Wat zijn camerabeelden? Camerabeelden worden gegenereerd door bewakingscamera’s gericht op surveillance, bewaking en/ of beveiliging.

Inzet camerabeelden Overheid

Sinds enkele decennia worden camerasystemen grootschalig ingezet door vrijwel alle overheden. Doormiddel van de camerabeelden worden gebieden actief bewaakt en bekeken via camerabeelden. Ook zijn er initiatief zoals camera in beeld. Dit is een initiatief van de Nationale Nederlandse Politie waarbij bewakingscamera’s en slimme deurbellen in beeld worden gebracht zodat de Politie snel kan achterhalen waar camera’s hangen bij particulieren. Het initiatief kan op veel steun maar ook weerstand rekenen. Er zijn inmiddels al meer dan 250000+ bewakingscamera’s en slimme deurbellen geregistreerd in camera in beeld.

Camerabeelden en privacy

Camerabeelden en privacy zijn vaak een gevoelig onderwerp. Er zijn veel onduidelijkheden over wat wel en niet mag. Als het over de ‘Algemene verordening gegevensbescherming’ (AVG) gaat in relatie tot het maken van camerabewakingsbeelden is vaak het filmen van de openbare weg een complex vraagstuk. Hoeveel mag ik filmen? Mag ik mijn buren filmen? Wat mag er wel, en wat mag er niet. De Autoriteit Persoonsgegevens biedt een uitgebreid overzicht over alles omtrent de AVG. Lees er hier meer over.

Kwaliteit camerabeelden

Wanneer u camerabeelden wil maken van uw eigendommen of grond is het verstandig een camera installatie bedrijf te raadplegen. Deze kan u verhelpen omtrent de regelgeving en waar u goed mee bent geholpen met betrekking tot het kiezen van de juiste camerabeveiliging apparatuur. Denk hierbij aan het kunnen instellen van functies zoals Wide Dynamic Range, Privacymasker, BLC, HLC,  Bitrate, enzovoort. Ook video encoders kunnen een beperkende factor zijn hierin.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen