Mens en voertuig identificatie

Mens en voertuig herkenning d.m.v object classificatie

Bewakingscamera’s worden steeds slimmer. Bewakingscamera’s zijn hedendaags ook in staat door middel van artificial intelligence (AI) om personen en voertuigen te identificeren.

Deze classificaties kunnen vervolgens worden gebruikt om alarmmeldingen te genereren. Op deze manier kunt u als organisatie maar zelfs ook als particulier pro-actief beheer voeren door middel van slimme bewakingscamera’s.

camerabewaking

Wat kunt u hiermee bereiken?

b

Pro-actief beheer

Wanneer er een melding wordt gegenereed door een bewakingscamera kan deze naar een centraal video management platform worden gestuurd. Platformen als Milestone XProtect en en Genetec zijn hier uitermate geschikt voor. Door middel van een push, email of applicatiemelding kan er in real-time worden gereageerd.  

b

Identificeren van objecten

Bewakingscamera’s zijn in staat veel objecten inmiddels te herkennen. De meest voorkomende classificaties zijn daarin personen en voertuigen. Echter kan er veel meer dan dat worden gedetecteerd. Denk aan de grootte van een persoon, de kleur van zijn kleding en de richting waar deze in liep.

b

Voorbeeld scenario voor detectie mens of voertuig

Stel, u heeft een afgesloten bedrijventerrein. Hier hoort in de avond niemand aanwezig te zijn. Door middel van een bewakingscamera die in staat is een persoon en voertuig te classificeren kan op een bepaald tijdsblok (20:00-05:00) een melding worden gegenereed. Deze melding ontvagt u op uw smartphone maar kan ook naar een particulieren alarm centrale worden door gekoppeld. Op deze 

Slimme bewakingscamera’s steeds betaalbaarder

Door steeds betere technieken die op een grote schaal worden toegepast en continue verbeterd worden bewakingscamera’s met slimme functionaliteiten steeds betaalbaarder. Zelfs voor particulieren zijn er betaalbare bewakingscamera’s die zich lenen voor slimme detectie.

Wij informeren u vrijblijvend over de mogelijkheden die VCA (video content analyse) voor uw organisatie kan betekenen.

video content analyse
video content analyse

Één centraal platform voor alle slimme camera’s

Om effectief om te kunnen gaan met al deze alarmen en slimme technieken moeten de meldingen eenvoudig kunnen worden geverifieerd. Dit gebeurd door middel van een Video Management Software platform. De meest voorkomende platformen hiervoor zijn Milestone en Genetec. Beide bieden een scala aan oplossingen van derde partijen die eenvoudig door bestaande software koppelingen kunnen worden geïntegreerd. Op deze manier kan er veel sneller worden gereageerd op meldingen.

RRB-Security – uw integrator en adviseur voor slim cameratoezicht

RRB-Security is gespecialiseerd in deze toepassingen. Wij maken graag een vrijblijvende offerte met bijpassend advies voor uw organisatie hoe ook uw organisatie deze technieken kan gebruiken om kosten te besparen en veiliger te kunnen werken. Neem contact met ons op voor het maken van een geheel vrijblijvende offerte op locatie.

Wij nemen z.s.m contact met u op!