Camerabeveiliging software doelt op software die gericht is op het gebruik van beveiligingscamera’s. Deze software kan zowel gratis als betaald zijn. Afhankelijk van het verdienmodel van de ontwikkelaar kan het een jaarlijks terugkerende betaling zijn, eenmalig, gratis bij de aanschaf van hardware of soms zelfs helemaal gratis.

Gratis camerabeveiliging software

Er zijn meerdere fabrikanten die hun VMS of NVR software, ook wel ip camera software genoemd, gratis ter gebruik stellen zolang je maar de bewakingscamera’s afneemt bij de fabrikant. Enkele voorbeelden hiervan zijn Dahua SmartPSS, Axis Camera Companion. Deze zijn dus gratis in gebruik maar bevatten bepaalde restricties waardoor alleen de eigen merk camera’s volledig ondersteund worden in een cctv installatie.

Goedkope camerabeveiliging software

Een goedkoop alternatief waar toch veel ondersteuning voor is en waar een grote DIY community achterstaat is Blue Iris. Deze software was ooit gratis maar is inmiddels overgestapt op een betaalde variant van enkele tientallen euro’s. Hiermee krijg je toegang tot 64 device licenties en ongelimiteerde functionaliteiten.  Deze software werkt gebruiksvriendelijk en is goed geschikt voor particulieren en zelfs kleine bedrijven die een “do it yourself” oplossing zoeken. Er kan zo worden bespaard op Enterprise grade oplossingen zoals Milestone XProtect en Genetec Security Center. Wel is de ondersteuning voor bijvoorbeeld automatische kentekenregistratie, video content analyse en toegangscontrole integratie zeer minimaal. Als dit benodigd is is het verstandiger om naar een product zoals Milestone XProtect te kijken aangezien deze hiervoor kant en klare oplossingen aanbiedt voor een interessant tarief.

Enterprise camerabeveiliging software

Enterprise camerabeveiliging software onderscheid zich door een hoge mate van ondersteuning, hot & cold failover mogelijkheden, redundantie en een prettige gebruikersinterface. Ook zijn er veel koppelingen beschikbaar met alarmsystemen, toegangscontrole, gezichtsherkenning, park management, video content analyse en meer. Enkele populaire enterprise camerabeveiliging software fabrikanten zijn onder andere Milestone Systems, Genetec, Network Optix en Exacq.

Andere mogelijkheden camerabewaking software

Met camerabewaking software kan naast het live kijken naar camerabeelden en het terugspoelen van camerabeelden nog veel meer worden gedaan. Hier een kleine opsomming van de meest voorkomende mogelijkheden:

  • PTZ Sturing bewakingscamera’s
  • Gebruik video intercoms
  • Spreek luister verbinding met camera’s, intercoms, omroepsystemen
  • Aanzetten inbraak alarmsysteem
  • Openen slagbomen, elektrische deurschoten, overige I/O contacten
  • Exporteren camerabewaking beelden
  • Terugzoeken op basis van metadata / intelligente bewakingscamera detectie opties

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen