Motion detection, bewegingsdetectie in het Nederlands is een techniek die word gebruikt om alleen bewakingscamera beelden op te slaan wanneer beweging door de camera word gezien in het beeld.

Motiondetectie en AI

Moderne IP camera‘s zijn in staat AI (artificial intelligence) en motion detectie te combineren. Hiermee kunnen valse bewegingsmeldingen worden gefilterd. Denk hierbij aan schaduwen van bomen, zonlicht om de camera, overschakelen van kleur naar infrarood zwart wit beelden voor nachtzicht. Ook kan er bijvoorbeeld classificatie worden toegepast. Hiermee kunnen bijvoorbeeld personen of voertuigen worden gefilterd en deze als alarmen aanleveren.

Motiondetectie als alarmmelder

Veel camerasystemen bieden de mogelijkheid push meldingen, alarmen of e-mail notificaties te versturen wanneer er beweging wordt gedetecteerd. In heel erg veel gevallenis dit een zeer onbetrouwbare manier om beweging te kunnen detecteren. Struiken, gras, water, zonlicht en dergelijke veroorzaken een stormvloed aan valse meldingen

Verschillende manieren van motion detectie toepassen

Er kan zowel vanuit moderne beveiligingscamera’s als video management systeem oplossingen bewegingsdetectie worden toegepast. Het verschil is dat een VMS oplossing de bewegingsdetectie achteraf toepast. Als de bewegingsdetectie vanuit de camera zelf word toegepast scheelt dit rekenkracht voor de VMS server aangezien de camera zijn eigen chipset daarvoor gebruikt. Een nadeel kan zijn dat de camera minder accurate bewegingsdetectie/ motiondetectie toepast dan de VMS oplossing, Dit is proefsgewijs uit te sluiten.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen