Wat is Auto tracking white balance?

Auto tracking white balance, ook wel ATW genoemd is een functionaliteit in bewakingscamera’s gericht op het juist weergeven van kleuren. Deze functionaliteit heeft een standaard waarde voor het gehalte wit in het beeld als referentiekader. Hiermee worden onrealistische kleuren automatisch weg gefilterd. Veel bewakingscamera’s bieden de mogelijkheid om door middel van een percentuele slider de auto tracking white balance aan te passen. Ook zijn er verschillende profielen mogelijk voor het instellen voor de witbalans in het beeld. Denk aan indoor en outdoor profielen, zwak en fel licht e.d.

Voorloper auto tracking white balance

De voorloper van auto tracking white balance is auto white balance (AWB). Dit had dezelfde functie als ATW. Deze voorloper wordt vandaag de dag niet meer toegepast in nieuwe camera modellen.

Is auto tracking white balance noodzakelijk?

Beveiligingscamera’s weergeven standaard niet de juiste kleuren. Beveiligingscamera’s hebben referentiepunten nodig waaraan de rest van het beeld kan worden aangepast m.b.t. de weer te geven kleuren. Als voorbeeld, als de camera weet dat een muur wit is kan deze andere objecten ook wit maken. Veel bewakingscamera’s hebben dus zo’n referentiekader nodig om te voorkomen dat er valse kleuren worden weergeven. Naast ATW is er nog een reeks functionaliteiten die nodig zijn om de juiste kleuren en licht omstandigheden tot stand te brengen. Denk hierbij vooral aan functies zoals wide dynamic range, auto gain control, backlight compensation en highlight compensation. Al deze functies werken samen om de meest ideale weergave van een situatie te kunnen projecteren.

Advies omtrent het gebruik van auto tracking white balance

Veel bewakingscamera’s komen al met standaard instellingen voor auto tracking white balance. Hierdoor is in de meeste gevallen het beeld al goed voordat de ATW is geoptimaliseerd. Het is in veel gevallen dus niet per se nodig om een optimaal camerabeeld te generen.

 

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen