Een network video recorder (NVR) is een hardware oplossing met als doel het opnemen van beveiligingscamera’s. Deze network video recorders zijn vrijwel altijd uitgerust met een netwerk aansluiting. Zo kan de network video recorder worden verbonden met een lokaal netwerk of/en het internet. via een CAT kabel / UTP kabel. Er zijn network video recorders die glasvezel techniek ondersteunen maar deze zijn voornamelijk terug te vinden in een hoger segment.

Camerabeelden bekijken via network video recorder

Camerabeelden zijn vaak via verschillende methodes in the zien wanneer u gebruik maakt van een network video recorder. U kunt meestal gebruik maken van een directe HDMI of VGA aansluiting. Zo kunt u een monitor of TV eenvoudig verbinden met de network video recorder. Ook kunt u de beelden bij vrijwel alle moderne recorders bekijken via een app of software via uw computer.

Hoe stel je een network video recorder in voor gebruik met app

Alle network video recorders bieden de mogelijkheid de camerabeelden toegankelijk te maken via port forwarding. De network video recorder wordt dan toegankelijk gemaakt via het internet door een bepaalde TCP of UDP poort open te zetten in een router of firewall.

Peer to Peer – P2P

Een andere mogelijkheid is P2P. hierbij wordt gebruik gemaakt van een externe server die in verbinding staat met een network video recorder en de beelden als het ware doorstuurt. Zo hoeft er geen port forwarding te worden ingesteld. Dit is voor niet technische gebruikers een stuk eenvoudiger en voorkomt daarnaast dat de recorder rechtstreeks toegankelijk is vanaf het internet. Alleen de eindgebruiker die beschikt over een speciale code, meestal een serienummer (SN Code) kan doormiddel van deze code en een gebruikersnaam en wachtwoord verbinding maken met de network video recorder.

Aantal camera’s op te nemen via network video recorder

Bij de aanschaf van een network video recorder ziet u het aantal opname kanalen vermeld staan. De minste aantal kanalen betreft 99% van de tijd 4. Dit wordt van vermeld als 4 kanaals, ook wel afgekort 4 ch of 4 kan. Het aantal kanalen gaat van 4 naar 8, 16 naar 32, 64 naar 128. Er zijn network video recorders die nog meer kanalen ondersteunen maar over het algemeen wordt er dan gebruik gemaakt van een video management systeem oplossing.

Wilt u meer weten over network video recorders van bijvoorbeeld Dahua Technology of de prijs daarvan? Lees hier meer over op onze pagina over camerabeveiliging

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen