Een magneetcontact is een onderdeel wat vaak wordt toegepast bij een alarmsysteem. Hiermee kan worden vastgesteld of een deur of bijvoorbeeld een raam openstaat. Ook kan het worden gebruikt voor andere doeleinden zoals een smarthome toepassing. In zo’n geval zou het ook kunnen worden toegepast op kasten, koelkasten, vriezers enzovoort.

Installatie magneetcontact alarmsysteem

Afhankelijk van het type magneetcontact kan dit zeer eenvoudig zijn tot vakwerk voor beveiligingsinstallateurs. Zo zijn er draadloze magneetcontacten die via 865mhz werken bij draadloze alarmsystemen zoals Ajax Systems. In zo’n geval kan het magneetcontact ook eenvoudig worden verplaatst door een beheerder. Van belang kan zijn dat het magneetcontact een anti sabotage functie heeft wanneer u een BORG certificering op uw alarmsysteem nodig heeft voor de verzekering.

De werking van een magneetcontact

Een magneetcontact werkt eigenlijk precies zoals de naam doet vermoeden, namelijk via magnetisme. Wanneer het magneetcontact geen contact maakt omdat het niet tegen de andere kant van de magneet aanzit is de status van het contact open. Dit houdt dus in dat een raam of deur open staat. Mocht het alarmsysteem ingeschakeld staan kan dit dus een alarm generen mits dat ingesteld staat. Het zou zo kunnen zijn dat er een deelschakeling in het alarmsysteem staat waarin staat dat een slaapkamer raam open mag staan in het profiel waar u gewoon thuis bent (nacht stand).

Magneetcontact voor roldeuren

Een magneetcontact kan ook bij roldeuren worden toegepast. Wel zijn hier speciale magneetcontacten voor nodig die gemaakt voor het gewicht van de roldeur in een speciale vorm. Ook hier kan een sabotage lus benodigde zijn onder bepaalde voorwaarden.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen