Ajax Fibra Alarmsysteem installatie

Ajax Fibra Hybride Alarmsystemen
Bekabelde en draadloze componenten in één alarmsysteem

Is uw bekabelde alarmsysteem toe aan vervanging en wilt u de overstap maken naar de gebruiksvriendelijke mogelijkheden van Ajax Systems? Met Ajax Fibra kunt u zowel draadloze als bekabelde componenten aansluiten. Voor minder dan €1500,- heeft u al een compleet alarmsysteem inclusief installatie!

Deze hybride oplossing is uniek in zijn soort en biedt naast een scherpe prijs een zeer gebruiksvriendelijke ervaring. RRBSecurity is gecertificeerd installateur van Ajax Fibra Hybrid centrales. Zo kunt u uw bestaande alarmcomponenten hergebruiken en waar nodig nieuwe, draadloos of bekabeld bijplaatsen.

ajax fibra alarmsysteem

Vrijblijvende Offerte

Wij komen geheel vrijblijvend langs voor een offerte en adviesgesprek. Na onze “site visit” stellen wij een open offerte voor u op met alle prijzen en informatie individueel gespecificeerd.

Prijs - Kwaliteit

RRB-Security werkt uitsluitend met A-merk apparatuur. Op al onze Ajax apparatuur rust altijd 2 jaar garantie.

Beveiligingsspecialisten

Gespecialiseerd in beveiligingsoplossingen op maat. Wij denken met u mee over de meest passende alarm oplossingen voor uw situatie

24/7 Service

Is er een probleem met uw systeem? Indien nodig zijn wij dezelfde dag nog ter plaatse om uw probleem te verhelpen.

Wat heeft het Ajax Fibra alarmsysteem u te bieden?

Batterijduur tot wel 8 jaar door zeer zuinige detectoren
BORG Klasse 2
Betrouwbare push notificaties met audio en geluid bij alarm

Combineren van draadloze en bekabelde detectoren
 In en uitschakelen van meerdere alarmsystemen vanuit de app

 Integratiemogelijkheden met de Ajax brand en water modules

Eenvoudig te koppelen met onze camerasystemen
 Hergebruik bestaande detectoren van uw vorige alarmsysteem
 Huisdiervriendelijke detectie

Ajax Systems biedt oplossingen voor zowel binnen als buitendetectie. Zo kunt u naast het beveiligen vanuit binnenuit ook terreindetectie toepassen.

ajax fibra

Alles centraal geregeld via de Ajax alarmsysteem app

Het Ajax alarmsysteem is uniek in zijn soort. Doormiddel van de zeer gebruiksvriendelijke app heeft u totale controle over uw alarmsysteem in een handomdraai.

Bij alarm ontvangt u automatisch melding en / of foto's bij gebruik van video verificatie detectoren. 

Daarnaast kunnen wij u als installateur eenvoudig op afstand helpen bij eventuele problemen aan het basis alarmsysteem. Dit voorkomt dan ook weer de nodige kosten van een service bezoek.

 Hulp op afstand van onze helpdesk
Tijdsschema's voor automatische schakelingen
Aan en uit te zetten via de app of bedienpaneel
Video en foto verificatie bij alarm
 Log met alle meldingen en gebeurtenissen

Alarmsysteem Pakketten

✓ Inclusief complete installatie
Verschillende sets
Centraal via app
Geen kosten achteraf

Onze alarmsysteem pakketten zijn uitgerust met de laatste Ajax Systems componenten. Deze pakketten zijn geschikt voor zowel particuliere als zakelijke doeleinden. 

alarmbeveiliging

Toepasbaar voor zakelijke en particuliere doeleinden

Het Ajax Fibra alarmsysteem is uitermate geschikt voor zowel particuliere als zakelijke doeleinden. De kracht van het product zit hem in het gebruiksgemak, hoge kwaliteit producten,  scherpe prijs en constante innovatie. Ajax Systems verovert in een mum van tijd de markt op wereldwijde schaal. Bent u uitsluitend opzoek naar een draadloos alarmsysteem? Bekijk dan onze Ajax Jeweller Draadloze alarm installatie oplossing.

Ajax fibra installateur

Alle Ajax alarmsysteem componenten opgesomd

 

ajax fibra alarmsysteem

Ajax Code Bedienpaneel

Optioneel kan er een code bedienpaneel worden geïnstalleerd tijdens de alarm installatie. Deze is optioneel aangezien het tevens mogelijk is het alarmsysteem via de app te gebruiken. Het Ajax code bedienpaneel werkt volledig op CR123A batterijen en gaat tot wel 7 jaar mee. Tevens beschikbaar in bekabelde Fibra variant.

Ajax Alarm HomeSiren

Geen enkel alarm is compleet zonder sirene. De stijlvolle Ajax alarmsirene is voor zowel binnen als buiten verkrijgbaar. De sirenes zijn instelbaar van 80 tot wel 113 decibel!

Zo zorgt u er altijd voor dat zowel omwonenden als insluipers zich altijd bewust zijn van het alarmsysteem. Ook de sirene is volledig draadloos en werkt op CR123 batterijen. Tevens beschikbaar in bekabelde Fibra variant.

ajax alarmsysteem sirene
alarm installatie

Ajax Motion Cam Outdoor

De Ajax MotionCam PhoD Outdoor kan videobeelden doorsturen bij beweging. Door deze visuele verificatie kunnen valse meldingen eenvoudig worden vermeden en kosten zoals beveiligers die op locatie moeten komen eenvoudig worden bespaard.

De Motioncams beschikken over anti masking en verschillende gradaties qua gevoeligheid. Met deze Ajax MotionCams kunnen buitenterreinen in zijn geheel worden afgedekt.

De batterijen van de MotionCam PhOD kunnen tot wel 7 jaar meegaan.

Ajax Alarm Bewegingssensor varianten

Ajax biedt verschillende soorten bewegingssensoren. Deze verschillen in prijsklasse en alarm functionaliteiten.

Ajax MotionProtect

Ajax MotionProtect sensor is een infrarood sensor. Deze sensor detecteert alleen beweging. Er is zowel een binnen als buitenuitvoering voor de MotionProtect. De MotionProtect kan tot 12 meter ver kijken en bied huisdierimmuniteit tot 20kg.

Ajax MotionCam

Zoals de naam al doet vermoeden, is de MotionCam uitgerust met infrarood en een foto verificatie functie. Wanneer het alarm is ingeschakeld en de MotionCam beweging ziet maakt deze 3 foto’s en stuurt deze door naar de app. U

kunt via de push melding zelf zien wat de melding veroorzaakt. De maximale resolutie is 640×480 voor het doorsturen van de foto’s.

Alarmsysteem Buitenbeveiliging

Ajax MotionProtect Plus

De MotionProtect Plus is een Dual bewegingsmelder met PIR en MW sensor. Ook deze is huisdier bestendig tot 20kg en geschikt voor vrijwel alle soorten binnenruimtes. De MotionProtect Plus heeft een bereik van 12 meter.

Ajax MotionProtect Curtain

De Ajax MotionProtect Curtain is een narrowbeam binnen bewegingsmelder. Deze beschermt ramen, deuren en kostbaarheden. De narrowbeam kijkhoek zorgt ervoor dat er tot 15 meter ver kan worden gekeken. Deze heeft een detectieradius van 6°horizontaal en 90°verticaal.

ajax motionprotect plus alarmsysteem
ajax alarm glass break

Ajax Alarm Glasbreuk Protectors

De glasbreukprotector van Ajax is een smalle en compacte detector die direct registreert als er glas wordt ingeslagen. Er zijn ook weer 2 varianten beschikbaar.

De Ajax CombiProtect, deze detecteert zowel glasbreak als beweging. Deze Pir is dus een combinatie van de Ajax GlassProtect  en MotionProtect.

GlassProtect
Deze is uitsluitend voor glasbreukdetectie en kan tot 9 meter ver kijken. De sensor is ook weer voorzien van een CR123A batterij en gaat tot 7 jaar mee. Tevens beschikbaar in bekabelde Fibra variant.

Ajax Alarm DoorProtect

Als laatste heeft Ajax de DoorProtect. De Doorprotector is een draadloos magneetcontact geschikt voor ramen en deuren. Zodra de deur of het raam opengaat wordt de verbinding tussen de magneten onderbroken en wordt er een alarmmelding gemaakt. Ook deze componenten werken weer voelledig draadloos op batterijen. De DoorProtect is een stijlvolle melder en is in zowel zwart als wit beschikbaar.

Ajax DoorProtect Plus

De DoorProtect Plus heeft naast de magneetcontact sensor een tril en schok sensor. Zo wordt er tijdens het forceren van een raam of deur al een melding gegenereerd. Dit zorgt er dus voor dat het alarm al afgaat voordat inbrekers binnen zijn.

Ajax Doorprotect alarm installatie
ajax fibra alarmsysteem

Ajax LeaksProtect

De Ajax LeaksProtect is een overstromingsdetector geschikt voor lekkende leidingen, vaatwassers, wasmachines en meer. Zodra de detector nat raakt wordt er een alarm weergeven in de Ajax app. De detector werkt net zoals de andere Ajax alarm detectoren via het Jeweller protocol.

In combinatie met een slimme stekker van Ajax kunt u tevens automatisch uw wasmachine of vaatwasser direct uitschakelen wanneer er water wordt gedetecteerd. Alle componenten zijn leverbaar in zowel zwart als wit.

ajax fibra alarmsysteemajax fibra alarmsysteem

ajax alarmsysteem

Ajax FireProtect

Naast LeaksProtect beschikt Ajax ook over branddetectoren. Er is een detector specifiek voor rook en temperatuurverschil, en een brandmelder inclusief CO2 niveau meter. 

In Nederland is het sinds 2022 verplicht een brandmelder op iedere verdieping in huis te hebben hangen. Geen beter moment dan nu om deze te integreren met uw Ajax inbraak componenten

alarm installatie

Ajax ReX2 signaal repeater

De Rex2 is een signaal repeater die eenvoudig kan worden aangesloten op ieder draadloos Ajax alarmsysteem. De ReX2 biedt tevens ondersteuning voor foto en video verificatie. Zo blijft de werking van het Ajax systeem hetzelfde bij gebruik van een repeater.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen

Particuliere alarm centrale of zelf meldingen ontvangen?

Een meldkamer kan een uitkomst zijn voor uw alarmsysteem aansluiting, echter heeft niet iedereen hier baat bij of behoefte aan. Daarom laten wij u zelf de keuze maken. Uiteraard kunnen wij u adviseren over de do’s en dont’s van een alarmsysteem. Wij helpen wij u de juiste afwegingen te maken voor het kiezen van het juiste alarmsysteem. Zo bied het Ajax alarmsysteem een ontzettend mooie app om de doormeldingen d.m.v. pushmeldingen zelf te ontvangen. Wilt u de kosten van een meldkamer mijden? Dan is dit een goed alternatief!

Hulp op afstand met uw Ajax Fibra alarmsysteem

Als installateur kunnen wij op afstand uw alarmsysteem uitlezen en op afstand aanpassingen maken wanneer er zich calamiteiten voordoen. Zo voorkomen wij onnodige bezoeken voor storingen. Een slim alarm systeem anno nu kan dit natuurlijk allemaal op afstand. Dit bespaard u onnodige servicebezoeken.

Functies en mogelijkheden van een Ajax Fibra alarmsysteem

Alvorens de alarminstallateur langs te laten komen doe je er goed aan een eisenpakket samen te stellen voor de adviseur. Wellicht heeft u al bepaalde ideeën over de beveiliging van uw object. U kunt deze dan voorspreken met onze adviseur. Heeft u achteraf een aanbouw laten plaatsen of wijzigingen in uw huis aangebracht? Met de draadloze Jeweller Ajax alarm componenten kunt u deze eenvoudig verplaatsen zonder grote kosten te hoeven maken.

Detectiemogelijkheden Ajax Systems alarmsystemen

Alarmsystemen bieden vandaag de dag diverse mogelijkheden om daders te detecteren en dit voor zowel binnen als buiten. De eerste stap is schade voorkomen door de buitenkant te beveiligen. Dit kan door middel van een camerasysteem maar ook door bijvoorbeeld een bewegingsdetector van het Ajax alarmsysteem. Ramen en deuren beveiligen tegen geforceerd openen kan door middel van onder andere magneetcontacten. Breuken en hevige trillingen in het glas kunnen gesignaleerd worden door een glasbreukdetector of DoorProtect Plus. Ten slotte kan de binnen omgeving ook nog uitgerust worden met bewegingsdetectoren. Een goed werkend alarmsysteem bestaat daarom meestal uit een combinatie van verschillende elementen.

Criminelen afschrikken met een Ajax alarmsysteem

Als het alarmsysteem in werking treedt, zijn er diverse mogelijkheden om criminelen en kwaadwillende af te schrikken. Zo is de meest gebruikte methode een binnen- of buitensirene. Ook een grote hoeveelheid licht rondom de woning kunnen zeker helpen. Kortom, een alarmsysteem is een essentieel onderdeel van uw beveiligingsplan. Of dit nou zakelijk of particulier is. In sommige gevallen kan uw verzekering zelfs een BORG klasse eisen van uw alarmsysteem.

Meldingsmogelijkheden Ajax alarmsysteem

Om zelf verwittigd te worden bij een inbraakpoging zijn er verschillende methodes beschikbaar. De meest gekende is de binnen sirene die vooral ‘s nachts interessant is wanneer je slaapt. Bijkomstig kan je ook een buitensirene laten installeren die de buren waarschuwt. Dit is vooral interessant wanneer je niet thuis bent of er zich problemen voordoen. Daarnaast kan je ook automatisch verwittigd worden via de push notificaties. Ook kun uw alarmsysteem eenvoudig worden doorverboden met een meldkamer (PAC), ook wel particuliere alarmcentrale genoemd.

Prijs alarmsysteem laten installeren

Zoals wellicht al duidelijk is zijn er veel verschillende alarmsystemen verkrijgbaar. Hoe meer functionaliteiten er vereist zijn, hoe hoger de prijs zal zijn van de installatie. Voor een kwalitatief systeem op maat beginnen de prijzen vanaf ~ 800 euro exclusief BTW. De installatie daarvan kost met het Ajax alarmsysteem niet langer dan enkele uren in een reguliere situatie.

⭐ Waarom kiezen voor RRBSecurity als uw alarm installatie partner?

RRBSecurity specialiseert zich al sinds 1995 in maatwerk oplossingen. Wij hebben klanten door de hele Benelux in allerlei sectoren. Wij staan garant voor een snelle service en hoge kwaliteit oplossingen.

⭐ Wat zijn de kosten van een alarmsysteem?

Een alarm installatie inclusief de installatie begint vanaf circa ~ €800 euro. Dit is dan op basis van een starterset met magneetcontact, bewegingsmelder, centrale en complete installatie.

⭐ Zijn er abonnementen nodig voor jullie diensten?

Wij geloven niet in gedwongen abonnementen. Wel bieden wij optionele service plannen voor onderhoud en ondersteuning.

⭐ Kan ik het alarmsysteem eerst bekijken?

Wij hebben een showroom in Barendrecht waar wij al het mooie over ons vak onder het genot van een kop koffie kunnen vertellen. U kunt het systeem in actie zien in onze showroom demo.