Bewakingscamera montage? Let op een aantal punten. Een bewakingscamera monteren kan uitdagingen met zich mee brengen. Zeker wanneer u dat nog nooit heeft gedaan. Hier vind u enkele tips om voor de montage van een bewakingscamera.

Bewakingscamera montage met cable whip

Veel standaard mini-dome beveiligingscamera modellen en turret beveiligingscamera’s komen met een cable whip. Dit is eigenlijk een UTP aansluiting waarop de camera kan worden aangesloten. Dit is handig voor onder andere de waterdichtheid en een makkelijkere montage van de bewakingscamera. Let bij de aanschaf van de bewakingscamera op het uiteinde van de cable whip. Sommige fabrikanten hebben een grote vierkante cable whip. Hierdoor kan de cable whip lastig worden terug gestopt in bijvoorbeeld een muur. De connector past er dan simpelweg niet door heen. Ook kan het soms nodig zijn om een backbox te gebruiken om de de camera te kunnen monteren. De cable whip kan dan in de backbox worden gestopt. Zorg daarom dat als een beveiligingscamera buiten word gemonteerd deze altijd is voorzien van een backbox. Niet alleen voor de cable whip, maar ook voor de waterdichtheid.

Montage bewakingscamera waterdicht

De waterdichtheid van de camera waarborgen is erg belangrijk. Dit voorkomt onder andere vocht en waterschade. Als een bewakingscamera buiten word gemonteerd is er vrijwel altijd een backbox nodig om deze waterdicht te maken. In zo’n backbox, ook wel montagebeugel genoemd zitten rubberen pakkingen die ervoor zorgen dat de bewakingscamera goed beschermd is tegen de wisselende weersomstandigheden. Deze rubberen pakkingen kunnen echter door degradatie hard worden of scheuren. Op dat moment is het mogelijk dat er vocht of zelfs water in de camera kan komen. Zorg er dus voor dat als u de backbox dichtschroeft deze pakking er goed in ligt. Mocht u na verloop van tijd de backbox openmaken kunt u eventueel de rubberen pakkingen inspuiten met WD40 zodat deze soepel blijven.

Bewakingscamera montage tips

Om de montagewerkzaamheden zo soepel mogelijk te laten verlopen kunt u een aantal dingen al van te voren bedenken en doen.

>> Van te voren al de IP configuratie in de bewakingscamera en recorder zetten. Zo kunt u via een app, monitor of pc de beelden live zien. Zo kunt u de lens beter richten en afstellen. Dit scheelt veel gedoe achteraf als u met de stelschroef of lens aan de gang moet en net niet lekker op de ladder kan staan.

>> Teken de plek af waar de camera moet worden geplaatst. Zo kunt u met bijvoorbeeld een speedboor of trappenboor een groot genoeg gat maken voor de kabel en eventueel een cable whip.

>> Laat wat over lengte op de UTP kabel als u deze netjes kunt wegwerken. Zo kunt u altijd de positie van de camera nog eens wijzigen als u bijvoorbeeld heeft verbouwd of uw gevel of iets dergelijks heeft vernieuwd.

>> Gebruik een goede CAT5e of CAT6(A) kabel. Als de kabel ook in de grond komt te liggen gebruik dan een mantelbuis ter afscherming. Zo voorkomt u dat de CAT kabel breekt in de winter en zomer wanneer de grond uitzet. Ook kan de kabel simpelweg kapot vriezen zonder afscherming. Gebruik daarom ook altijd een afschermde buitenkabel (shielded twisted pair) wanneer de kabel in de grond komt te liggen.

>> Gebruik goed gereedschap voor het aanknijpen van de UTP RJ45 connectoren. Een speciale krimptang voor de rj45 connectors is noodzakelijk. Ook een goede striptang en kniptang is aan te raden.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen