Wat is een turret beveiligingscamera? Een turret beveiligingscamera is een type model dat veel wordt ingezet voor zowel zakelijke als particuliere doeleinden. Deze camera’s hebben een vergelijkbaar uiterlijk in vergelijking met mini dome beveiligingscamera’s. Deze turret camera’s hebben een vergelijkbare look, echter is bij een turret de volledige lens in een waterdichte ‘bol’ opgenomen die ook niet kan worden geopend zonder schade toe te brengen. Hierdoor is de camera van uitstekende waterdichtheid (IP67). Turret camera’s zijn eenvoudig verstelbaar. Vaak kan dit worden bereikt door een stelschroef. Deze schoef is meestal in de vorm van een torx schroef.

turret beveiligingscamera

Doeleinden turret beveiligingscamera

Een turret camera kan worden ingezet voor allerlei doeleinden. De camera’s zijn goed geschikt voor zowel binnen als buiten. Turret camera’s zijn goed te monteren op allerlei soorten ondergronden en situaties. Zowel op plafonds, muren, palen en meer. Voor installatie wordt altijd een montagebeugel geadviseerd om deze op te monteren voor extra stevigheid. Voor een type zoals een Dahua turret camera zijn meerdere beugels beschikbaar. Controleer daarom altijd in een specificatiesheet welke beugel bij de beveiligingscamera hoort.

Slimme functionaliteiten turret beveiligingscamera

Ook turret beveiligingscamera’s beschikken over VCA, ook wel video content analyse genoemd. Hiermee kan er slimme bewegingsdetectie worden toegepast of tripwire, richtingsgevoelige detectie en objectclassificatie. Deze slimme toepassingen zijn hedendaags vaak vanuit de camera zelf in te stellen. Door de verbeterde rekenkracht die deze processors hebben zijn ze inmiddels snel genoeg om geen achterliggende cameraserver meer nodig te hebben.

Voordelen turret camera’s

  • Goede waterdichte afdichting
  • Veel minder last van infrarood reflectie in de nacht dan mini dome camera’s
  • Eenvoudiger qua montage dan bullet camera’s
  • Beschikbaar in robuuste metalen behuizingen
  • Lastig te verstellen voor onbevoegden

Nadelen turret camera’s

  • Minder zoombereik dan de meeste varifocale bullet camera’s
  • Camerabeeld afstellen kan voor sommige modellen kan als lastig worden ervaren

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen