens tot wel 100 bekabelde Fibra bekabelde componenten op kunnen worden aangesloten. De Hub Hybrid ondersteund foto alarmen en kan tot wel 2 kilometer afstand bekabelde componenten voorzien van stroom via de 24v buslijn. Het systeem werkt door middel van een backup batterij ook wanneer er geen spanning is. Wanneer de Hybrid Hub weer spanning detecteert wordt er ook direct weer bijgeladen.

Ajax Alarmsysteem geschikt voor BORG klasse 2

Ajax alarmsystemen zijn geschikt voor BORG klasse 2 certificeringen. Zo kunt u ook zakelijk gebruik maken van Ajax systems oplossingen.

Opsomming van functionaliteiten Hub Hybrid

  • Drie onafhankelijke communicatiekanalen via 2x SIM en bekabeld internet
  • Ringverbinding topologie tegen sabotage
  • Systeem werkt volledig tot wel 3 en een halve dag op backup batterij
  • Fotoverificatie van alarmen in slechts 9 seconden
  • Sterke privacy features
  • Sabotage detectoren
  • Signaal jamming detectie

Alarm installatie aankoopadviezen

Het is van belang dat u als koper goed toelicht waar de alarm installatie aan moet voldoen en wat het moet kunnen. Mede daarom hebben wij nog een aantal adviezen voor u op een rij gezet om de aanschaf van een alarm installatie eenvoudiger te maken.

Waar op te letten bij de aanschaf en montage van een alarm installatie

Type alarmsysteem:

Er zijn verschillende soorten alarmsystemen, waaronder inbraakalarmen, brandmelding, waterdetector alarmen, CO-detectoren en gecombineerde alarmsystemen. Vooral voor particulieren en het MKB kan het voordelig zijn om een alarmsysteem te gebruiken zoals Ajax Systems. Hierin kunnen verschillende vormen van detectie eenvoudig, snel, draadloos of juist bekabeld worden geïnstalleerd. Door een centrale app waarin gebruiksvriendelijkheid centraal staat wordt het beheer van alarmen erg eenvoudig. Houdt er rekening mee dat u mogelijk wel een BORG certificaat nodig hebt. Afhankelijk van de benodigde klasse kan dit wel of niet met een draadloos alarmsysteem.

Type inbraak detectoren
Glasbreuk detectorInfrarood detector
Motion detectorCombi detector
TrilsensorMotionCam detector
Beam detectorCurtain detector
Outdoor detectorOutdoor curtain detector

Doel van de alarm installatie:

Wat is het doel van het alarmsysteem? Wat voor object moet hiermee worden beveiligd? Een enkele ruimte, een woning, een bedrijfspand, een buitenlocatie? Dient de detectie plaats te vinden wanneer er iemand binnen staat, of moet er een buitenschil van alarm detectie aanwezig zijn? Is infrarood detectie afdoende of moeten er bijvoorbeeld foto’s mee worden gestuurd? Zorg dat u een duidelijk beeld vormt over het doel van de detectie scenario’s en hoe hier opvolging aan moet worden gegeven.

alarm installatie

Draadloos of een bekabelde alarm installatie

Overweeg de voordelen van een bedraad en en draadloos alarmsysteem. Hedendaagse draadloze alarmsystemen gaan enorm zuinig om met de goedkope, standaard CR123A batterijen. Ook kunt u deze zelf eenvoudig vervangen bij het draadloze Ajax alarmsysteem. Door de communicatie op de lage 868 Mhz frequentie kan het signaal eenvoudig door muren heen. Als uw centrale, bij Ajax ‘hub’ genoemd, in uw meterkast hangt is een sterk signaal op uw zolder geen enkel probleem. Mocht u een groot vrijstaand huis of pand bezitten zijn range extenders een perfecte oplossing. Ook is de installatie van het alarmsysteem een stuk sneller, eenvoudiger en bovenal, een stuk goedkoper. Het niet hoeven trekken van bekabeling is een enorme kostenbesparing. Mocht u de reeds getrokken bekabeling willen hergebruiken, dan kunt u kiezen voor een Ajax hybride oplossing genaamd Ajax Fibra. Hiermee kunt u zowel draadloze componenten als bekabelde componenten van zowel Ajax Systems als andere fabrikanten mee verbinden.

Detectie mogelijkheden
Leak detectorsMotion detectors
Fire detectorsCO2 detectors
Opening detectorsGlasbreuk detectors

alarmbeveiliging

Alarm installatie werkzaamheden:

Het installeren van een alarmsysteem kan een zeer tijdsintensieve opgave zijn waarbij veel expertise en benodigde certificering komt kijken. Voor installaties met een BORG klasse is altijd een erkend alarminstallateur nodig. Mocht u een draadloze alarm installatie willen aanleggen zult u al vrij gauw bij Ajax Systems uitkomen. Dit is één van de weinige alarmsystemen waarbij gebruikers weinig technische kennis nodig hebben om het zelf te kunnen plaatsen. Wel moet de gebruiker rekening houden met de plaatsingsadviezen van de componenten zodat deze goed kunnen functioneren.

Uitbreidbaarheid van het alarmsysteem:

Als je mogelijk in de toekomst extra functies of apparaten wilt toevoegen, zorg er dan voor dat het alarmsysteem daar mogelijkheden toe biedt. Bekijk goed of er een maximum aantal componenten is per type detector. Indien u een maximum aantal detectoren heeft bereikt

Betrouwbaarheid van een alarm installatie

Kwaliteit van de componenten

Hoogwaardige componenten hebben een kleinere kans op falen. Het kiezen van bekende en gerenommeerde merken kan bijdragen aan de betrouwbaarheid van een alarmsysteem.

Professionele alarm Installateur

Een alarmsysteem geïnstalleerd door een professionele installateur kan jarenlang blijven functioneren zonder enige interventie. Zeker voor zakelijke alarminstallaties is het aan te raden dit door een bedrijf te laten verzorgen. Ook is het niet mogelijk een BORG certificaat te verkrijgen als u zelf een alarmsysteem plaatst. Dit kan een harde vereiste zijn van uw verzekeringsmaatschappij.

Onderhoud van alarmsystemen

Regelmatige controles en onderhoud van het systeem zorgen ervoor dat componenten naar behoren werken en dat mogelijke problemen vroegtijdig worden geïdentificeerd.

Gebruikersfouten

Inschakelfouten en gebruikersfouten. Denk hierbij aan het niet goed sluiten van deuren of ramen, niet of gedeeltelijk inschakelen of in het algemeen het niet begrijpen van hoe een alarmsysteem werkt, dit kan leiden tot valse meldingen.

alarm installatie

(Doorlopende) Kosten

Stel een budget vast voor het alarmsysteem en let ook op eventuele jaarlijkse of maandelijkse abonnementskosten.

Bewakingsdiensten

Veel alarmsystemen kunnen worden aangesloten op een professionele meldkamer (particuliere alarmcentrale). Hiervoor wordt meestal een maandelijks of jaarlijks bedrag in rekening gebracht.

Onderhoudscontracten

Regelmatige inspecties en onderhoud kunnen de effectiviteit en levensduur van een alarmsysteem garanderen. Sommige bedrijven bieden onderhoudscontracten aan, wat extra kosten met zich mee kan brengen.

 

Back-up stroomvoeding

Een alarm installatie heeft net als andere elektronische systemen stroom nodig om te kunnen blijven functioneren. Gezien het essentiële karakter van beveiligingssystemen is het cruciaal dat deze operationeel blijven, zelfs tijdens stroomonderbrekingen. Hier komt het belang van backup power of noodstroom naar voren.

Waarom is noodstroom belangrijk?

In geval van stroomuitval, sabotage of enige poging om de stroomtoevoer te onderbreken, moet het inbraakalarmsysteem blijven functioneren. Het zou een groot beveiligingsrisico zijn als een inbreker eenvoudigweg de stroom kon uitschakelen om het alarmsysteem te deactiveren.

Hoe werkt noodstroom in inbraak alarmsystemen?

Batterij-backup: De meeste inbraakalarmsystemen zijn uitgerust met een ingebouwde backup batterij. In het geval van een stroomstoring schakelt het systeem automatisch over op deze batterij. Afhankelijk van het specifieke systeem en de batterij kan de backup energievoorziening het systeem enkele uren tot meerdere dagen van stroom voorzien.

 

alarm installatie

Externe noodstroom

Voor alarm installaties is het gebruikelijk dat er een backup batterij aanwezig is. Vrijwel altijd betreft dit een 12 volt SLA (Sealed Lead Acid) batterij. Meestal in 7ah uitvoering. Een voorbeeld van zo’n SLA batterij.

Regelmatige controle van de backup batterij

Het is essentieel om regelmatig de staat van de backup-batterijen en andere noodstroombronnen te controleren. Veel moderne systemen hebben een monitorfunctie die de gebruiker waarschuwt wanneer de batterij bijna leeg is of onderhoud nodig heeft. Zo ook het Ajax systems alarmsysteem.

Opladen

Zodra de reguliere stroomvoorziening is hersteld, begint het systeem automatisch de backup-batterij op te laden, zodat het klaar is voor de volgende stroomonderbreking.

Batterij informatie opsomming
12 Volt 7ahSealed Lead Acid
NoodstroomBaterij monitoring
SLABackup stroom
Automatisch herstel batterijRegulier onderhoud

alarm installatie

Onderhoud van alarm installatie

Het onderhoud van alarmsystemen is niet alleen essentieel voor een goede werking, dit kan ook de levensduur verlengen en de kans op valse alarmen doen afnemen. Hier zijn verschillende aspecten van onderhoud:

Betrouwbaarheid van de alarm installatie

Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat het alarmsysteem betrouwbaar blijft werken, waardoor de kans op falen tijdens een daadwerkelijke inbraakpoging wordt geminimaliseerd.

Voorkomen van valse alarmen

Defecte of verouderde componenten kunnen leiden tot valse alarmen. Dit kan naast hinderlijk ook leiden tot kosten zoals het aansturen van een surveillant. Ook kan bij frequente valse alarmen het voorkomen dat medewerkers deze gaan negeren. Dit omdat het idee bestaat dat het ‘weer’ een vals alarm is. Verminderde betrouwbaarheid kan op deze wijze tot problemen leiden.

Verlenging van de levensduur

Door het alarmsysteem goed te onderhouden, kan de levensduur van de componenten worden verlengd, wat op de lange termijn kostenbesparend werkt.

Regelmatige inspectie

Het is aan te raden om het alarmsysteem minstens één keer per jaar te laten inspecteren door een gecertificeerde alarmsysteem installateur. Deze inspectie omvat het controleren van alle sensoren, bedrading, en de centrale eenheid.

Schoonmaken van alarmsysteem componenten

Sensoren, vooral die buitenshuis, kunnen vuil of stof verzamelen, wat hun werking kan beïnvloeden. Ze moeten periodiek worden gereinigd om ervoor te zorgen dat ze correct reageren.

Software-updates

Moderne inbraakalarmsystemen kunnen software bevatten die van tijd tot tijd moet worden bijgewerkt om nieuwe bedreigingen aan te pakken of om nieuwe functies toe te voegen. Sommige systemen zoals bijvoorbeeld bij een Honeywell Galaxy dient door een installateur te worden uitgevoerd. Andere oplossingen zoals Ajax Systems kunnen eenvoudig, zelfs door gebruikers worden uitgevoerd zonder enige technische kennis.

Controleren van verbindingen

Voor alarmsystemen die verbonden zijn met externe bewakingsdiensten of meldkamers (particuliere alarmcentrale), is het essentieel om de communicatielijnen regelmatig te testen. Bij een verbroken verbinding zal de meldkamer contact opnemen met de daarvoor aangewezen persoon.

Vervanging van verouderde componenten

Technologie evolueert voortdurend. Oude sensoren of componenten kunnen na verloop van tijd minder effectief worden en dienen soms te worden vervangen door modernere versies. Een reden daarvoor zou kunnen zijn betere detectie, maar ook eisen van de verzekeraar.

Flexibiliteit in alarmzones

Als je het alarmsysteem in meerdere alarmzones wilt verdelen, zorg er dan voor dat het alarmsysteem flexibel genoeg is om dit aan te kunnen. Denk aan deelschakelingen, open contacten zoals ramen, deuren, auto’s, buiten en binnen zones.

Garantie en service op alarm installatie

Zorg ervoor dat de alarm installatie wordt geleverd met een redelijke garantie en kijk naar de beschikbaarheid van ondersteuning. Zowel vanuit de fabrikant als de alarminstallateur Het is essentieel om zorgvuldig onderzoek te doen voordat je een alarmsysteem koopt om ervoor te zorgen dat het voldoet aan je specifieke behoeften en voorkeuren op het gebied van alarmbeveiliging. Een alarmsysteem is een waardevolle investering om je huis, bedrijf of eigendommen te beschermen, dus het is belangrijk om de juiste keuze te maken.

Alarmsensors met dierimmuniteit

Dierimmuniteit in inbraakalarmsystemen verwijst naar de mogelijkheid van het systeem om onderscheid te maken tussen menselijke indringers en huisdieren. Het doel is te voorkomen dat huisdieren valse alarmen veroorzaken. Er zijn verschillende methodes hiervoor:

Passieve Infrarood (PIR) sensoren

Sommige PIR-sensoren zijn ontworpen om onderscheid te maken tussen de warmte die wordt afgegeven door mensen en die van kleinere dieren. Ze doen dit door te kijken naar zowel de grootte als het warmtepatroon van het bewegende object. Vaak geven fabrikanten een gewicht af van wat het huisdier mag wegen om geen detectie te veroorzaken, dit is echter een inschatting op basis van de bovengenoemde detectiewijze.

Dubbele detectie

Sommige systemen vereisen dat twee sensoren worden geactiveerd voordat een alarm afgaat. Dit kan helpen bij het verminderen van valse alarmen veroorzaakt door huisdieren.

Sensor plaatsing

Het strategisch plaatsen van sensoren op plaatsen waar huisdieren niet komen kan ook helpen bij het verminderen van valse alarmen. Ook de minimum hoogte waarop de sensor staat  ingesteld kan goede uitkomst bieden.

Gewichtsgevoelige matten

Deze matten kunnen onder tapijten of vloerbedekkingen worden geplaatst en zijn alleen gevoelig voor gewichten die overeenkomen met die van een mens.

alarm installatie

Communicatie van alarmeringen

Bekijk de communicatiemogelijkheden van het alarmsysteem. Kan het systeem je waarschuwen via sms, e-mail of een app? Wat heeft uw eigen voorkeur?

Integratie van bewakingscamera’s met uw alarmsysteem

Sommige alarmsystemen bieden ook bewakingscamera koppelingen naar hun apps. Voorbeeld is Hikvision en Dahua integraties naar de Ajax Hub toe. Dit gebeurt via P2P.

Privacy en gegevensbeveiliging

Zorg ervoor dat het alarmsysteem voldoet aan de relevante privacy- en gegevensbeveiligingswetten.

Levensduur van vervangbare batterijen

Voor draadloze apparaten is het belangrijk om te weten hoe lang de batterijen meegaan voordat ze moeten worden vervangen.

BORG Certificering voor Inbraakalarmsystemen

In Nederland is alarmbeveiliging van eigendommen een veelvoorkomende oplossing. Certificeringsinstanties zoals CCV of VEB waarborgen de kwaliteit van het keurmerk en controleren tevens steekproefsgewijs of alarminstallateurs zich aan deze normeringen houden. Het BORG certificeringsschema is een bekend en erkend systeem in Nederland, dat inbraakpreventie en beveiligingsmaatregelen waarborgt voor zowel woningen als bedrijven.

Wat is een BORG certificering

De BORG certificering wordt uitgegeven door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Het certificaat biedt een garantie dat de beveiliging voldoet aan de gestelde eisen voor een bepaalde risicoklasse. Er zijn verschillende niveaus van certificering, afhankelijk van het risico en het type en de omvang van het gebouw. Meestal komt u BORG Klasse 2 en 3 tegen. BORG Klasse 2 is voornamelijk voor kleinere alarmsystemen.

In dit geval mag het alarmsysteem ook draadloos communiceren. Gaat het om BORG Klasse 3 of 4, dan zijn er ook mogelijk bouwkundige aanpassingen nodig om het certificaat af te kunnen geven. De detectoren dienen aan bepaalde eisen te voldoen en de doormelding van alarmen naar een particuliere alarmcentrale dient redundant te zijn. Hoe hoger de classificering, hoe meer maatregelen u moet treffen. Dit al heeft te maken met een risico inschatting en een bepaalde waarde aan voorraad die in uw pand/ woning aanwezig is.

alarm installatie

Waarom is het belangrijk

Kwaliteitsgarantie

Een BORG-certificaat garandeert dat de beveiligingsmaatregelen van een eigendom voldoen aan de nationale normen en eisen.

Verzekering

Veel verzekeringsmaatschappijen vereisen een BORG-certificaat of geven korting op de premie wanneer een eigendom BORG gecertificeerd is.

Duidelijkheid voor eigenaren

Het certificaat geeft eigenaren van onroerend goed duidelijkheid over het beveiligingsniveau van hun eigendom.

Hoe Werkt het BORG proces?

Risicoanalyse

Voordat een certificaat wordt afgegeven, wordt een risicoanalyse uitgevoerd om het benodigde beveiligingsniveau te bepalen.

Installatie

Een BORG-erkend beveiligingsbedrijf installeert vervolgens het inbraakalarmsysteem volgens de gestelde eisen.

Inspectie

Na installatie voert een onafhankelijke inspectie-instelling een controle uit om te verifiëren of het systeem voldoet aan de eisen van de BORG certificering.

Certificering

Als aan alle eisen is voldaan, wordt het BORG certificaat afgegeven door de alarminstallateur. U ontvangt een alarmzone indeling en andere technische informatie, de verzekering zal waarschijnlijk ook om vragen

Onderhoud en Vernieuwing

Een BORG certificaat heeft een beperkte geldigheidsduur. Regelmatige inspecties en onderhoud zijn nodig om de certificering te behouden. Daarnaast moet bij grote wijzigingen in het alarmsysteem of het gebouw zelf, mogelijk een her-certificering plaatsvinden.

Conclusie BORG certificering

De BORG certificering biedt een gestandaardiseerde en erkende maatstaf voor de kwaliteit van inbraakbeveiliging in Nederland. Het helpt eigenaren van onroerend goed om zeker te zijn van de kwaliteit van hun alarmbeveiliging en kan ook voordelen bieden bij verzekeringsmaatschappijen. Het is een essentieel onderdeel van het waarborgen van de veiligheid en beveiliging.

BORG Opsomming
BORG KlasseRisico analyse
Regulier onderhoudCertificering
CCVInspectie
RisicoclassePremiekorting
Alarmzone indelingBouwkundige aanpassingen
KwaliteitsmaatstaafVerzekering
CertificeringsschemaKwaliteitscontrole

Veelgestelde vragen (FAQ)

Q: Moet ik mijn alarminstallatie aansluiten bij een meldkamer (PAC)?
A: Nee, u kunt ook zelf de opvolging doen van het alarmsysteem. Dit kan over het algemeen via telefoon/sms, bij moderne alarmsystemen ook via app, mail of pushnotificaties.

Q: Kan ik mijn alarmsysteem koppelen met andere beveiligingssystemen?
A: Afhankelijk van het gebruikte type alarmsysteem is dit niet altijd mogelijk. Wel zijn er veel fabrikanten die hun platform steeds verder uitbouwen met meer mogelijkheden. Denk aan waterdetectie, rook en brand detectie, lichtschakelaren, slimme stekkers, aansturen van relays, ook wel I/O modules genoemd.

Q: Kunnen verschillende merken alarmsysteem componenten met elkaar samenwerken?
A: In sommige gevallen is dit mogelijk. Wel is het belangrijk dat de weerstanden bekend zijn en de centrale generieke detectoren kan ondersteunen.

Q: Hoelang gaan de batterijen van verschillende alarmcomponenten mee?
A: Dit wijkt vrijwel altijd af van de aangegeven periode van de fabrikant. Dit komt mede door de temperatuur, gebruiksduur, aantal alarmeringen, signaalsterke en de gebruikte frequentie. Ajax Systems biedt hiervoor een speciale batterij calculator. Hiermee kunt u een goede inschatting maken van hoelang de batterijen meegaan per component.

Q: Zijn er nadelen aan een draadloos alarmsysteem?
A: Een draadloos alarmsysteem vergt iets meer onderhoud. Eens in de zoveel jaar moeten er batterijen worden gewisseld. Ook komt een draadloos alarmsysteem conform de BORG klasse 3 certificering niet in aanmerking voor een certificaat. BORG klasse 2 is dit wel in toegestaan.

Q: Voordelen van een draadloos alarmsysteem tegenover een bekabeld alarmsysteem?
A: Installatiewerkzaamheden zijn veel sneller en dus voordeliger. Na een verbouwing zijn de detectoren veel eenvoudiger te verplaatsen. Het bijplaatsen van extra componenten is achteraf ook veel eenvoudiger. De betrouwbaarheid van draadloze alarmsystemen op de 968 mhz band doet ook zeker niet onder aan bekabelde varianten.

⭐ Waarom kiezen voor RRBSecurity als uw alarm installatie partner?

RRBSecurity specialiseert zich al sinds 1995 in maatwerk oplossingen. Wij hebben klanten door de hele Benelux in allerlei sectoren. Wij staan garant voor een snelle service en hoge kwaliteit oplossingen.

⭐ Wat zijn de kosten van een alarmsysteem?

Een alarm installatie inclusief de installatie begint vanaf circa €700 euro. Dit is dan op basis van een starterset met magneetcontact, bewegingsmelder, centrale en complete installatie.

⭐ Zijn er abonnementen nodig voor jullie diensten?

Wij geloven niet in gedwongen abonnementen. Wel bieden wij optionele service plannen voor onderhoud en ondersteuning.

⭐ Kan ik het alarmsysteem eerst bekijken?

Wij hebben een showroom in Barendrecht waar wij al het mooie over ons vak onder het genot van een kop koffie kunnen vertellen. U kunt het systeem in actie zien in onze showroom demo.